Opening CJG Inlooppunt West in Stadshagen

Zwolle – Het derde inlooppunt van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Zwolle heeft onderdak gevonden in het Gezondheidshuis de Verbinding in Stadshagen. Samen organiseren zij een feestelijke openingsmiddag op woensdag 22 juni. Er is van alles te zien en te beleven, met veel verrassingen voor oud en jong met onder meer een informatiemarkt over opvoeden, opgroeien en gezondheid, muziek en een spelletjesinstuif voor kinderen.

Het Gezondheidshuis Stadshagen Werkeren was uit z’n jasje gegroeid. Vanaf april kunnen patiënten niet alleen bij deze vestiging terecht, maar zijn dezelfde faciliteiten ook te vinden in het Gezondheidshuis de Verbinding aan de Oude Wetering 84. Tegelijkertijd heeft ook het CJG Inlooppunt West haar intrek genomen waarmee een voor Zwolle unieke samenwerking ontstaat. De officiële openingshandeling wordt verricht door wethouder Filip van As. Hij verwacht veel van de samenwerking tussen het inlooppunt CJG en het Gezondheidshuis: “Het is makkelijker voor de ‘klant’. Je komt op het spreekuur bij de huisarts en dan blijkt dat de opvoedvraag het beste voorgelegd kan worden aan een medewerker van het CJG. Je loopt dan makkelijk even binnen bij het Inlooppunt CJG. Of uit het gesprek met een CJG-medewerker komt naar voren dat er ook gezondheidsproblemen aan de orde zijn. De stap naar de huisarts is dan eenvoudig genomen. Dat is handig.”

Openingsprogramma
De voorbereidingen voor de feestelijke opening zijn in volle gang. Het definitieve programma is binnenkort te vinden op de website www.cjgzwolle.nl en op deze site van het Gezondheidshuis. Op deze websites is ook informatie te vinden over de dienstverlening van het CJG en het Gezondheidshuis, de openingstijden en de contactgegevens.

Daags voor de opening ontvangen wijkbewoners de CJG-krant met deze informatie en het openingsprogramma.

Informatiemarkt
Er is die middag een interactieve informatiemarkt vanaf ongeveer 12.00 tot 16.00. Wil je die middag met een informatiestand staan? Is het interactief?, zodat bezoekers oud en jong iets horen, zien of zelf kunnen doen? En heeft het met het thema opvoeden, opgroeien, gezondheid en verbinding te maken? Mail dan naar t.de.graaf@zwolle.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Artikel delen:

Reageer