Open dag DOAS

Zwolle –  De Oude Ambachtschool aan de Mimosastraat, zet tijdens de Themaweek Natuurlijk Duurzaam, op zaterdag 11 juni van 12.00 tot 17.00 uur haar deuren open voor het publiek. Kunstenaars en ambachtslieden laten zien wat er met restmateriaal gedaan kan worden. Recyclen is hip en eigentijds! Tevens zijn er meerdere workshops te volgen.

Onlangs is de school uit de jaren 30 gerenoveerd. Nu biedt het schitterende gebouw onderdak aan kunstenaars, ambachtslieden en woningen. Kunstenaars die zich ieder op zijn of haar eigen manier met duurzaamheid bezig houden. DOAS doet mee aan de Themaweek Natuurlijk Duurzaam, door op zaterdag 11 juni haar deuren van 12.00 tot 17.00 uur te openen voor het publiek.

Voor kinderen wordt er een workshop gegeven waarin wordt uitgelegd wat recyclen is. Uw eigen oude servies kunt u beschilderen zodat het weer als nieuw is. Er worden verrijdbare tuintjes gemaakt van restmateriaal. De planten voor in deze tuintjes kunt u doneren. Ook wordt er een rijdend object gemaakt van restafval. Van resthout zal een tafel worden gemaakt. Keramiek wordt gerecycled in de workshop ‘van oud naar nieuw slaan’. Er worden foto’s geëxposeerd.

Gooit u wel eens oude klei weg? Niet meer doen, er wordt op deze dag getoond hoe er van oude klei nieuwe dingen worden gemaakt! Uw defecte kleine huishoudelijke apparaten kunt u tijdens deze open dag laten repareren, gebroken metaal laten lassen.

Om 15.00 uur wordt er een demonstratie gegeven van het omsmelten van oud zilver tot een nieuw sieraad. Ook kunt u laten bekijken of oude sieraden gerepareerd ,vermaakt of omgesmolten kunnen worden.

Vergeet u vooral het volgende niet mee te nemen op zaterdag 11 juni: oud servies, defecte kleine huishoudelijke apparaten, gebroken metaal, buitenplanten, resthout, oude sieraden.

Voor meer informatie over de deelnemers: www.doas.nl

Artikel delen:

Reageer