Festival Zwart en de processierups

Zwolle – Ook dit jaar rukt de processierups op in de omgeving van Zwolle. Eenmaal geconstateerd dan verschijnt er rood-wit afzetlint om betreffende boom met daarop de waarschuwing “processierups”. Uitkijken geblazen dus, want de rups veroorzaakt brandblaren, jeuk, huidirritaties en is kortom, een gevaar voor de volksgezondheid.

2011-06-05_13.44.38.jpg

Festival Zwart is gelukkig géén gevaar voor de volksgezondheid, maar wil het Zwols publiek attenderen op de komende editie van festival ZwArt van 5 t/m 10 juli in de Zwolse binnenstad. Daarvoor zijn de bomen rondom de gracht gescreend op de aanwezigheid van de gevaarlijke processierups. Bij het sein “veilig” wordt de boom gemarkeerd met geel afzetlint van het festival. Zo ontstaat er een veilige zone als opmaat voor het aanstaande programma wat op de website www.festivalzwart.nl uitgebreid is te lezen. Met de firma Weijland op het Grote Kerkplein en gastmeester Jacob ter Veldhuis in Odeon de spiegel als rode draden door het programma. Uiteraard wordt de stad na het festival vrijgegeven, het geel/zwarte lint is niet meer nodig: het gevaar is geweken.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Gaan die knakkers nou ook dagelijks of wekelijks al die bomen controleren om te zien of er niet ineens wel van die rupsen op zitten?


    Maak melding

  2. Henk, on topic graag, is toch leuk zo’n festival in de stad? Jouw reactie raakt kant noch wal. Kun je beter niet reageren. Het is alleen maar leuk dat er in de zomer zoveel culturele activiteiten in de stad zijn.    Maak melding

Reageer