Bekeuring voor wildplassen en belediging

Zwolle – Op de Ossenmarkt werd vrijdagmiddag 3 juni een 17-jarige Zwollenaar aangehouden en ingesloten voor belediging.

Hij stond samen met een vriend op straat te urineren. Door zijn groep vrienden werd hij gewaarschuwd dat er politie ter plaatse was. Hierop beledigde hij de politiemedewerker. Naast een proces-verbaal voor belediging kreeg hij ook een proces-verbaal voor wildplassen. Voor zijn vriend wordt eveneens een proces-verbaal voor wildplassen opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Misschien rare vraag maar eeuh bestaat er ook een boete voor wildpoepen? En wat zou de hoogte van die boete zijn?
  #dtv


  Maak melding

 2. Nieuws? tis sowieso achterlijk dat hij is opgepakt, ik was er bij en hij heeft die agent niet eens persoonlijk uitgescholden, want meneer wist niet eens dat er een politieagent in de buurt was, en de politieagent heeft na 4 keer vragen van ‘de verdachte’ de linker handboei iets losser gemaakt omdat deze te strak zat, 4 keer!!


  Maak melding

 3. Liever dit nieuws vanwege komkommertijd dan allerhande bontmutsen die oudjes overvallen en dronken figuren die mensen van de sokken rijden e.d.


  Maak melding

 4. Het is Komkommertijd nietwaar? Komkommertijd komt gezien de actualiteiten rond Duitse Diaree in een heel ander daglicht te staan. Overigens zie ik daarbij wel een relatie met de vraag van Willem Broodje…  Maak melding

 5. gelijk de ouders op het gedrag van hun zoon aanspreken. dit is ongehoord en als dit gedrag niet in de kiem wordt gesmoord gaat dit van kwaad tot erger.


  Maak melding

 6. Annet heeft zeker nog nooit wat fout gedaan in haar leven, en neem nou maar van mij aan dat de ouders hem er wel op aanspreken.
  Die agent voelt zich vast een hele bink,ten overstaan van een jong publiek zoiets te doen,terwijl de scheldwoorden niet aan hem gericht waren ook nog.
  Ben benieuwd als er echt wat aan de hand is hoe lang het duurt voordat ze er zijn .
  Ik wil ze de plaatsen wel aanwijzen waar ze van meer nut zijn voor de maatschappij , maar daar wagen ze zich normaal gesproken liever niet.


  Maak melding

 7. Proficiat politie met deze aanhouding! Mijn comlimenten! Wat zou deze stad zijn zonder deze helden! Ik zou haast zeggen ga eens echte ……..


  Maak melding

 8. Beste Berend, als dit 17 jarige kleutertje niet zo’n grote bek had gehad met zijn vriendjes tegen die agent dan was meneer er waarschijnlijk wel met een waarschuwing vanaf gekomen. Hoe zou jij het vinden als je beledigd/uitgecholden wordt door een collega die je aanspreekt op zijn gedrag? Niet zo stoer doen hier, de politie is er niet voor niets en je hoeft je behoefte niet op straat te doen. Je zal het vast prettig vinden als mensen tegen jouw huis staan te urineren.


  Maak melding

 9. Als die jongens zich aan de regels hadden gehouden was er niets aan geweesd. Ze hadden de aandacht getrokken door wild te plassen en die hadden ze gekregen. En wat een vaag verhaal van @ZWQLLE “hij heeft die agent niet eens persoonlijk uitgescholden”


  Maak melding

 10. Stadhagenees,
  Allereerst stond er nog iemand naast zoals je kan lezen en die kreeg ook een bekeuring,dus die waarschuwing van jou gaat alvast niet op,maar voorzover ik begreep riep de jongen deze opmerking tegen z’n vrienden die hem waarschuwden , en de jongen heeft geen ogen in de rug , dus kan niet eens geweten hebben dat er een agent achter hem stond. Maar om dan iemand geboeid af te voeren gaat mij echt veel te ver , haantjes gedrag zowel van de jongen als van de agent lijkt me dit.


  Maak melding

 11. Prima een vader, maar dat u dit soort gedrag bagatalliseert zegt wat mij betreft genoeg. Vroeger had ik nog zoiets als respect voor de politie, dat is mij met de paplepel ingegoten en dus heb ik dat respect voor de politie nog steeds.  Maak melding

 12. ook respect voor de maximale snelheid, schijnheil!

  Zo’n politie optreden dwingtvast heul veul respect af bij de jongeren…chapeau!


  Maak melding

 13. Eindelijk gerechtigheid. Ik irriteer me mateloos aan dat zogenaamde stoere gedrag van die “puberale etterbakkies”. Zo respectloos als de jeugd tegenwoordig met iedereen en andermans spullen omgaat is schandalig. Ik hoop dat zijn ouders hem zelf alles laten betalen en dat ze met hem een stevig gesprek over respect voor het over ons geplaatste gezag hebben gehad.


  Maak melding

 14. Iedereen oordeelt wel , zonder dat zij weten wat er daadwerkelijk gebeurt is, geloof mij nou maar als je erbij was , stelde het niks voor.


  Maak melding

 15. Ik vind het veel te ver gaan hij was aan het pissen beetje dronken en deed stoer en daar voor iemand in de boeien slaan terwijl hij hem niet zag en dat is echt zo want ik was er bij en dan ook nog versterking vragen vind ik echt te ver gaan ze hebben deze jongen 3 uur vast gehouden laat ze maar eens de echte zware jongens oppakken maar nee hoor dat doen ze niet want dan zijn ze er niet op tijd bij maar zo dra je even een plasje pleegt en wat zegt mag je 3 uur zitten ga toch weg man


  Maak melding

 16. Wat grappig: de mensen die hier (en op andere plaatsen) roepen, dat de politie boeven moet gaan vangen zie je nooit reageren op de items waarin vermeld wordt dat de politie een stel boeven gevangen heeft! Toeval?


  Maak melding

Reageer