Albert van der Haar vertrekt bij FC Zwolle

Zwolle – Aanvoerder Albert van der Haar vertrekt deze zomer bij FC Zwolle. De 35-jarige verdediger ging niet in op het voorstel dat de nummer twee van de Jupiler League hem deed.

De afwijzing betekent dat Van der Haar na vijftien seizoen afscheid neemt van de club . ‘In januari heeft de club me een voorstel gedaan’, vertelt de routinier aan Voetbal International. ‘De vraag was of ik vijftig procent van mijn salaris wilde inleveren’, vervolgt Van der Haar. ‘Er sprak zo weinig vertrouwen uit. Weet je, alles wat er bij mij wordt afgetrokken krijgen andere spelers er weer bij. Daarom heb ik er bewust voor gekozen om niet meer in gesprek te gaan met de club.’ Zelf vond Van der Haar dat hij nog van waarde had kunnen zijn voor Zwolle. ‘Ik zie mezelf als een speler die de kar ook volgend jaar kan trekken. Bij FC Zwolle noemden ze me al een twaalfde of dertiende man. Die rol zag ik uiteraard niet zitten. Ik wil nog een jaar spelen.’

Van der Haar die dit jaar 31 wedstrijden speelde voor de Blauwvingers, twijfelt nog over zijn toekomst. ‘Als er een andere club komt ga ik daar serieus over nadenken. Toch hoop ik in de toekomst iets bij FC Zwolle te gaan doen. Het idee was dat ik na mijn actieve carrière aan een trainersloopbaan zou beginnen. Dat kan nog altijd bij FC Zwolle. Het is en blijft mijn club.’

Artikel delen:
Reacties 38
 1. Iemand een idee hoeveel Van der Haar verdiende?

  De maatregel van FCZ kan ik wel volgen, en daar is niets mis mee. Je moet vooruitkijken, en dat moet Appie respecteren.


  Maak melding

 2. @marcello

  Ik heb van horen zeggen dat hij tegen het salarisplafond van fcz zat. Het salarisplafond is 80.000 p/j.

  Ik kan er moeilijk in dat je iemand vraagt de helft van zijn salaris in te leveren….Ik snap wel dat ie zou moeten inleveren, we moeten dat immers allemaal maar hun leefstijl en waarschijnlijk ook hypotheek is natuurlijk wel baseerdt op dat inkomen en als je dan de helft moet inleveren dan denk ik dat je in de problemen komt.


  Maak melding

 3. Hopelijk kan die bij een andere het zelfde verdienen of misschien wel meer , heeft AJAX geen interesse dan andere een leuke baan in het bedrijfs leven met zelfde salaris . bedankt voor de 31 wedstrijden , alleen het laaste half jaar wat minder 🙁


  Maak melding

 4. Appie 40 en een niewe speler voor 40, ideale deal vanuit Zwolle oogpunt. Gaat Apie weg, dan kan er nog een speler gehaald worden. Zakelijk gezien is dit goed van de FC.  Maak melding

 5. @ Marcello: Denk dat hij JUIST door zijn opstelling dit respecteert:
  “”Het idee was dat ik na mijn actieve carri?re aan een trainersloopbaan zou beginnen. Dat kan nog altijd bij FC Zwolle. Het is en blijft mijn club.'””

  Dus nooit meer: APPIE! APPIE! APPIE! bij de corners………


  Maak melding

 6. Ik snap wel dat ie zou moeten inleveren, we moeten dat immers allemaal maar hun leefstijl en waarschijnlijk ook hypotheek is natuurlijk wel baseerdt op dat inkomen en als je dan de helft moet inleveren dan denk ik dat je in de problemen komt.

  Als voetballer weet je dat je houdbaarheids datum beperkt is. En dat je er rekening mee moet houden, dat er tussen je 30 en gemiddeld je 35e er een einde aan je voetbalcariërre komt. En dat je dus wat achter de hand moet hebben.
  Ben het met je eens dat de helft wel heel veel naar beneden is.


  Maak melding

 7. Het wordt voor profvoetballers lastig om in een anders tak van sport aan het werk te komen omdat zei vaak laag en weinig gheschoold zijn. ik hoop voor m dat hij nog iets voor fc zwolle kan betekenen.


  Maak melding

 8. Uit het bod van FCZ blijkt wel dat ze Van der Haar niet meer wilden, ook al was hij aanvoerder. Tja, dan kan je van een speler ook niet echt meer verwachten dat hij ontzettend gedreven is om bij zijn club de kar te trekken…

  Slim van FCZ om dit fabuleuze bod al in januari te doen…. Echt een bod met toekomstvisie!!!

  ‘k Ben gelet op het aantal verliespunten dat FCZ tegen het eind van de competitie heeft opgelopen benieuwd wie ze nog meer zo’n prachtig aanbod gedaan hebben….. 😮


  Maak melding

 9. Ik ben het eens met Oepzz. Die aanbieding op dat moment was niet goed voor de spirit van FCZ. Maar ook het drama rond Ars, de wan van de 13 punten voorsprong, en de vergadering van het kampioensfeest waren debet aan de teloorgang.


  Maak melding

 10. @Oepzz, ik ben het met je eens dat de timing van het aanbod inderdaad waardeloos was. Maar het gaf van der Haar wel de mogelijkheid om te bedenken wat hij verder wilde gaan doen.


  Maak melding

 11. Ik blijf er bij dat ik er niet veel waardering uit vind spreken, ongeacht of Ap nu aan het eind van zijn loopbaan is of niet….


  Maak melding

 12. Je kunt het ook omdraaien. Contract loopt af en juist als waardering voor de persoon wordt hem nog een jaar aangeboden. Weliswaar tegen een lager salaris. Maar dat weet iedere voetballen. De teruggaan in salaris komt op een bepaald moment.


  Maak melding

 13. Ik wou dat ik zo’n salaris had met een beetje voetballen 1 x in de week. Basissalaris van ??4000,- in de maand en heb je gewonnen krijg je er geld bij. Een normale auto van de zaak en dan worden ze ook niet zo hebberig! En als ze goed zijn krijgen ze na de voetbal wel ergens een mooi baantje aangeboden. Probleem opgelost toch?


  Maak melding

 14. Vergeet bovendien ook niet dat voetballers een bijzonder goede pensioenregeling hebben. plus diverse premies.
  Ik ken genoeg mensen die minder dan 40k verdienen.  Maak melding

 15. Mensen het gaat me om het principe niet om de hoeveelheid…

  Zelf haal ik de 20 k p/j nog niet eens dus ja qua hoeveelheid zou ik ook a la minuut willen ruilen…;)


  Maak melding

 16. natascha als Ap zijn hypotheek heeft gebaseeerd op wat hij nu verdiende bij FCZ heeft hij weinig toekomstvisie.Ik denk echter dat ook een bank op een dergelijk bedrag en de onzekerheid in de toekomst geen Hypotheek zal verstrekken.Je weet als profsporter dat er een eind aan komt en voor Appie lijkt dat er toch echt aan te komen.Kon hij FCZ nog op sleeptouw nemen??/.Net als Arne Slot dat niet kon.Het houdt nu een keer op.


  Maak melding

 17. Vind vooral dit moment

  ‘In januari heeft de club me een voorstel gedaan’, vertelt de routinier aan Voetbal International. ‘De vraag was of ik vijftig procent van mijn salaris wilde inleveren’, vervolgt Van der Haar. ‘Er sprak zo weinig vertrouwen uit.

  volslagen onbegrijpelijk en ontactisch.


  Maak melding

 18. Bericht door Zwollenaar3, op 4 juni 2011 om 16:08
  Ik wou dat ik zo’n salaris had met een beetje voetballen 1 x in de week.

  Als je dit zegt snap je er echt geen reet van!! Volstrekt belachelijk! 6 dagen in de week trainen tel je voor de kwaliteit van je opmerking maar even niet mee?:o
  De auto van de zaak is overigens een simpele Opel Astra. Hoe kortzichtig kun je zijn.

  Jammer dat Appie er mee moet stoppen!


  Maak melding

 19. De auto van de zaak is overigens een simpele Opel Astra. Hoe kortzichtig kun je zijn.

  Over kortzichtig gesproken;
  Het is een nieuwe opel Astra. Ik ken zat mensen die niet eens een nieuwe Astra kunnen kopen.

  Sterker nog, ik wil niet eens een Opel maar dat terzijde.


  Maak melding

 20. Goh een nieuwe Opel joh? Maar dat is natuurlijk wel heel luxe….pff…. Ik ken mensen zat die nooit zoiets zouden kopen……
  8)


  Maak melding

 21. Bericht door Zwollenaar is Back, op 6 juni 2011 om 21:46
  Goh een nieuwe Opel joh? Maar dat is natuurlijk wel heel luxe….pff…. Ik ken mensen zat die nooit zoiets zouden kopen……

  Wat kost een nieuwe astra, of verdien jij zoveel dat je dat geld op de bank hebt staan?  Maak melding

 22. Vind vooral dit moment
  ‘In januari heeft de club me een voorstel gedaan’, vertelt de routinier aan Voetbal International. ‘De vraag was of ik vijftig procent van mijn salaris wilde inleveren’, vervolgt Van der Haar. ‘Er sprak zo weinig vertrouwen uit.

  volslagen onbegrijpelijk en ontactisch.

  Waarom dan?

  Er wordt een half jaar voor het einde van zijn contract GEVRAAGD of hij wil inleveren.
  Blijkbaar is Appie niet van die vragen gediend want hij is er niet op ingegaan. In plaats van te onderhandelen en eventueel te vragen wat er na dat jaar gebeurt en wat voor een technische functie hij kan krijgen met bijhorend loon kiest hij voor de makkelijkste weg en gaat weg.  Maak melding

 23. Ik denk niet dat appie nog een eredivisie club heeft die hem wilt. Hij heeft de kans om nog een jaar in de top van de juup mee te draaien met de kans op promotie bij een club die hem op handen draagt. Als hij denkt dat hij nog een jaartje kan vlammen mag hij dat laten zien. Minggus heeft een jaar zonder salaris gevoetbald om weer een contract af te dwingen. Appie weet heel goed dat het zo werkt in de voetballerij. Appel met peren misschien, maar als geld je enige reden is dan kan Appie beter gelijk stoppen voordat het de zoveelste kaars is die ergens bij een be quick uitgedoofd wordt. Of misschien wordt hij de tweede henk timmer die het toch nog ver weet te schoppen.


  Maak melding

 24. Bericht door Edwin, op 7 juni 2011 om 07:17

  Wat kost een nieuwe astra

  Blijft een standaard middenklasser..niets luxe of over de top auto. Dit is toch niet te vergelijken met een BMW of Audi zeg, kom op man….

  Ik krijg niet zoveel uitbetaald als dat ik verdien Edwin maar met een Astra hoef ik het gelukkig niet te doen…


  Maak melding

 25. Blijft een standaard middenklasser..niets luxe of over de top auto. Dit is toch niet te vergelijken met een BMW of Audi zeg, kom op man….

  Ik krijg niet zoveel uitbetaald als dat ik verdien Edwin maar met een Astra hoef ik het gelukkig niet te doen…

  Je hebt de auto zelf gekocht of lease je een auto?  Maak melding

 26. Ik krijg niet zoveel uitbetaald als dat ik verdien Edwin maar met een Astra hoef ik het gelukkig niet te doen…

  Ik wou dat we een Astra hadden….Desalnietemin, ben ik erg blij met onze punto elixer:D

  Maar daar gaat het niet om in deze topic!


  Maak melding

 27. Van der Haar in beeld bij Cambuur
  woensdag, 08 juni 2011
  LEEUWARDEN ?? Cambuur heeft belangstelling voor Albert van der Haar (35).

  De routinier (op de foto in duel met Oguzhan T?rk) speelde vijftien seizoenen bij FC Zwolle, waar zijn contract na het afgelopen seizoen afliep. Tussen zijn twee periodes bij Zwolle door, kwam hij ook nog twee jaar uit voor Willem II.

  ,,Hij kan links op het middenveld voetballen en centraal in de verdediging⤝, stelt Cambuur-directeur Gerald van den Belt. ,,Dat zijn posities waar wij nog wel wat versterking kunnen gebruiken  Maak melding

Reageer