Blue Dew vervangt verteller Willem de Ridder

Zwolle – Meesterverteller Willem de Ridder moet op Waterval Internationaal Vertelfestival verstek laten gaan wegens stemproblemen. De muzikale vertelmeesters van Blue Dew nemen het van hem over met Tales for The Ever-Young, een Nederlandstalige voorstelling met Ierse verhalen en folkmuziek. Zaterdag 4 juni om 14.00 en 16.00 in Theater De Spiegel. Voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden.

Blue Dew is een folkband die nationaal bekendheid geniet dankzij haar voorstellingen waarin zij Ierse en Amerikaanse muziek combineert met verhalen en beelden. John Beumer vertelt dat Tales for The Ever-Young is bedoeld ‘voor kinderen én volwassenen die nog kind durven te zijn’.  De Ever-Young, de ‘bewoners’ van Blue Dews verhalen, wonen in Tir-na-nog : het land van de eeuwige jeugd. Deze wereld is alleen bereikbaar voor wie gelooft in sprookjesfiguren. De weg er naar toe gaat over zee. Wie niet in sprookjes gelooft en toch dit water op gaat raakt hopeloos verdwaald in een dichte mist. Blue Dew vertelt diverse verhalen over de Ever-Young, en kiest naar gelang de leeftijd van het aanwezige publiek.

Een vrolijk avontuur met een Iers Kaboutertje, De Reus van Fermanagh of het spannende verhaal De kracht van Idans viool. De verhalen van Tales for The Ever-Young worden muzikaal begeleid door muzikanten van Blue Dew.

Wie meer wil weten over Blue Dew kan terecht op: www.bluedew.nl

Artikel delen:

Reageer