Zwolle doet het zelf!

Zwolle – Hoe creatief (ver)bouwt Zwolle? Op deze vraag willen de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) en het Zwols Architectuur Platform (ZAP) een antwoord. Ze nodigen iedereen uit de beste zelf(ver)bouw en doe-het-zelf projecten uit de regio Zwolle in te zenden. In de online prijsvraag www.zwolledoethetzelf.nl zijn straks de meest vindingrijke creaties te zien.

Iedereen kan meedoen met zijn eigen project. Of het nu een verbouwing van een keuken, een nieuwe slaapkamer, een meubel, een woninguitbreiding, een nieuw kippenhok of een complete woning is, het maakt niet uit. De prijsvraag kent twee groepen deelnemers: de echte doe-het-zelvers en de zelfbouwers die hiervoor professionals in de bouw zoals aannemer en/of architect hebben ingehuurd. “We zijn erg benieuwd welke inspirerende projecten deze prijsvraag oplevert,” aldus Jan Prenger, voorzitter van het ZAP en ook sinds korte tijd zelfbouwer. “En nu afwachten of de professionals echt zo goed zijn als ze denken… Het kan maar zo zijn dat ze straks worden afgetroefd door fantastische doe-het-zelf projecten!” glimlacht Mara Breunesse, architect en voorzitter van BNA Kring Zwolle.

Website

Meedoen is eenvoudig: de deelnemers kunnen zich op www.zwolledoethetzelf.nl aanmelden. Op de website kunnen ze zelf digitale foto’s van hun creaties (voor en na) plaatsen. Ook het laatste nieuws en verdere informatie is daar te vinden. Het publiek en een deskundige jury beoordelen de inzendingen. De vakjury kijkt naar originaliteit, inventiviteit, functionaliteit, samenhang en vakmanschap. Tijdens de landelijke Dag van de Architectuur op zaterdag 25 juni 2011 worden de genomineerden bekend gemaakt.

Tentoonstelling

Op Festival Zwart zijn de foto’s van de genomineerde inzendingen te zien. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen ook daar nog stemmen. De winnaars worden zaterdag 9 juli 2011 tijdens Festival Zwart bekend gemaakt.

Artikel delen:

Reageer