Het weer: stevige buien

Zwolle – Zondagochtend is het wisselend bewolkt. Vooral in het noorden is er nog wat ruimte voor de zon. Het is vrij warm en het kan drukkend aanvoelen. In de loop van de ochtend vallen er in het zuiden al stevige regen- en onweersbuien. Zondagmiddag krijgt het hele land te maken met stevige regen- en onweersbuien.

onweer.jpg

In het oosten van het land kan de temperatuur voor de buien nog even oplopen naar 25 graden, waarmee het erg drukkend aanvoelt. In het noorden en noordwesten wordt het 18 tot 21 graden. Er staat een matige noordoostenwind, die in de loop van de middag vanuit het zuiden even wegvalt. Zondagavond blijft het bewolkt en vallen er nog regen- en onweersbuien. Ook ’s nachts houden de buien aan. Het koelt af naar een graad of 13. Maandag staat er een matige wind uit overwegend westelijke richting. Het is overwegend bewolkt en van tijd tot tijd vallen er buien. In het oosten is er daarbij nog kans op onweer. Het wordt maximaal 16 graden op de Wadden en in het noordwesten, in het binnenland wordt het maximaal 21 graden.

Dinsdagochtend is het droog en in het noorden kan de zon even schijnen. Vanuit het zuiden trekt er een storing over het land, waardoor de bewolking al snel toeneemt. In de loop van de middag trekt een gebied met actieve buien vanuit het zuiden over het land. Lokaal kan het weer onweren. De temperaturen liggen iets hoger dan op maandag: het wordt 18 tot 23 graden. Ook de dagen na dinsdag blijft het wisselvallig. Er is veel bewolking, maar af en toe ook zon en de kans op buien is droog. De middagtemperatuur ligt rond 20 graden, wat vrij normaal is voor de tijd van het jaar.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Voor de ge√Įnteresseerden:
    Deze foto is genomen vanuit de Louis Armstrong-flat aan de Palestrinalaan (hoek Lassuslaan). De flat op de achtergrond is die aan de Monteverdilaan, waar net het topje van de Peperbus bovenuit komt.


    Maak melding

  2. Bedankt Arie, ik herkende er eerst niets op. Met die flats leek het idd Holtenbroek. Maar verder kwam ik niet. Met De Peperbus nogwel in het midden (hoe klein ook), is dit gewoon ook weer een topplaat!


    Maak melding

Reageer