Programma Festival ZwArt 2011 zo goed als rond

Zwolle – Festival ZwArt vindt van 05 t/m 10 juli 2011 voor de vierde keer plaats in de binnenstad van Zwolle: op bijzondere locaties in de stad zijn voorstellingen te zien die speciaal voor die plek gemaakt zijn.

posterzwart.jpg

Festival ZwArt 2011 verwelkomt Jacob Ter Veldhuis (JacobTV) als internationale gastmeester. Na het succes van de Vlaamse multidisciplinaire kunstenaar Jan Fabre, zullen tijdens de editie van 2011 verschillende producties van JacobTV te zien zijn, zoals een optreden van bigband CLAZZ en delen uit de opera The News. Bovendien werkt JacobTV samen met studenten van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten aan verschillende projecten. Naast de internationale gastmeester maken verschillende landelijke meesters hun opwacht tijdens ZwArt: onder andere Jaap Drupsteen, Jan Boiten en Kristien Kerstens. Optredens zijn er van Hubble Orkestar, Laura Vane & The Vipertones, B-Movie orchestra & The Cinematic Fever Girls en Alejandro Toledo & The Magic Tombolinos.

De routes brengen het publiek langs bijzondere locaties waar voorstellingen te zien zijn, gemaakt vanuit een ‘meester-gezel’ principe. De meesters geven de routes vorm en dienen als inspiratie voor de verschillende kunstproducties binnen de routes. In de routes zijn kunstenaars van de afgelopen jaren ZwArt te zien: een heuse ‘best of ZwArt’.

Het Grote Kerkplein vormt het festivalhart: vanaf hier vertrekken de routes. Op en rondom het Grote Kerkplein zullen gedurende het festival verschillende voorstellingen te zien zijn van regionale theatergezelschappen. Iedere festivaldag wordt afgesloten met een gratis concert.

Tijdens Festival ZwArt kunt u verschillende soorten voorstellingen verwachten, zoals:

 • Kunstroutes: (wandel)Routes langs 3 of 4 bijzondere locaties waar voorstellingen te zien zijn. De routes worden gemaakt vanuit een meester-gezel principe: een meester is inspirator voor jonge en ervaren kunstenaars van de voorstellingen in zijn of haar route;
 • Locatietheater: Bijzondere en spannende muziek-, theater- of dansvoorstellingen die op speciale locaties worden ontwikkeld;
 • Familievoorstellingen: Ook voor de hele familie zijn er fantastische voorstellingen te bewonderen;
 • ZwArt in opleiding: De studenten van het Conservatorium, de afdeling Drama en de Beeldende Kunst afdeling van ArtEZ maken met hun eigen specialisme verschillende voorstellingen;
 • Gastmeester: In 2011 mogen wij Jacob Ter Veldhuis (JacobTV) verwelkomen op Festival ZwArt als internationale gastmeester. Er zijn verschillende producties van JacobTV te zien, zoals een optreden van bigband CLAZZ en delen uit de opera The News.

Op verschillende (buiten)locaties rondom het Grote Kerkplein spelen iedere dag meerdere malen voorstellingen voor verschillende leeftijdscategorieën gemaakt door jonge, avontuurlijke theatermakers, dansers, musici en beeldend kunstenaars.

De volgende gezelschappen zijn te zien tijdens Festival ZwArt:

 • Poolse Vis – Henri
 • !Ynx – Binnenbrand
 • The Young Ones – Meisjesinternaat Vredestein
 • T.H. De Wei – …En een grote taart alsjeblieft
 • Ezequiel Sanucci – Tango Thuis
 • Theater Reactra – ff… uit beeld
 • Robert van Heumen en Simone de Jong – Gedachtenconcert
 • Cyrelle Failé – Zaanse Kermis
 • Stichting Mooier – Sluier
 • Alex Prooper & Simone van Dam – StemComputer

Binnenkort wordt er meer informatie bekend gemaakt over de locatietheatervoorstellingen en wordt het speelschema van de gezelschappen gepubliceerd.

Festival ZwArt vindt van 05 t/m 10 juli 2011 voor de vierde keer plaats in de binnenstad van Zwolle: op bijzondere locaties in de stad zijn voorstellingen te zien die speciaal voor die plek gemaakt zijn. Om het festival goed te organiseren zijn er veel vrijwilligers nodig. Lijkt het je leuk om een beeld te krijgen van wat er allemaal achter de schermen van Festival ZwArt gebeurd? Wordt dan vrijwilliger van het festival. Er zijn verschillende taken voor vrijwilligers binnen het festival. Zo zijn we bijvoorbeeld op zoek naar publiekbegeleiders, routemanagers, informatiemedewerkers, kassamedewerkers en logistiekmedewerkers. Als vrijwilliger werk je in een enthousiast team, krijg je eten en drinken, doe je werkervaring op en ben je betrokken bij een heel bijzonder kunstenfestival. Meld je HIER aan.

Artikel delen:

Reageer