Zwols platform ‘arm in arm’ tegen armoede

Zwolle – Woensdag kregen premier Rutte en minister Kamp de eerste van de 22 brieven die zij deze maand elke werkdag van het Zwolse platform ‘Armoede raakt ons Allemaal’ zullen ontvangen. In de brieven, die onderdeel zijn van de campagne ‘arm in arm’, wordt aandacht gevraagd voor de gevolgen die de geplande bezuinigingen voor arbeidsbeperkten hebben. Tevens wordt de parlementariers een arm aangeboden in een oproep tot medemenselijkheid.

Het platform hoopt met de brievenactie naast alle protest, die zij heel belangrijk vindt, ook een positieve boodschap te verspreiden. Woordvoerster Crystal Ziel: “Ieder die zich hierdoor geïnspireerd voelt, kan meedoen en een voorbeeldbrief vinden op de website van het platform: www.arminarm.tk om deze (eenmalig of vaker) zelf te versturen.

Hoewel de brieven bij aanvang van het recess niet meer dagelijks verstuurd zullen worden, zal de campagne voortduren zolang de bezuinigingen op de sociale zekerheid niet van tafel zijn. Ziel: “We zijn nog lang niet uitgesproken over dit onderwerp. Het wordt tijd dat de regering naar haar bevolking luistert.”

Artikel delen:

Reageer