Deltion start opleiding Digital Printing

Zwolle – Het team Grafimedia Communicatie / Printmedia van het Zwolse Deltion College is klaar voor de toekomst. Vanaf komend schooljaar start het team met twee praktijkgerichte opleidingen, namelijk de opleiding Medewerker Sign en Medewerker Printmedia / Digital Printing. De opleidingen worden in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven vormgegeven.

De grafische branche heeft het momenteel zwaar. Ondanks de recessie verwacht de branche over een paar jaar een tekort aan goed gekwalificeerde vakmensen te hebben. Het Deltion College speelt met de nieuwe opleidingen Medewerker Sign en Medewerker Printmedia / Digital Printing in op de ontwikkelingen en toekomstperspectieven in de branche. Beide opleidingen worden aangeboden via de beroepsopleidende leerweg en gaan vanaf september 2011 van start. Studenten die voor de opleidingen kiezen gaan gemiddeld drie dagen naar school en doen daarnaast twee dagen per week praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf.

Medewerkers Sign zijn gespecialiseerd in het plaatsen van o.a. auto- en gevelreclame, reclameborden, spandoeken en standmaterialen. Bij het maken van de producten gaat het met name om de voorbereiding, zoals plotten, printen, frezen en graferen. Medewerkers Printmedia / Digital Printing richten zich op het digitaal printen en nabewerken van o.a. flyers, tijdschriften en kranten. Onder nabewerken worden technieken als vouwen, nieten en inbinden verstaan. Voor deze opleiding is enig technisch inzicht vereist. De Medewerker Printmedia / Digital Printing is namelijk ook gespecialiseerd in het instellen van de print- en plotmachines.

Het Deltion College organiseert maandag 6 juni van 18.00 tot 21.00 uur een informatieavond. Tijdens deze avond kunnen toekomstige studenten en overige geïnteresseerden meer informatie inwinnen over o.a. de opleiding Medewerker Sign en Printmedia / Digital Printing. De informatieavond vindt plaats op de campus van het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle.

Meer informatie staat op www.deltion.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Het heeft geen zin om deze opleiding te volgen want er lopen al genoeg grafisch geschoolde mensen thuis door een faillissement dus is er in de toekomst helemaal geen tekort.Als de regionale werkgevers personeel nodig hebben laat ze dan deze werkloze grafici nemen en geen jong en onervaren (maar goedkoop) personeel.Er staan genoeg werkloze grafici ingeschreven bij het GOC en C3.Dus het feit is geen feit want nogmaals er is geschoold personeel genoeg alleen willen de werkgevers deze om een of andere reden niet in dienst nemen


    Maak melding

Reageer