Het weer: zomers

Zwolle – Op Hemelvaartsdag is er opnieuw veel ruimte voor de zon. Vooral in het zuiden komt wat hoge bewolking of stapelwolken voor, maar de zon prikt daar gemakkelijk doorheen. De maxima komen uit tussen 20 en 23 graden. Alleen in het noordelijk kustgebied is het, onder invloed van een matige noorden- tot noordoostenwind, iets frisser. In de avond en nacht naar vrijdag is het onbewolkt en droog. De minima liggen rond 10 graden.

01-06-2011_weerfoto_wytmenerplas.jpg
Wijtmenerplas

Ook vrijdag wordt een vrij zonnige dag. Ondanks de stevige noordoostenwind wordt het 20 tot lokaal 25 graden. In het noorden blijft de temperatuur wederom achter door de frisse wind van zee. Er vormen zich slechts enkele stapelwolken, het blijft wel droog. Zaterdag wordt het op veel plaatsen zomers warm: gemiddeld 24 graden. De stevige noorden- tot noordoostenwind is nog altijd aanwezig en houdt de temperatuur op de Wadden en aan de noordkust rond of net onder de 20 graden. De dagen daarna is de verwachting behoorlijk onzeker.

Het hogedrukgebied boven de Britse Eilanden trekt geleidelijk westwaarts en verliest dan zijn grip op het Nederlandse weer. Buien naderen vanuit het zuiden, maar wanneer ze over ons land trekken is nog onduidelijk. Indien de buien ons niet bereiken blijft het aanhoudend droog en zonnig weer met zomerse temperaturen.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer