Opera Animous de tuin van het museum

Zwolle – In het pinksterweekend kiest het jonge operagezelschap Opera Animous de tuin van het museum als bijzondere locatie voor haar voorstelling Het Sluwe Vosje van Leos Jánàcek. Iedereen die zin heeft in een bijzonder avond theater en muziek komt bij deze komische dierenopera aan zijn trekken.

collage_sluwvosje.jpg

Het verhaal van een boswachter die een klein vosje vindt en denkt dat hij dat wel kan temmen, neemt ons mee naar de dierenwereld, die verdacht veel lijkt op die van de mensen. Afwisselend hilarische en aandoenlijke scènes staan garant voor een vermakelijke avond, waarbij tuin en museum als natuurlijk decor fungeren.

Opera Animous maakt er een intieme voorstelling van, waarbij opera nog nooit zo dichtbij kwam. Als je naar huis gaat ben een bijzondere ervaring rijker.

"De enscenering van regisseur Machteld van Bronkhorst was levendig en vrolijk, en maakte dankbaar gebruik van de kleine bezetting van elf jonge zangers. De dubbelrollen gaven ook weer zeer vermakelijke theatermomenten."

Opera Animous

Het Sluwe Vosje van Leos Janacek (1924) Met: Robbert Muuse, Bas Kuijlenburg, Esther Huisman, Kim de Fuijk, Brenda van Hoof, Eva Hartmann, Leonore van Slooten, Sandra van Vliet, Noelle Roos, Mirella Reiche, Reza Ranjazmay en Wilco Jordens (piano).

Muzikale Leiding Wieke van Wingerden Regie: Machteld van Bronkhorst

Vrijdag 10 juni 2011 21.00 uur

De voorstelling is in het Nederlands en wordt voorafgegaan door een gratis inleiding over het stuk. Geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Kaarten en informatie www.operanimous.nl

Artikel delen:

Reageer