VVD tapt bijna 1.000 euro voor VG Sport

Zwolle – De VVD Zwolle-fractie doneerde zaterdagmiddag 935 euro aan VG Sport. Raadslid Aly van der Vegte overhandigde de cheque aan VG Sport-voorzitter Teun Bouwhuis. Fractieleden en achterban hadden op het Bevrijdingsfestival de gehele dag getapt om dit bedrag op te halen. VG Sport organiseert sportactiviteiten voor verstandelijk gehandicapten.

Fractievoorzitter Aly van der Vegte sprak op Sportaprk de Vegtlust bij VV Berkum over de grote motivatie bij de sporters: “Met deze bijdrage hopen we net wat meer mogelijkheden te creëren zodat die ambities ontplooid kunnen worden”. Aanvankelijk is door het tappen 350 euro opgehaald maar de fractie besloot dit bedrag te verdubbelen. Extra donaties van leden brachten het bedrag zelfs nog op 935 euro. “VG Sport Zwolle zorgt er met een grote groep vrijwilligers voor dat mensen met een verstandelijke beperking kunnen sporten”, legt Van der Vegte uit.

De VVD’ers tapten onder het motto ‘Vrijwilligers voor Vrijwilligers’. VVD Zwolle ziet graag elke Zwollenaar actief en vindt dat sport zowel in professionele hallen als op trapveldjes om de hoek gestimuleerd moet worden. Amateur of prof, deelnemer of toeschouwer, in ieder Zwollenaar schuilt een topsporter.

De VG Sport (www.vgsportzwolle.nl) is een sportvereniging die verschillende sport- en bewegingsactiviteiten aanbiedt. Met activiteiten zoals:

– Sport & Spel
– Zwemmen
– Jeu de Boules
– Dansen
– Tandemfietsen
– Avondvierdaagse

VG Sport Zwolle bestaat als regionale sportorganisatie al ruim 30 jaar en richt zich op mensen met een verstandeljke of meervoudige beperking. Tenslotte werd door Aart Schippers nog kort ingegaan op de voetbalactiviteiten die TeamSupport aanbiedt voor autistische jongeren (8 tot 12 jaar en 12 jaar en ouder).

Artikel delen:

Reageer