Laura van der Kamp wint Omloop van de IJsseldelta

Zwolle – In de wijk Stadshagen heeft wielrenster Laura van der Kamp uit Hasselt zaterdagmiddag bij de Elite Vrouwen de Omloop van de IJsseldelta op haar naam geschreven.

omloop_ijsseldelta_7518_470.jpg
Laura van der Kamp de sterkste bij de Elite dames …

De 19-jarige renster van het Dolmans Landscaping team, en lid van WV de Noordwesthoek, was de snelste in Zwolle. Het zilver was voor Marle Jöhrend, het brons voor Janneke Kanis. Bij de amateurs won de 29-jarige Groninger Bart v.d. Walle van Team Hekman. De tweede en derde plaats waren voor Joost Vermuë en Take Oppewal. De mooie dag werd overschaduwd door een vervelende valpartij op de Werkerlaan bij de dames nieuwelingen/junioren. Bij deze leeftijdsklasse (15-18 jaar) gingen in het peleton vier dames tegen het asfalt. Drie van hen moesten per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. De vierde kon in de auto van de ploegleider de weg vervolgen. De verwondingen liepen uiteen van kaak-, arm-, schouderletsel, tot hoofdwond en rugklachten.

omloop_ijsseldelta_7168_470.jpg
Bart van de Walle als winnaar in de eindsprint …
omloop_ijsseldelta_7822_470.jpg
Nieuwelingen/junioren dames in koers …
omloop_ijsseldelta_7796_470.jpg
Vervelende valpartij op de Werkerlaan …

De eerste zaterdag van juni is inmiddels een vaste datum geworden voor de organisatie van deze prachtige klassieker waar veel categoriën op één en dezelfde dag aan de start zullen staan.

In bijna 10 jaar tijd is de wedstrijd die in de Zwolse wijk Stadshagen de start en finish heeft, uitgegroeid tot een evenement met internationale belangstelling.

Een project dat is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de twee wielerverenigingen De Hanzerenners, WV Noordwesthoek en de Revas te Zwolle.
Vijf jaar geleden werd besloten om een groter gebied van de polder in het parcours te betrekken. Dit is in 2009 nog verder uitgebreid zodat de renners en rensters bijna de gehele polder van Mastenbroek doorkruisen.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. @Marianne

    Lezen svp? Er waren 3 wedstrijden, heren-amateurs, elite dames, en dames jeugd. Staat notabene een man als winnaar op 1 van de foto’s….


    Maak melding

Reageer