Politiek Log 37

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 38 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 469
 1. Vereerd als ik ben door de slechte mensenkennis van de VVD-er, signaleer ik lachend dat ik eens ergens anders voor word uitgemaakt als iemand die altijd maar zijn mening geeft.

  Voorspelbaar ook, dat ie hier niet op reageert

  @ Dame, dit is natuurlijk een volkomen belachelijke en misleidende (VVD-er) weergave van een belangrijk stukje uit de column
  ⤽Heijne zit nog in ontkenningsfase⤝ maar wie naar de concrete problemen in Nederland kijkt, kan maar één conclusie (in en paar woorden) trekken: er moet financieel gesaneerd worden.

  Bas schrijft nota bene letterlijk
  Ten eerste omdat iedereen beseft dat er bezuinigd moet worden.

  ‘Vrolijk’ bedoelt ie waarschijnlijk ook cynisch :):):) Heerlijk, we laten em in zijn waan. VVD-ers staan nou 1x niet bekend om hun mensenkennis en human-interest…immers voor de meesten telt enkel hun eigen ego.

  ‘amicaal’ hahaha ook zo’n heerlijke rooie/paarse broekenkreet. Of niet amice? 😉

  Je vindt het (gezien eerdere reactie) toch niet erg dat ik ff niet reageer op stickersplakken? Jammer dat je niet eens wat van je gedoogpartner wilt begrijpen :'(

  Wel veelzeggend, jochie, dat je mijn woorden moeiteloos voor mij gebruikt. Zal wel “gebrek aan woordenschat” zijn.

  Hahaha ‘op stang jagen’ daarvoor zitten we toch allen op het onvolprezen WeblogZwolle. Vertel eens wat nieuws? 8)
  —————————————————-
  Hoe herkenbaar en steeds terugkerend ook….VVD-ers die anderen voor ‘simpele zielen’ uitmaken. Tuurlijk, enkel hun eigen ego telt……laat het maar ff zo staan :-*
  —————————————————-

  Ubergrappig dit laatste alinea die ik nu pas lees: geen van de genoemde woorden uit jouw beperkte woordenschat heb ik gebruikt. Blijft lachen met jou, ja (sorry) ook vaak om jou. Toch lijkt het me best gezellig een skuimertje met je te drinken. Al zul jij wel wat veul duurders bestellen en door een ander laten afrekenen. Maar dat weet je als je wat gaat drinken met een geldbuidelvriend van de VVD….Moet kunnen.


  Maak melding

 2. Ach, de VVD is de schaamte inmiddels allang voorbij, met terugwerkende kracht is de woedende reactie van Rutte toen hij geconfronteerd werd met die bijstandsmoeder op tv, bijna lachwekkend te noemen. Juist die groep wordt door dit kabinet snoeihard gepakt, gisteren Donnertje nog gezien bij Buitenhof? Meneer vindt dat de gemeentes in Nederland zich niet met de landelijke politiek moeten bemoeien en dat ze gewoon moeten doen wat Den Haag zegt. Zelfs het communistische Rusland was democratischer dan het Nederland van Mark en Geert…..Het is prima dat de gemeentes aan de bel trekken, zij worden opgezadeld met taken waar ze 1) Niet op berekend zijn en 2) Totaal geen geld voor hebben….Fijn h? meneer de Heer?


  Maak melding

 3. Voor mijn??eeuuuh??.opgedrongen ⤽linkse vriend :)⤝, en echte vrienden Dit is een politiek log, dus schrijf ik maar eens over ons ⤽onvolprezen⤝ politiek cabaret.

  Kennen jullie ze nog?????Het ⤽verschrikkelijk politiek⤝ komisch cabaret duo, voor de zelfverklaarde linkse ⤽culturele⤝ goedmensen. Zichzelf noemende; cabaretier? Vast wel??die ene is die volgevreten onbehouwen schreeuwlelijk, en die andere is zo uit een anorexia reclame weggelopen. Beide getooid met een hip ziekenfondsbrilletje,wat moet zorgen voor een intellectuele uitstraling. Ik noem ze niet voor niets duo, (niet dat ze samen optreden) maar omdat ze qua verbale drek door kunnen gaan als een genetische Siamese tweeling. Zoals u misschien al wel weet komt het voor dat zulke mensen over telepathische gaven beschikken. Laat ik dat nu altijd terug horen in hun verbale optreden, in het theater en/of op de TV, het is of ze samen (of op afstand?) aan een bureautje hun plagiaat teksten geschreven hebben. Het is altijd weer exact dezelfde schunnigheid die ze uitspuwen over hun (selectieve?) publiek, alleen in een andere volgorde.
  Ik zal jullie niet langer in spanning laten zitten, maar jullie hebben het vast al geraden.

  Het onvolprezen politieke carberatier duo; Joep van `t Hek en Freek de Jonge!

  Deze ver over hun einddatum zijnde ⤽cabaretiers⤝ beginnen altijd met dezelfde ⤽politieke en/of religieuze humor⤝; mensen en instituten afzeiken. In een tirade aan linkse onderbuikgevoelens moet iedereen hier aan geloven. Op zich niets mis mee, hoge bomen vangen veel wind. Nadat ze als een orkaan door het rechtse en het religieuze circuit zijn gegaan, komt inderdaad??.ook in een genuanceerde vorm het linkse circuit aan de beurt. En dan begint het lange wachten??.wachten??wachten??maar je kunt wachten tot je een ons weegt??..geen moslimhumor??.. De schijters! Laten ze een voorbeeld nemen aan hun jongere collega??s die niet zo politiek correct zijn, en ook aan allochtone cabaretiers die niet terughoudend zijn om hier grappen over te maken. Dan toon je ballen.

  Dan nog even over ⤽hun⤝ selectieve publiek. Als je per ongeluk verzeilt bent geraakt in een voorstelling of TV optreden van deze heren, kom je de bakfiets generatie tegen, getooid in spijkerbroek en trui. Uitgerust met een ⤽linkse intellectuele⤝ humor die nodig is voor dit soort optreden.
  Vanaf het begin tot het einde is het lachen geblazen, om de meest achterlijke grappen, omdat je aan je buurvrouw/man niet wilt toegeven dat je van die bagger baalt van hier tot Tokio. Want de Day After moet er met gelijkgestemden (in een intellectueel onderonsje) nog nabazelen over die grandioze voorstelling. Ik krijg wel eens het gevoel dat er tijdens een TV voorstellingen van het komisch duo zo`n lachmachine uit een 4e rangs Amerikaanse komedie opgesteld staat, en in de theater voorstellingen aan de rechterkant van het toneel een soufleur, die aangeeft dat er gelachen moet worden. Maar het wordt tijd dat deze z.g. politiek geëngageerde trekpoppen plaats maken voor een jongere generatie. Want talent is er genoeg in Nederland. Dan kan Joep zijn column`s blijven schrijven (geen zinnig mens die dat leest) en Freek misschien toch nog predikant worden.

  Er zal mij nu wel een; geen gevoel voor humor verweten worden. Maar geloof me ik geniet van een goede cabaret voorstelling. Ben ik dan een cultuurbarbaar? Ook al niet, want ik mag graag naar klassieke muziek, opera, operette enz. luisteren en daar ook een theater voor bezoeken. Maar ik kan het niet laten.??.Voor die conservatorium gekkies die nu zo`n kabaal maken over ⤽hun⤝ subsidie voor de strijkstok, bloazer en/of tingeltangel, enz.; als je musici een vak vindt, dan nu je bretels over de schouder en de eigen broek ophouden, of de entree prijzen verhogen. Me dunkt, dachten jullie dat het soort publiek die dit genre cultuur bezoekt dat niet kan ophoesten? Reken maar van????.YES!
  Wel eens als modale verdiener een ongesubsidieerd popconcert bezocht?…..weet je de entreeprijs nog?

  Reacties worden summier beantwoord, i.v.m. de gedachtepolitie, of is het smaakpolitie? 🙂


  Maak melding

 4. Pff wat een lap VVD-er, ben fan van Youp 😀 Freek mocht bij ons thuis eigenlijk niet aan vrogger. “Spotvarken”, natuurlijk ben ik daardoor meer en kritisch naar hem gaan kijken. Hij heeft leuke dingen gemaakt.

  Hoe is het eigenlijk met het rechtse cabaret? Wie zijn dat eigenlijk, André van Duin en verder 😮


  Maak melding

 5. Stadshagenees, dat is niet eerlijk :'(….(Calimero syndroom) de CDA zit ook bij ons in de regering, en de PVV gedoogd. En je noemt alleen de VVD, dat is niet aardig. 🙁


  Maak melding

 6. @ Stadshagenees, heb enkel voor de columniste gekeken. Die DonnerTwetter ben ik zo allemachtig zat. Hem en zijn aristocratische familie. Hij werd weggestuurd maar mocht gewoon weer minister worden. Weet zeker dat ie elk overleg vertraagd met zijn houding en jaren’50 woorden.

  gisteren Donnertje nog gezien bij Buitenhof? Meneer vindt dat de gemeentes in Nederland zich niet met de landelijke politiek moeten bemoeien en dat ze gewoon moeten doen wat Den Haag zegt. Zelfs het communistische Rusland was democratischer dan het Nederland van Mark en Geert…..Het is prima dat de gemeentes aan de bel trekken, zij worden opgezadeld met taken waar ze 1) Niet op berekend zijn en 2) Totaal geen geld voor hebben….Fijn h? meneer de Heer?

  Las het op de onvolprezen NOS-teletekst. Het kwam idd net zo bij mij binnen als jij beschrijft. Om je te bescheuren toch?……

  Donner: Weigeren bestuursakkoord is gevaarlijk

  Minister van Binnenlandse Zaken waarschuwt gemeenten: Nederland wordt onbestuurbaar als gemeenten niet meegaan met plannen van kabinet  Maak melding

 7. Tja, VVD’er; maar Mark Rutte is toch echt van de VVD, razend knap hoe hij wegkomt met al die ellende die over ons uitgestort wordt. Mensen zoals ik, met een goed salaris, hebben er niet zoveel last van, maar ik schaam me kapot als ik zie wat er nu gebeurt met allerlei voorzieningen gebeurt die mensen heel hard nodig hebben. Wat erger is, is dat ik nog op jouw clubje heb gestemd ook. Lessons learned; dat doe ik NOOIT meer!


  Maak melding

 8. Stadshagenees, we gaan over een stukje proza toch geen diepzinnige boom opzetten?
  Ik hoef geen punt te maken, ik verwoorde alleen hoe ik denk over het gekleurde linkse cabaret, en dan vooral de twee genoemde cabaretiers. Over smaak valt niet te twisten, en mijn smaakpoliepen zijn niet de jouwe. Comprendo? 😉  Maak melding

 9. Stadhagenees, dat je niet meer op de VVD stemt, boeit me voor geen meter. Je hebt in een vorige reactie al eens aangegeven dat je gezwenkt bent naar uiterst linkerzijde, als jij je daar nu gelukkig voelt, mijn zegen heb je. Maar ik zie zo`n rigoureuze zwenking, als a`politiek shoppen. ;D


  Maak melding

 10. Wie zegt dat ik naar uiterst links zwenk? Ik zwenk naar links van de VVD, CDA en vooral die hele enge PVV, die dankzij de VVD alleen maar groter groeit. Het kan wat mij betreft ter linkerzijde nog alle kanten op.


  Maak melding

 11. Jarenlange ervaring leert dat mensen die lappen niet lezen, zoals ik in dit geval ook niet deed. Pikte enkel Youp en Freek eruit, de rest kon ik wel bedenken. Maar maak je geen zorgen over het feit of ik lappen tekst kan produceren. Sterker, wordt nog boeiende tekst ook 8)


  Maak melding

 12. Bericht door VVD`er, op 17 mei 2011 om 20:42
  Derk, je hebt gelijk met je LTD, en nog goedkoop ook.

  Bericht door VVD`er, op 17 mei 2011 om 21:08
  Derk, stop met je zaklijke informatie, want bepaade figuren kwalificeren je ommiddelijk als een “graaier”

  Dit kun je beter kwalificeren als een no-limet gebral van grootdoenerij wat in principe geen ene ruk voorsteld,maar het staat zo stoer he,vooral het gevoel dat je wat voorsteld nietwaar knulletje? Neem mij niet kwalijk dat ik ook verkleinwoorden gebruik, maar meende dat dit beter overkwam in VVder zijn vocabulair.

  Het blijft in ieder geval vermakelijk om te zien dat een dubbeltje zich profileerd als een kwartje.


  Maak melding

 13. Zwolse, jij en je log vriend kunnen me niet raken, ik raak steeds weer in een lachstuip over de manier waarop jullie reageren. Maar niet mee stoppen hoor, het is altijd leuk om er een komische duo bij te hebben. Jullie zijn zowat even grappig als het bovenstaande duo.:):):):):)


  Maak melding

 14. Nou Dick, laat ons genieten van een doorwrocht boeiend stuk politiek commentaar van eigen hand. Ik kijk er naar uit! 😀


  Maak melding

 15. Hé Zwolse, welkom terug. Die inhoudsloze nep-kakker heeft ook nixxx te melden. Ach, wel altijd leuk om hem uit te lachen. Bedankt voor het geestverruimende leesvoer.


  Maak melding

 16. Hoi Hoi Dick.

  Soms is het weleens nodig om de puntjes op de i te zetten.;)

  Zit nu het debat te volgen met Hillen over de defensie bezuinigingen:D

  Mevr Eijsink is ijzersterk,en heeft een uitstekende dossierkennis.:D


  Maak melding

 17. @ Zwolse, Hansie, brekebeen, H. wil nu ineens die heli’s dus houden zucht! Belangrijke eigenschap van een politcus/politica: uitstekende dossierkennis!! Heb nog weer een draaiende CDA-er:

  CDA’er Ger Koopmans: geen gekonkel bij waterschapsverkiezingen
  Lid van de Tweede Kamer fractie van het CDA Ger Koopmans wil af van de afspraak in het regeerakkoord, dat de waterschapsbesturen indirect door de gemeenteraden gekozen gaan worden.
  ———
  Ben ook benieuwd wat er vanavond uit de raadsvergadering komt over het bestuursakkoord.  Maak melding

 18. Interessant idd

  Een strafrechtelijk onderzoek legt een wijdvertakt fraudenetwerk aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven bloot. De omvangrijke fraude met vastgoed van bedrijven als Philips, ABN Amro en Rabobank die justitie in kaart brengt, is gepleegd onder de ogen van gemeentebesturen en bekende Nederlanders als Joop van den Ende, Hans Wiegel, Jan Hommen en John Fentener van Vlissingen.

  De verdachte projectontwikkelaars, pensioenfondsdirecteuren en vastgoedhandelaren konden jarenlang, met hulp van accountants, bankiers en notarissen, ongestoord tientallen miljoenen bij hun bedrijven wegsluizen, zo is de verdenking. Het voormalige Bouwfonds en Philips Pensioenfonds claimen een kwart miljard euro schade te lijden.

  In het najaar van 2009 begint het monsterproces. Sinds de spectaculaire inval van justitie in 2007 volgen de journalisten Vasco van der Boon en Gerben van der Marel voor Het Financieele Dagblad de ontwikkelingen in de zaak rond de grootste bedrijfsinbraak in Nederland ooit. De vastgoedfraude beschrijft voor het eerst de duistere kant van de Nederlandse vastgoedwereld, met zijn ons-kent-ons-cultuur, het gunnen van het grote geld en slapende toezichthouders.

  De grootste bedrijfsinbraak in Nederland ooit.


  Maak melding

 19. @ Stadshagenees, dat de vastgoedfraude oud nieuws was (2007). Wist niet van de schikkingen. Schijnbaar dus weer veel te weinig straf.
  Wist dit ook niet

  is gepleegd onder de ogen van gemeentebesturen en bekende Nederlanders als Joop van den Ende, Hans Wiegel, Jan Hommen en John Fentener van Vlissingen.

  Reken erop dat er ook nu, nog veel fraude en corruptie onder ons is.  Maak melding

 20. Dick, het genoemde boek is zeer aanbevelenswaardig, werkelijk te gek voor woorden. De genoemde politici zijn niet direct schuldig, het was een geraffineerd spel van enkele witteboordenschurken. De getroffen schikkingen ontslaat de heren overigens niet van rechtsvervolging, dus ze moeten nog steds voor het hekje komen. Althans het overgrote deel ven de verdachten.


  Maak melding

 21. Als jullie beiden dat boek al aanbevelen! Zal eens kijken of ze ‘m in Stadshagen nog hebben liggen. Hopen dat ze voor het hekkie keihard gepakt worden!!


  Maak melding

 22. quote]Al zul jij wel wat veul duurders bestellen en door een ander laten afrekenen. Maar dat weet je als je wat gaat drinken met een geldbuidelvriend van de VVD….Moet kunnen.[/quote]
  @Dick Je bent wel erg op geld gefixeerd. Als alleen mensen met een inkomen boven de Balkenendenorm VVD zouden stemmen, dan hadden ze niet zoveel zetels in de TK. Je hebt gelijk dat de VVD voor veel mensen met een hoog inkomen een aantrekkelijke partij blijkt te zijn, maar het omgekeerde is niet waar. Ook veel kleine ondernemers bijvoorbeeld met een laag tot zeer laag inkomen voelen zich aangetrokken tot het liberale gedachtengoed evenals mensen die je traditioneel misschien eerder bij de PvdA zou verwachten.


  Maak melding

 23. Dame, ik voel mij zo gekwetst door die opmerking van Dick. Snik..snuf.. en dan doet Zwolse ook nog van die nare dingen.:'( Als ze zo door gaan??snik??.snuf??.moet ik weer in therapie. 🙁 Mag tot die tijd even uit huilen op je schouder? :'( :'(


  Maak melding

 24. Een weerbaarheidstraining lijkt me meer op zijn plaats, VVD-er, maar – als het echt nodig is – bied ik mijn (brede) schouder aan net zoals aan anderen die ‘m nodig hebben.;)


  Maak melding

 25. Dame, Er zijn meer eerlijke en betrouwbare mensen op deze wereld dan je soms zou denken. We vallen alleen minder op. 😉 🙂


  Maak melding

 26. Het blijft in ieder geval vermakelijk om te zien dat een dubbeltje zich profileerd als een kwartje.

  met een geldbuidelvriend van de VVD

  Een merkwaardig verschil van inzicht.:)


  Maak melding

 27. Na de spam aanval van guusje weltevree, (aangeduid door een zonderling als geestveruimend leesvoer) hier wat normaal cq positiever nieuws

  Regeringbeleid zorgt voor afname werkloosheid onder laagopgeleiden

  Volgens links is dit kabinet een kabinet van, voor en door hoogopgeleiden en grootverdieners.
  Ja, alleen zij zouden er door een (relatief) rechts beleid op vooruitgaan. De ‘lagere klassen’ zouden het moeten ontgelden. Omdat? Tja, de reden weet niemand, maar dat maakt onze vrolijke socialistische vrienden niets uit. Het gaat ze er immers om zoveel mogelijk herrie te schoppen.
  Maar goed, wat blijkt?
  In het eerste kwartaal van dit jaar was het aantal werklozen 49 duizend lager dan in de zelfde periode vorig jaar. De lager opgeleiden namen twee derde van die daling voor hun rekening. Dat blijkt uit cijfers die het CBS vandaag bekend heeft gemaakt.
  Een ‘rechts’ economisch beleid is goed voor iedereen, jawel, ook voor laagopleiden / kleinverdieners. 😉


  Maak melding

 28. En VVD-er, welk beleid heeft Rutte sinds zijn aantreden op 14 oktober 2010 ingezet om in het eerste kwartaal 2011 effect te bereiken?:) Ik denk dat dit bescheiden succes toch nog echt op conto van Balkenende III en IV komt.:P


  Maak melding

 29. @VVD’er ; jouw quote: “Regeringbeleid zorgt voor afname werkloosheid onder laagopgeleiden” kan ik niet vinden bij de genoemde cijfers van het CBS.
  Nou kan ik wel vaker iets niet vinden, maar persoonlijk denk ik dat de afname meer te maken heeft met het herstel vanuit het dal van de crisis, dan als gevolg van maatregelen van het kabinet. Als dat laatste wel het geval is: sjapoo, maar eerst zien (vinden), en dan geloven
  😉


  Maak melding

 30. Ach VVD’er dat doet Guusje Weltevree wel vaker. Zo af en toe ruimt ze oude kranten op en komt ze van alles tegen. Ik ben daar al aan gewend en laat haar maar lekker gaan. 😉


  Maak melding

 31. Drama, dat bericht komt van de Dagelijske Standaard een obscure site. Dit heeft het CPB op verzoek van Opstelten berekend bij aanvang van dit kabinet.

  De economie groeit en babyboomers gaan met pensioen. Toch zorgt het kabinet Rutte 1 de komende jaren voor meer werkloosheid, voorspelt het CPB. (…) Het Centraal Planbureau beoordeelde de plannen van de VVD, het CDA en de PVV op verzoek van Ivo Opstelten, de informateur. Formeer je een kabinet, dan wil je weten wat dat voor het land doet. De rekenmeesters van Economische Zaken voorspellen in 2015, na vier jaar Rutte cum suis, 1,4 procent meer werklozen dan bij ongewijzigd beleid. Dat zijn ruim honderdduizend mensen, als je ervan uitgaat dat ongeveer 7,5 miljoen Nederlanders kunnen werken. Het is een vrij kalme constatering van het CPB. Altijd wanneer je bezuinigt, raken mensen werkloos.

  Wanneer je het grafiekje op Nu.nl bestudeert, valt op dat de werkloosheidscijfers nogal schommelen. Dus niet te vroeg gejuicht.


  Maak melding

 32. Daar heeft het UVV een andere visie over dan VVDer ,het keffertje maakt veel lawaai ,maar onderbouwen is niet zijn sterkste punt.Daarom wat leerzaam leesvoer.

  Werkloosheid neemt slechts licht af
  6 juni 2011, 20:30 uur | FD.nl

  De werkloosheid neemt dit en volgend jaar slechts licht af. Nederland telt eind 2012 naar verwachting 430.000 werklozen, waar dat er nu nog 475.000 zijn.

  Ook het aantal banen groeit in 2011 en 2012 maar matig, met 67.000 arbeidsplaatsen op jaarbasis.

  Dat blijkt uit de arbeidsmarktprognose 2011-212, die uitkeringsinstantie UWV maandag presenteerde.

  Volgens UWV neemt de werkgelegenheid louter mondjesmaat toe, omdat bedrijven tijdens de crisis overtollig personeel in dienst hebben gehouden. Tot 2007 gold de Nederlandse arbeidsmarkt namelijk als krap en veel ondernemers hadden grote moeite geschikte werknemers te vinden. Toen de recessie toesloeg, wilden zij deze mensen niet ontslaan.

  Deeltijd-WW

  Het kabinet faciliteerde deze houding, met de introductie van de deeltijd-WW. Toen de economie vorig jaar aantrok, werden de overbodige medewerkers weer ingezet.

  De tweede reden waarom de arbeidsmarkt niet fors aantrekt, is dat de economie nog niet bepaald onstuimig groeit, met naar verwachting 1,75% in 2011 en 1,5% in 2012. Bedrijven zijn er daarom huiverig voor hun personeelsbestand uit te breiden. De meeste vacatures die tot eind 2012 ontstaan, zijn dan ook vooral bedoeld ter vervanging van personeel dat van baan wisselt of met pensioen gaat.

  Zorg en welzijn

  Baankansen zijn er de komende jaren vooral in het uitzendwezen en zorg en welzijn. In de financiële sector, het openbaar bestuur en de industrie krimpt de werkgelegenheid juist. Volgens hoofd arbeidsmarktinformatie Rob Witjes van UWV Werkbedrijf komt dit door de naweeën van de crisis en de dreigende bezuinigingen op de publieke sector. ‘En in de industrie verdwijnt werk enerzijds naar lagelonenlanden en anderzijds door de automatisering en het feit dat Nederland steeds meer een diensteneconomie wordt. Dat is een langjarige trend.’

  UWV verwacht dat ouderen, arbeidsgehandicapten en laagopgeleiden het onverminderd lastig hebben werk te vinden. Volgens Witjes hebben laagopgeleiden te lijden van verdringing door hogeropgeleiden. ‘In 2010 was 21% van de vacatures geschikt voor laagopgeleiden, maar slechts 12% van de banen werd vervolgens ook door hen bezet. Werkgevers stellen steeds meer eisen aan personeel.’

  Kwalificaties opkrikken

  De enige oplossing is volgens hem dat laagopgeleiden hun kwalificaties moeten opkrikken. Verder wil UWV samen met werkgeversorganisaties, vakbonden en private arbeidsbemiddelaars zoals uitzenders een lans breken voor ‘jobcarving’. Hierbij worden taken opgesplitst in hoog- en laagopgeleide werkzaamheden. De laagopgeleide werkzaamheden worden vervolgens samengevoegd tot een nieuwe baan voor een werkloze. ‘48% is van het UWV-bestand laagopgeleid,’ aldus Witjes.

  Volgens UWV verdwijnt het probleem niet vanzelf als de arbeidsmarkt verder aantrekt. ‘Het kabinet moet hier landelijk beleid op blijven maken en niet de verantwoordelijkheid zomaar wegorganiseren door die bij de gemeenten neer te leggen,’ aldus scheidend UWV-voorzitter Joop Linthorst.  Maak melding

 33. Dame, ik ben er niet bij geweest in Treveszaal. Straks ga je me nog vertellen dat het beleid van denUil was. Hallo, geef de credits aan het kabinet die er nu zit. 1ekwartaal 2011. Rutte1, weet je wel.

  Webmagazine cbs, maandag 6 juni 2011 9:30

  Daling werkloosheid vooral onder laagopgeleiden

  In het eerste kwartaal van 2011 lag het aantal laagopgeleide werklozen 33 duizend lager dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Daarmee namen zij twee derde van de totale afname van de werkloosheid in deze periode voor hun rekening.
  Laag- en middelbaar opgeleiden profiteren
  Het aantal werkloze lager opgeleiden bedroeg in het eerste kwartaal van 2011 bijna 140 duizend. Dit is een aanzienlijke daling van 33 duizend ten opzichte van een jaar eerder. Ook het aantal middelbaar opgeleide werklozen nam af, met 15 duizend. Er zijn daarentegen nauwelijks minder hoogopgeleide werklozen.
  Het werkloosheidspercentage lag onder laagopgeleiden in het eerste kwartaal van 2011 op 7,7 procent. Eén jaar eerder was dat nog 9,9 procent. Bij hoogopgeleiden bleef het werkloosheidspercentage in deze periode onveranderd op 3,9 procent.  Maak melding

 34. Prima, VVD-er, als ik jou daarmee een plezier doe. Maar dan is dit kabinet ook verantwoordelijk voor deze constatering die ons volgens CPB veel economische schade gaat opleveren:P:

  DEN HAAG – Het niveau van het Nederlandse basis- en voortgezet onderwijs daalt, zowel in absolute zin als ten opzichte van andere ontwikkelde landen.

  Op de lange termijn kost deze achteruitgang mogelijk enkele procenten van het nationale inkomen, aangezien de kwaliteit van onderwijs grotendeels bepalend is voor de economische prestaties van Nederland.  Maak melding

 35. Gaan we lekker door zeuren? Dat wordt spijkers op laag water zoeken.
  Heeft dit kabinet tussen al het linkse geneuzel,een leuke credits, wie lopen er weer allerlei andere zaken bij te slepen zuur (verstandig?)links. 🙂


  Maak melding

 36. VVDer.

  Gewoon keiharde feiten,die worden gestaafd door een VOLLEDIGE weergave,notabene nog wel door een kwaliteitskrant die jou zou moeten aanspreken.:D:D:D


  Maak melding

 37. Nu ja, als jij wilt dat dit kabinet de credits krijgt van ‘successen’ die echt niet in drie maanden te behalen zijn, waarom dan niet eveneens verantwoordelijk voor falen van oud beleid. Wel consequent zijn, (vrolijk) rechts. :P;)


  Maak melding

 38. Nog meer fraude. Waar zouden deze fraudeurs allemaal op stemmen?

  De immigratie van niet-westerse allochtonen die de West-Europese naties de laatste decennia hebben ondergaan, hebben niet alleen tot cultureel onbehagen geleid – gevoelens van onveiligheid en vervreemding. Deze immigratie heeft ook negatieve economische gevolgen voor West-Europese landen. In deze inleiding worden de feiten nog eens kort op een rijtje gezet. Voor wie ze al kent, u kunt direct door naar het exposé over Hans Goslinga en Hein de Haas.

  De cijfers wat betreft immigratie liegen er niet om:

  – Niet-westerse allochtonen zijn veel vaker crimineel dan autochtonen. Dit geldt niet alleen straatcriminaliteit gepleegd door hangjongeren, of beroepscriminelen in het drugs- en prostitutiecircuit. Er is ook veel witteboordencriminaliteit. Zo wijst voorlopig FIOD-onderzoek uit dat maar liefst 60% van de Turkse bakkerijen de fiscus belazert en is sprake van grootschalige uitkerings- en bijstandsfraude gepleegd door allochtonen. Naast de economische schade die niet-westerse criminelen door hun misdaden zelf veroorzaken (verlies van bezit, traumatisering van slachtoffers) wordt hiermee het justitieel systeem ook zwaar belast.

  – Niet-westerse allochtonen zijn ook veel vaker werkloos. 40% van de bijstandstrekkers is niet-westers allochtoon hoewel deze groep, volgens de officiële cijfers, niet meer dan 13% van de bevolking uitmaakt. Als allochtonen werken, is dit vaker parttime en in banen waarover weinig belasting wordt betaald.

  – Alhoewel aan hun scholing bijna twee maal zoveel belastinggeld wordt gespendeerd als aan die van autochtonen, lopen zij qua taalbeheersing en opleidingsniveau nog steeds achter. Ook het uitvalpercentage op scholen is veel hoger.

  Dat deze groep de samenleving meer economische lasten dan lusten bezorgt, lijkt dan ook een plausibele en niet ongegronde conclusie, gezien de bovengenoemde indicatoren.

  Desondanks is het (lichtelijk) voorbarig om hier zeer stellige uitspraken over te doen zonder een integrale economische studie hiernaar te doen.

  Die studies zijn inmiddels verricht.

  Het Centraal Planbureau (CPB) deed onderzoek in 2003 en het instituut Nyfer deed dit in 2010. Het CPB becijferde de netto kosten (= kosten – opbrengsten) van een op 25-jarige leeftijd naar Nederland verhuizende niet-westerse allochtoon op ?? 40.000. Nyfer becijfert dat de immigratie en aanwezigheid van niet-westerse allochtonen ons netto (= kosten – opbrengsten) een bedrag in de orde van 7 miljard Euro per jaar kost.

  Uiteraard gaan we hier uit van de influx van niet-westerse allochtonen zoals zij zijn – meestal lager en vrijwel nooit beter opgeleid dan autochtonen. Natuurlijk zouden Indiase softwaregenieën of Algerijnse elektrotechnische ingenieurs in theorie de economie wel kunnen opkrikken. Maar de realiteit is, nogmaals, dat niet-westerse immigranten veel lager zijn opgeleid en gemiddeld een lager intellectueel plafond lijken te hebben (geldt ook voor de 2e en 3e generatie) dan autochtonen.

  Het Centraal Planbureau bevestigt dit trouwens ook. Het CPB doet de expliciete uitspraak dat immigratie GEEN duurzame oplossing biedt tegen vergrijzing, als de immigranten dezelfde scholing hebben als de autochtonen. Daarmee is ook een een ander veel gehoord argument uit de mond van immigratielobbyisten, namelijk dat immigratie nodig is tegen de vergrijzing, van tafel.

  Daarmee is de vraag of immigratie van niet-westerse allochtonen economisch schadelijk danwel gunstig is voor de huidige bevolking van West-Europa op inhoudelijke gronden beslist. De immigratie van niet-westerse allochtonen is schadelijk voor de welvaart van West – Europa. De wetenschappelijke data laten geen andere conclusie toe.

  De immigratielobby liegt en bedriegt gewoon door

  Het maatschappelijk debat over immigratie is echter zo belangrijk voor de pro-immigratielobby – zij kan het niet veroorloven dit debat te verliezen – dat zij desondanks gewoon doorgaat met het pleiten voor immigratie op economische gronden.

  Dat we hier te maken hebben met mensen die donders goed weten hoe het zit (niet-westerse allochtonen naar Nederland halen is schadelijk) blijkt wel uit het feit dat dezelfde mensen in de zomer van 2009 te hoop liepen tegen Fritsma (PVV), die om overheidsdata vroeg over de kosten van immigratie.

  Wie in 2009 onderzoek naar het economisch nut / nadeel van immigranten blokkeert, of degene die daarom vraagt verdacht maakt, heeft kennelijk iets te verbergen.

  In elk geval zou zo iemand, als hij bonafide was, zich later moeten onthouden van uitspraken over het economisch nut / nadeel van immigranten.

  Een ander bewijs van de kwade trouw van de pro-immigratielobbyisten vormt het feit dat zij nooit op de wetenschappelijke onderzoeken van CPB en Nyfer ingaan om eventuele gebreken daarin aan het licht te brengen. Dat is nu eenmaal de modus operandi van propagandisten: zij discussiëren niet, zij tetteren alleen en hopen de toehoorders in verwarring te brengen.  Maak melding

 39. Verstandig links, natuurlijk is het huidige kabinet verantwoordelijk voor de door jou aangegeven situatie, zoals voor alle ups en downs die ze meegekregen hebben vanuit het vorige kabinet. Je neemt have en goed over.


  Maak melding

 40. AMSTERDAM – Nederlanders blijven nieuwe auto’s kopen. Dit jaar zijn er al ruim 278.000 nieuwe auto’s verkocht en dat is 26,7 procent meer dan in de eerste vijf maanden van 2010 toen de markt al herstelde van het rampjaar 2009.

  Persoonlijk associeer ik “het rampjaar” meer met het jaartal 1672, maar goed een daling van de autoverkoop is kennelijk ook een ramp. Toch denkt deze simpele linkse ziel dat het besluit van dit kabinet om het belastingvoordeel bij aanschaf van milieuvriendelijke auto’s (op termijn) af te schaffen, zal leiden tot een nieuwe “ramp” met alle economische gevolgen van dien.
  Om over de gevolgen voor de werkgelegenheid van de andere bezuinigingen nog maar niet te spreken. Het vertrouwen van de consument neemt namelijk niet toe door de rethoriek van dit kabinet wat ons nog allemaal te wachten staat. Is een eenvoudige economische wet dat dit leidt tot minder bestedingen en extra werkloosheid. Keynes had het toch niet zo verkeerd gezien.


  Maak melding

 41. Is het posten van lange lappen soms besmettelijk? Jullie hebben zeker deze posting van een ervaringsdeskundige niet gelezen:

  Jarenlange ervaring leert dat mensen die lappen niet lezen, zoals ik in dit geval ook niet deed.

  😮


  Maak melding

 42. 1672???? zie Wiki. 339 jaar geleden ppfff. Maar ik ben niet zo geschiedenisachtig, ik kijk toch meer naar de toekomst. Maar als ik vorig jaar onder de streep beland was, dan had het een rampjaar geweest. 😉


  Maak melding

 43. Hoe we ook lopen te miesemauwen, het kabinet zal toch links of rechts om, weer vet op de botten moeten krijgen. En dat krijg je niet doormiddel van een pot geld weg te geven.
  En nu niet beginnen over Griekenland, want daar is jouw ( Tinus, de boel bij elkaar houden) ook voor. 😀


  Maak melding

 44. @ Wichert: SWOLLWACHT OOK :D:D:D

  Toevallig ontvang ik net de oplevering van het videoverslag. Via bijgevoegde link kunt u de vergadering terugkijken/luisteren. http://zwolle.raadsinformatie.nl/?Commissie=1078&Vergadering=20028

  De korte terugblik van het onderwerp is:

  Bestuursakkoord
  Motie 11-1 van PvdA, SP, ChristenUnie, GroenLinks en Swollwacht.
  Deze motie is na schorsing op een aantal punten gewijzigd en daarom volgt hier de nieuwe tekst:

  De raad van de Gemeente Zwolle in vergadering bijeen op 30 mei 2011,

  Overwegende dat:
  de regering voornemens is taken op onder nadere het terrein van Sociale Zaken, AWBZ en Jeugdzorg te decentraliseren naar de lokale overheid
  de regering kort op de budgetten die behoren bij deze te decentraliseren taken
  het overigens, gelet op de vele aangekondigde onderzoeken en nadere voorstellen, op dit moment nog onduidelijk is wat de (financiële) consequenties zijn van het bestuursakkoord voor de gemeente Zwolle

  Spreekt uit dat:
  een overheveling van taken richting gemeenten zonder toereikend bijbehorend budget onaanvaardbaar is
  de (financiële) consequenties van het bestuursakkoord voor de gemeente Zwolle duidelijk en in redelijkheid hanteerbaar moeten zijn voordat de gemeente hiermee kan instemmen

  Stelt vast:
  dat het college garandeert dat de ondersteunende begeleiding vanuit de AWBZ en Jeugdzorg kwalitatief op orde en beschikbaar blijft

  Verzoekt het college:
  dit standpunt actief uit te dragen
  niet akkoord te gaan met overheveling van taken richting de gemeenten zonder toereikend bijbehorend budget
  alles in het werk te stellen om op korte termijn duidelijkheid te verkrijgen over de (financiële) consequenties van het bestuursakkoord voor Zwolle en tevens te beoordelen of deze consequenties voor Zwolle in redelijkheid hanteerbaar zijn
  dan wel te bewerkstelligen dat het onderdeel Wet Werken naar Vermogen uit het akkoord wordt gehaald voor verdere onderhandeling
  in de jaarvergadering van de VNG tegen het voorliggende bestuursakkoord te stemmen indien aan bovenstaande punten geen recht wordt gedaan of het onderdeel Wet Werken naar Vermogen niet uit het akkoord wordt gehaald.

  En gaat over tot de orde van de dag.

  Voor deze motie stemmen de fracties van PvdA, ChristenUnie, SP, Swollwacht en GroenLinks. De motie is aangenomen.

  Motie 11-2 van CDA, VVD en D66, waarin het college wordt verzocht de op 30 mei 2011 door de verschillende fracties geuite zorgen ten aanzien van het bestuursakkoord te verwoorden in een brief, te richten aan het bestuur van de VNG en de Tweede Kamer.
  Voor deze motie hebben gestemd de fracties van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. De motie is aangenomen.

  De voorzitter zegt toe dat, mocht er voor het VNG-congres, nog nieuwe informatie vanuit het Rijk of de VNG komen, deze ter kennis zal worden gebracht van de raad. Ook zal de raad worden geïnformeerd over de stemming tijdens het VNG-congres.

  Als u nog vragen heeft dan kunt u altijd bellen of emailen.

  Met vriendelijke groet,
  ……doet er niet toe…………….

  Goedemorgen overigens menschen!


  Maak melding

 45. @ VVD-er 19:27 Goeiemorgen jongen! Heerlijk te zien hoe je blijft slijmen “verstandig-links” hahaha. Zie VVD-ert door zijn zaak rennen met de tong op de schoenen om het kwijl eraf te likken. Misschien, heul misschien gaat de VVD-ert nu eens wat schrijven over zijn voorkeur voor vrouwen. En ja, VVD-er, Dame is een mooie vrouw 😉

  Natuurlijk mag jij dat slijmen noemen, maar dat zal mij jeuken. Heb met Dame al eens een hele donderdagavond ge-WLZ-chad (kom ook eens!) over netwerken en creatief-slijmen. Zucht, waar zouden we zijn zonder vrouwen!!!!


  Maak melding

 46. Ja Dick Swollwacht ook.Swollwacht is altijd al een partij geweest die vecht dat elke Zwollenaar mee kan doen .Kinderen moeten mee kunnen met een schoolreisje en sporten is een must.Wij zijn er echter ook voor dat socialefraude harder aangepakt gaat worden,alhoewel dit dan niet ten koste van het kind mag gaan.Onze kinderen( klein kinderen) hebben de toekomst


  Maak melding

 47. Wij hebben geen enkele band ,wij zijn een Zwolse partij en denken constructief mee met alle issues in onze mooie stad en blijven scherp opletten


  Maak melding

 48. @Wichert ; Kinderen moeten meekunnen met een schoolreisje.
  Helemaal mee eens, maar, dat lijkt me nou typisch iets voor de school, om dat te regelen; en niet een overheid.


  Maak melding

 49. @Zwolse ; in de door jou aangehaalde tekst uit trouw.nl staat geen woord over extreem bezuinigen, laat staan dat het kind de dupe gaat worden.


  Maak melding

 50. Drama.

  Wat ik probeer aan te geven is,dat met de aangekondigde in mijn ogen extreme bezuinigingen elk gezin hier mee te maken krijgt.
  Bij de sociaal zwakkere gezinnen zijn juist de kinderen die hier de dupe van gaan worden. En dat zal niet alleen bestaan uit bv geen uitstapjes meer of een broek of jas minder.De sfeer zal in deze gezinnen gespannen worden omdat ouders hun lasten niet meer kunnen ophoesten.Het is een bekent gegeven dat kinderen uit zulke gezinnen snel geisoleerd worden omdat ze niet meer kunnen meedoen aan bv kinderverjaardagfeestjes,zelf geen feestje meer kunnen geven.En zo zijn er vele voorbeelden waar het kind de dupe van gaat worden.

  Daarom ben ik het ook oneens met je dat de school het schoolreisje voor deze kinderen zou moeten regelen.Maar dat dit een taak van de overheid is om alle kinderen ongeacht rijk/arm wit/bruin autochtoon/allochtoon gelijke kansen en behandelingen hoort aan te bieden.

  Maar dit is mijn mening.


  Maak melding

 51. @Zwolse ; het schoolreisje. Oorspronkelijk was dat een aangelegenheid van de school (er werd voor gespaard!). Als er gezinnen waren die moeite hadden om (gedeeltelijk) financieel bij te dragen, dan had de school daar een potje voor. Daarnaast had de school een verantwoordelijkheid om die reisjes niet te duur te maken.

  En dat laatste vind je ook terug bij het door jou genoemde isoleren.
  Een beetje kinderfeestje wordt tegenwoordig uitbesteed, en is eigenlijk niet te betalen, maar met minder kun je niet voor de dag komen. Persoonlijk vind ik dat volkomen knots, en daar gaat het hele sociale systeem ter ziele. We moeten “back to basic”. Ouders moeten hun kinderen leren om met veel minder tevreden te zijn, op allerlei niveaus.
  En ik zie regelmatig hoe kinderfeestje in alle eenvoud worden voorbereid, met leuke (creatieve) spelletjes en dito hapjes, alles aangepast aan de leeftijd en de belevingswereld. En dat hoeft echt niet veel te kosten. Zodra ouders in staat zijn om niet mee te doen aan de “ratrace”, en zichzelf en hun kinderen niet meer belonen door het duurste kinderfeestje uit de straat te geven, en andere ouders daarin niet meegaan, dan zijn we op de goede weg, en is die kans op isolatie veel en veel kleiner, want op die manier ga je ook een met-elkaar-gedachte kweken, ipv de kijk-ons-eens-gedachte.  Maak melding

 52. Drama.

  Ben het volkomen met je eens dat die kinderfeestjes idiote vormen aan nemen,maar het wordt op zeer grote schaal nog steeds gedaan.

  Wat die schoolreisjes betreft heeft het merendeel van de scholen niet meer het budget om kinderen ,waarvan ouders om wat voor reden ook niet konden/willen betalen toch mee te nemen.Gewoonweg omdat de kostenpot van de bussen de pan uit rijzen en de scholen geen buffertje hebben om dit aan te vullen.

  Naar mijn mening is het misschien verstandig als scholen het schoolreisje gaan vervangen met een sport/speel/doedag of iets dergelijks. Je kunt daar enorme kosten mee besparen en met enige creativiteit wat thema s uitwerken.(al zal dit ook weer op weerstand van de leerkrachten oproepen ivm de tijd wat dit gaat kosten).

  Met je laatste opmerking ben ik het eens met je,maar ik zie de verandering zo 123 niet gebeuren,zolang ouders nog vinden dat kids van amper 6 jaar met de duurste mobieltjes naar school gaan normaal vinden omdat hij/zij het ook doen.


  Maak melding

 53. Toch al die meningen en meninkjes hier zo beschouwend lijkt het mij een spannende optie om bij een volgende formatie eens voor de combinatie VVD/D66/Groen Links/SP te gaan. Altijd beter dan overgeleverd te zijn aan dat enge clubje xenofoben met die Limburgse roeptoeter voorop, de grrrrrristelijk fundamentalistische SGP en de machtswellustelingen van het CDA erbij. En het biedt elkaar een mooi tegenwicht, kunnen vaak de mooiste dingen uit ontstaan.


  Maak melding

 54. Goed idee Stadshagenees, ware het niet dat de Kapitalisten niet met de Socialistische Partij schijnt te willen.

  Denk dat VVD/PvdA (mits een meerderheid) zeer goed mogelijk is.


  Maak melding

 55. PVDA is voor mij even geen optie, teveel intern gedoe, te weinig visie, uitstraling en geen eenheid, denk dat een keuze voor de jonge garde binnen die partij de enige en beste optie is.


  Maak melding

 56. Dan wordt het dus lastig als 14:53 klopt. Hoe wil je dan het gehalveerde en in en in verdeelde edoch machtsgeyle CDA buiten de deur houden?

  Overigens niet eens met 15:19, maar dat mag natuurlijk je mening zijn 🙂


  Maak melding

 57. Kamervragen: Lastenverzwaring via waterschap

  Tweede Kamerleden Schouw en Koolmees (beiden D66) hebben aan Joop Atsma vragen gesteld over lastenverzwaring via sluiproutes, onder andere via de waterschappen. Vragen en antwoorden zijn ingekort.

  Klopt het dat de waterschappen extra gaan meebetalen aan investeringen van dijken en duinen en dat de totale bijdrage van de waterschappen oploopt naar ??200 miljoen in 2015?

  Het klopt dat de extra taak voor de waterschappen wordt opgebracht vanuit de waterschapsbelastingen. Dit leidt echter niet tot evenredig hogere tarieven, omdat in het Bestuursakkoord Water afspraken zijn gemaakt over het behalen van doelmatigheidswinst via besparingen in 2020. Hierdoor stijgen de tarieven en dus de lokale lasten uiteindelijk niet meer dan gematigd zoals ook in het regeerakkoord is vastgelegd.

  Vanaf 2011 dragen waterschappen 81 miljoen euro per jaar bij, in 2014 131 miljoen euro en vanaf 2015 181 miljoen euro. Tevens levert de overdracht van de bestrijding van muskus- en beverratten van provincies naar waterschappen vanaf 2011 19 miljoen euro op. Dit betekent dat vanaf 2015 de waterschappen in totaal 200 miljoen euro bijdragen.

  Dit leidt bij het publiek tot een lastenstijging van 3,6 procent. Bij het activeren en afschrijven over 35 jaar leidt een dergelijke bijdrage tot een lastenstijging van 1% in het begin, tot een stijging van 6,2% aan het einde van de afschrijvingsperiode ten opzichte van 2010. (Bron: Deltamagazine.nl)  Maak melding

 58. @ Stadshagenees, zou het wel erg jammer vinden als Ronald uit de Kamer zou verdwijnen 😮

  Ronald Plasterk maakt zich ernstige zorgen over de manier waarop vanuit de politiek het debat over financiële steun aan Griekenland wordt gevoerd. Het steunen van Griekenland gaat hoe dan ook geld kosten, maar volgens Plasterk doen politici net alsof de Europese burger de klap bespaard blijft als Griekenland niet geholpen wordt  Maak melding

 59. Drama jij weet ook wel dat het schoolreisje als voorbeeld bedoeld is .natuurlijk alles is uit de hand gelopen .Wij hebben vroeger wel eens een pyama party gehad zoals onze kleinkinderen,maar toen had ik al wel de leeftijd dat er van een pyama aan geen sprake meer was.Ook de sprt vind ik enorm belangrijk en ik weet ook wel dat er overal op bezuinigd moet worden.Bij de kinderopvang moeten de mensen die het meest verdienen ook het meest gaan betalen zo lijkt het.Tijden veranderen Drama en zolang je nog geen tauge hebt gegeten is het komkommer tijd.


  Maak melding

 60. Dick, Plasterk moet zeker blijven, zou een mooie bruggenbouwer kunnen zijn of eigenlijk moeten zijn tussen de “oude garde” en het aanstormende talent (Samson, van Dam en consorten), moet wel snel gebeuren anders komt het voorlopig nie goed!  Maak melding

 61. Idd Slappe knieën Schultz en winning mood chauffeurs! 😀

  Zucht….Hansie H. gaat weer ultra meer zuurverdiend belastinggeld van Henk, Ingrid, (relatief) armen, ons, (hard)werkende Nederlanders die thuis niet meer uitkomen met de tijd…………….besteden omdat het in de toekomst misschien oorlogsorders opleverd, internationale goodwill oplevert of god mag weten om welke andere reden. Donder asjeblieft op Hansie Brekebeen!!!!!

  Duidelijke Heijnen-opinie! >:( DonnerT prutser en/of huichelaar?  Maak melding

 62. Hannie van Leeuwen weg uit CDA-bestuur
  CDA-coryfee boos om bezuinigingen in de zorg

  Kabinet maakt Nationaal Historisch Museum onmogelijk
  NHM krijgt vanaf 1 januari geen subsidie meer
  (vind ik, bloed-serieus, érg jammer!) tegenwoordig kunnen politici zich zomaar met de Gebroeders de Witt en Van Oldebarneveld vergelijken. Nu kan een MP zomaar de Nederlandsche VOC-mentaliteit prijzen…….maar hoe mank gaan die vergelijkingen?
  WOII ook: “Opdat wij niet vergeten!”…..Nee, maar nog ff en er zijn niet heel veel getuigen van de gruweldaden meer. Etc. etc.

  Meerderheid nu tegen beursgang ABN Amro
  Vandaag Kamerdebat ?? Verkoop levert staat nu te weinig op ?? Vrees voor terugkeer bonuscultuur

  ————————-

  Tweet van de dag
  di 07 juni 2011
  Rutte: “een absolute prioriteit om de kwaliteit van het onderwijs te vergroten”. De pyromaan die zegt mee te willen helpen met blussen…

  Leon B.  Maak melding

 63. ***schokkend nieuws; ook de mening van Mark Rutte***

  Het vorige kabinet Balkenende, was dat geen CDA? En wie zat er met ⤽Harry⤝ in die coalitie? Was dat niet de PvdA van ⤽Papa⤝ Bos? En ⤽Papa⤝ Bos was ook nog eens vice-premier, maar dan wordt je over zulke zwaarwegende zaken ook niet ingelicht, nietwaar? 😉 ⤽Papa⤝ Bos had ⤽schone⤝ handen.
  SCHOKKEND! 😮


  Maak melding

 64. 😮 Meneer de selectieve lezerT de rest 10:01, 8:38, 8:26; 7:50, 7:32, 6:50 etc te veel om op te noemen……zijn minstens even SCHOKKEND

  Mooi onderwerp trouwens “schone haanden”, kom er maar in met de eerste (vastgoed boy (ja toevallig altijd boys)/vertegenwoordigerT/financiele markt/witte boord/corrupte schuinsmarcheerderT) met schone handen 🙁

  En als het niet teveel moeite is: noem ook ff een intelligenter NLpoliticus als Wouter Bos…..ja hoor, mag gerust vanaf de tijd dat je je kunt bedenken. Sterkte met je denkraam VVD-er :-*


  Maak melding

 65. Heerlijk om dit te lezen:D:D:D.

  Redactie ? 08/06/11, 12:28

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) stemt niet in met het hele bestuursakkoord dat moet worden afgesloten met de rijksoverheid. Dat werd zojuist bekend. De VNG vergadert vandaag in Ulft.

  Annemarie Jorritsma is de voorzitter van de VNG © anp Steun is er voor de afspraken over de verdeling van taken en geld op terreinen als zorg en natuurbeheer. Maar de gemeenten accepteren de opgelegde bezuinigingen op de sociale werkplaatsen niet.

  Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) bracht daarom vandaag tijdens een congres in Ulft een voorstel in stemming om het bestuursakkoord te steunen met uitzondering van het onderdeel over werk. Het bestuur wil over dit onderdeel opnieuw onderhandelen met het kabinet. 86,6 procent van de 418 gemeenten schaarde zich achter het voorstel van het bestuur, 13,4 procent was tegen.

  Voorzitter Annemarie Jorritsma van de VNG, die vandaag in haar functie herkozen werd, beloofde op dit punt opnieuw de onderhandelingen met het kabinet aan te gaan. Jorritsma: ‘Het is geen selectief winkelen wat we hier hebben gedaan.
  Het overgrote gedeelte van het akkoord dat we wel voor onze rekening nemen, bevat grote opgaven, óók financieel.’

  Waarschuwing
  Het kabinet heeft eerder gewaarschuwd dat er geen bestuursakkoord meer is als de gemeenten op onderdelen niet akkoord gaan. Premier Mark Rutte heeft steeds gezegd dat de plannen uit het bestuursakkoord sowieso uitgevoerd zullen worden. Wel wilde hij graag de medewerking van gemeenten voor een soepele invoering.

  Jorritsma hoopt dat het kabinet niet alles overboord gooit. ‘Daar schiet niemand iets mee op. Al helemaal niet de mensen waar het om gaat. Het is onze intentie om het voor de inwoners van onze gemeenten, beter te maken. Dat zou toch de gezamenlijke inzet van ons allemaal moeten zijn’.

  Vrijwel de hele oppositie in de Tweede Kamer steunt de gemeenten in hun verzet. PvdA, SP en GroenLinks voeren vandaag ook actie in Ulft. GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver roept staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken op een ander plan te maken voor zijn nieuwe Wet werken naar vermogen, waar de sociale werkplaatsen, de bijstand en de Wajong voor mensen die van jongs af aan gehandicapt zijn, onder gaan vallen.

  Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) spreekt later op de dag het VNG-congres in Ulft toe.  Maak melding

 66. Pruts tante Annemarie vergallopeerde zich 😮

  Waarom steekt onze Piet Hein kostbare tijd in die toespraak….rooft ook gewoon tijd van een hoge ambtenaar die zijn speech schreef….uberlullig dat niemand hem serieus gaat nemen. Nou ja…..wij belastingbetalers dokken wel weer woor die comedy van hardwerkende Annemarie en hardwerkende Piet Hein.


  Maak melding

 67. Tjonge, tjonge??.het is weer van di(c)k hout zaagt men planken. Een diarree aan linkjes.

  Nou ff kijken: we maken het niet lang.

  7:32: Tot nog toe weinig animo bij het kabinet. (centjes?) maar het zal wel ja worden.

  7: 50: Niet iedereen jodelt mee. Het volledige stukkie op je live blog Joop.NL
  Ronald van Raak Tweede Kamerlid voor de SP
  De SGP en de vrouwen
  We moeten geen maatregelen nemen voordat alle rechters hebben gesproken Dat kan ik goed begrijpen. Het is nogal wat als de overheid ingrijpt in de interne democratie van een partij. Dat moeten we alleen doen als het echt nodig is. De minister heeft zich ervan verzekerd dat de SGP geen formele belemmeringen hanteert voor vrouwen. De SGP vraagt haar vertegenwoordigers – zowel mannen als vrouwen – wel om het beginselprogramma te onderschrijven. In de praktijk zal de SGP bij verkiezingen dus nooit vrouwen op de kandidatenlijst zetten. Dat is een slechte zaak en daarvoor moeten we de partij ter verantwoording roepen. Maar we moeten geen maatregelen nemen voordat alle rechters hebben gesproken.

  8:36: Je hebt geen zakelijk instinkt, snap je niet dat je als je onderhandelingen ingaat altijd wisselgeld moet hebben? 😉

  10:01: wat is het probleem? Komt er misschien een jonger iemand met frisse ideeën. 🙂

  12:37: En of hij intelligent is. Het was een zeer intelligente move van ⤽Papa⤝ Bos. 4 dagen per week ⤽werken⤝ 400.000 eurootjes per jaar.:o De man heeft een IQ van boven de 140! 😀  Maak melding

 68. We weten al ons hele leven dat we de ⤽melkkoe⤝ zijn, maar het is toch wel een ⤽leuk⤝ >:( weetje.

  De Nederlander werkt gemiddeld tot 17 juni voor de staat. Pas daarna verdient hij voor zichzelf.
  Dat blijkt uit een onderzoek onder werknemers in de Europese Unie. De Cyprioten hoeven het minst van hun salaris af te dragen aan de overheid, zij zijn al op 13 maart klaar. De Belgen zijn recordhouder: zij moeten tot 14 augustus wachten voordat zij hun loon kunnen houden.

  Nederlanders bevinden zich Europees gezien in de middenmoot. Vorig jaar viel ⤽Belastingvrijheidsdag⤝ voor Nederland nog op 3 juli, de belastingdruk is dus verminderd.  Maak melding

 69. VVDert.

  Mijn inziens is ELKE parlementarier benoemd om de regels van de grondwet uit te voeren en te handhaven.Ook Donner,maar die kijkt liever eventjes de andere kant uit om de SGP op de knietjes te smeken om vooral blijven gedogen zodat het kabinet niet met een reuzensmak uit elkaar don(d)ert

  Den Haag, 14 okt.2010
  De SGP neemt geen genoegen met de uitspraak van de Hoge Raad dat zij vrouwen moet accepteren op de kieslijsten.
  Mag de Staat discriminatie van vrouwen bij de SGP gedogen?
  De partij gaat in beroep bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg, zo heeft ze vandaag laten weten.

  Dat vrouwen zich niet verkiesbaar kunnen stellen voor de SGP is volgens de Hoge Raad in strijd met het Vrouwenverdrag van de Verenigde Naties en met de Grondwet. De Hoge Raad bevestigde dit voorjaar een eerdere uitspraak van het gerechtshof in Den Haag. De staat moet volgens het arrest regelen dat er ook bij de SGP passief kiesrecht komt voor vrouwen.  Maak melding

 70. @ VVD-er

  7:32 zal idd nog wel komen! En wat gaat dat kosten? Waarom moeten wij altijd haantje de slijmste zijn bij dat soort acties. Ook bij die sloepen die die kapers tegen moeten houden: moeten van CDA nu ook ineens in de vaart blijven: wat mag dat kosten en waarom doen zo weinig andere landen (die er evengoed bij gebaat zijn) mee?

  7:50 je hebt de pech dat je een 40-plus jaar ervaringsdeskundige in SGP-zaken en SGP-mensen leest op dit moment…..Maak me asjeblieft nixxx wijs over de kerkgangers van de extreem-orthodoxe kerken in NL. Tuurlijk mogen ze!!!! Maar laat ze de bijbel nog ff GOED (dus niet in hun voordeel) lezen over “oordelen”.

  Je stijlloze 8:36 sla ik om de aan mijn adres beledigende stijl over. Vreemd overigens 8:36 bestaat niet eens 8:…..2……6 vond ik een erg interessante post:

  Idd Slappe knieën Schultz en winning mood chauffeurs!

  Zucht….Hansie H. gaat weer ultra meer zuurverdiend belastinggeld van Henk, Ingrid, (relatief) armen, ons, (hard)werkende Nederlanders die thuis niet meer uitkomen met de tijd…………….besteden omdat het in de toekomst misschien oorlogsorders opleverd, internationale goodwill oplevert of god mag weten om welke andere reden. Donder asjeblieft op Hansie Brekebeen!!!!!

  Duidelijke Heijnen-opinie! DonnerT prutser en/of huichelaar?
  ————
  Ken jij het CDA-probleem met Hanny niet? Hanny was zwaar tegen samenwerking met Geert zijn groep. het probleem nu? Weet ik niet maar mevr is donders goed bij en laat zich de Christelijke kaas niet van het brood eten. Verjonging: voor, hier vandaag op het werk veel mee te maken gehad…..maar oifoifoi hoe belangrijk is “ervaring”?
  ————
  Mooi dat je toegeeft dat Wouter Bos een bijzonder intelligent mannetje is. Wil er graag eerlijkheid, gevoel voor humor, toubleshooter, dé crisismanager en (voorlopig laatst maar zeker niet onbelangrijk) uberdosis sociale intelligentie aan toevoegen.


  Maak melding

 71. @ 14:04 dat zullen wel feiten zijn, over de belastingdruk in die landen.

  Maar je voelt je achtergesteld/benadeeld/gediscrimineerd? Neem aan dat die >:( oprecht is?

  Hoe had je wat veranderd willen zien?


  Maak melding

 72. Wat ik niet begrijp is waarom er van buitenaf zo gehamerd wordt op een ontwikkeling die van binnenuit moet komen wil deze enige zin hebben. Stel het wordt opgelegd en de SGP slikt het. Waar toveren ze dan die kandidaten vandaan die zich verkiesbaar gaan stellen? Ik mag toch veronderstellen dat de SGP vrouwen de beginselen van de partij onderschrijven?

  In 2006 zijn door SGP haar statuten aangepast. In mijn beleving komt het Clara Wichman wat drammerig over. Hier wordt geprobeerd een gelijkheidsbeginsel door de strot te persen van mensen die dat niet willen. Hoe denken ze dat de ‘overwinning’ eruit zal zien als de SGP gedwongen wordt om ook het passief kiesrecht open te stellen voor vrouwen die dat niet wensen? De SGP gaat haar standpunt niet voorlopig niet aanpassen en wacht nu op een uitspraak van Europese Hof.

  Maar inderdaad zijn de druiven zuur voor diegene die de SGP op alle mogelijke manieren in het ⤽verdom⤝ hoekje willen zetten. Ik denk dat Donner hier handig gemanoeuvreerd heeft, misschien staatsrechtelijk niet helemaal juist, maar hij zet zuurlinks voorlopig in deze zaak wel buitenspel. Een zaak bij het Europese Hof duurt zo’n vijf jaar en in die tijd zijn er weer verkiezingen. 🙂  Maak melding

 73. Dick.

  Hansie is nog in staat om de militairen op eerlijke boerenklompen(want de traditionele kistjes zijn op en niet meer vooradig) bewapend met waterpistooltjes(munitie voor echte wapens is op) gekregen bij grootverpakkingen chips(als vervanging voor het echte rantsoen,wat ook op is) op missie te sturen,om maar aan de CDA/VVD hobby (oorlogje voeren) mee te kunnen doen.


  Maak melding

 74. *****Je stijlloze 8:36 sla ik om de aan mijn adres beledigende stijl over. Vreemd overigens 8:36 bestaat niet eens 8:…..2……6 vond ik een erg interessante post:****

  ****Idd Slappe knieën Schultz en winning mood chauffeurs!****

  Oke bijdehandje, 8;36 moest 8:26 zijn, ik zag door de bomen het bos niet meer.

  Maar wat je bedoeld met beledigende stijl, moet je mij even uitleggen, ik heb me nog wel zo ingehouden. 🙂 Bedoel je het woord zakelijk instinkt? Doe me een lol, het zal geen ambtenaren taal zijn, maar in het bedrijfsleven is het een normaal woord. Het is een aangeboren commercieel gevoel. In de onderhandelingen van Schultz, komt dit terug, door eerst te nemen, en daarna wat terug te geven (wisselgeld) Dus verder niet meer zielig mauwen ik ben beledigd. ;D


  Maak melding

 75. ***Maar je voelt je achtergesteld/benadeeld/gediscrimineerd? Neem aan dat die oprecht is?***

  Nou reken maar dat ik oprecht de pest in heb i.v.m. de hoge belastingdruk. Wel eens een Nederlander gesproken die zingend belasting betaald? Bakken met geld gaat richting financiën. Maar ik voel me daardoor niet achtergesteld of gediscrimineerd, rare woordkeus trouwens, maar uiteraard wel benadeeld. Maar één troost is er, wanneer jou vrienden het voor het zeggen hadden gekregen, had ik nog dieper in de buidel moeten tasten. 🙂


  Maak melding

 76. VVDer.

  Het was juist de liberale staatmanThorbecke(wat jou zou moeten aanspreken) die door zijn inbreng het geleikheidsbeginsel heeft bewerkstelligd,iets wat jou als liberaal heel hoog in het vaandel zou moeten hebben,of zwabber je van gedachtengoed naar gedachtengoed wanneer het jou het beste past?

  Aletta Jacobs werd in 1871 toegelaten tot de universiteit. Niks bijzonders, zul je misschien zeggen, maar dat was het wel. Ze was namelijk de allereerste vrouw die in Nederland officieel naar de universiteit mocht.

  Alleen jongens mochten naar de universiteit
  Aletta was 17 jaar en zat nog op school toen ze minister-president Thorbecke een brief schreef. Daarin vroeg ze ??toegang tot academische lessen??, want ze wilde heel graag dokter worden. Thorbecke antwoordde binnen een week, maar niet aan Aletta zelf! Hij schreef haar vader dat het goed was. Door Aletta??s brief gingen de Nederlandse universiteiten open voor meisjes.
  Vóór die tijd mochten alleen jongens studeren. Alleen Anna Maria van Schurman had in de 17e eeuw ooit wat lessen mogen volgen in Utrecht. Anna Maria was een geleerde vrouw die meer dan tien talen beheerste! In de collegezaal moest ze wel achter een gordijntje zitten om de jongens niet af te leiden.

  Aletta zorgde voor een plek om even te zitten
  Haar hele leven is Aletta Jacobs voor de rechten van vrouwen opgekomen. Toen ze eenmaal arts was, hielp ze vrouwen aan voorbehoedmiddelen. Daardoor werden ze niet meer ieder jaar zwanger. Maar daar bleef het niet bij. Aletta kwam veel winkelmeisjes tegen met allerlei lichamelijke klachten. Die klachten kregen ze doordat ze op hun werk wel 11 uur aan één stuk moesten blijven staan. Dankzij Aletta Jacobs kwam er een wet die winkels verplichtte om ??zitgelegenheid?? voor het personeel te regelen.

  Aletta vocht haar hele leven voor vrouwen
  Aletta vocht ook vijftig jaar lang voor vrouwenkiesrecht. In die tijd mochten vrouwen niet stemmen zoals nu. Alleen mannen die rijk genoeg waren om belasting te kunnen betalen, hadden kiesrecht. Zij bepaalden wie er in een nieuwe regering kwam.
  Aletta voerde haar strijd met anderen die ook gelijke rechten voor vrouwen wilden. Deze vrouwen waren de eerste ??feministen??. Ze waren heel actief. Ze organiseerden tentoonstellingen, maakten kranten en schreven over vrouwenkiesrecht. Ze demonstreerden en boden de regering petities aan. Met die petities vroegen ze de regering of de tweede kamer om de wet te veranderen. Het duurde tot 1919 voor het vrouwenkiesrecht werd ingevoerd. In 1922 mochten de Nederlandse vrouwen ?? eindelijk ?? voor het eerst naar de stembus. Aletta Jacobs was toen 68 jaar oud.

  Gelijke rechten voor iedereen
  Politiek is eeuwenlang een mannenwereld geweest, net zoals de universiteit, de kerk en het leger. Mannen waren de baas en vrouwen moesten doen wat mannen vonden dat ze moesten doen. Vrouwen telden niet echt mee. Ze moesten voor het huishouden en de kinderen zorgen, en dat was het wel zo??n beetje. Daar is altijd kritiek op geweest, maar pas in de 20e eeuw kwamen de echte veranderingen. In 1919 zorgden feministen voor vrouwenkiesrecht. Daarna was het tot de jaren zestig stil. Toen lieten nieuwe feministen van zich horen: ??dolle mina??s??. Zij wilden ??de vrouw bevrijden??. Ze wilden meer dan het huisvrouwenbestaan van hun moeders. Ze wilden echt gelijke rechten.
  In 1980 werd de ??wet op gelijke behandeling?? aangenomen, die zegt dat alle mensen gelijk zijn, dezelfde rechten en plichten hebben en dus allemaal hetzelfde behandeld moeten worden  Maak melding

 77. VVDer.

  Nou reken maar dat ik ook oprecht de pest in heb i.v.m. die enorme vastgoedfraude die heeft plaatgevonden.

  Dit is schijnbaar een heel hekel punt voor jou,aangezien dit al enkele keren op dit log is aangekaart,maar jij daar op geen enkel punt inhoudelijk op in kunt, of durft te gaan.

  Beetje hoog van de toren blazen zonder inhoud stelt in principe niks nada voor en volkomen zinloos.


  Maak melding

 78. Dick, tussen de regels lezen is niet je sterkste zijde., 🙂 een ironische reactie is niet aan jouw besteed. 🙂

  Maar ik zal het voor je spellen: natuurlijk is Bos een intelligent mannetje, waarom?
  Omdat dat hij de bui van een verkiezingsnederlaag zag hangen, en snel de kuierlatten (move) nam om z.g. zijn ⤽papa⤝ taak op zich te nemen. De deal met KPMG was allang rond, en je kan 200% beter een baan voor 4 dagen per week aannemen tegen het ⤽magere⤝ salaris van 400.000 eurootjes p.j, dan dagelijks bagger over je heen krijgen in de politiek. Dus op dat punt is hij zéééér intelligent. ;D


  Maak melding

 79. Luister Zwolse, ik ben niet zo in de leer als jij. Dat je met gedachtegoed en Thorbecke gaat goochelen, is niet aan mij besteed. Ik ben een VVD sympathisant (met nadruk op sympathisant) dus eigenlijk zal het mij een rotzorg hoe deze coalitie zich de komende jaren door zaken heen manipuleert. Als ze de rit maar uitzitten, en dan opnieuw 4 jaar.

  Dat jullie van de PvdA en de slaafse meelooppartijtjes alles er bijslepen om deze coalitie te frustreren ( doe je best, het houdt je van de straat) is tot nog alleen maar komisch. Het begint te lijken op het ethisch reveil van Agt, maar dan op zijn socialistisch, iedereen wordt de maat genomen naar jullie z.g. normen en waarden (gestolen van Balkenende).

  Ik heb het idee dat jij van s`morgens vroeg tot s`avonds laat alle nieuws zit na te vlooien, en alles wat jij maar enigszins te nadele van deze coalitie kan vinden, met klamme handjes verzameld.
  Dacht je nu werkelijk, dat je hier mensen mee om kunt turnen? Het zijn 99% linkjes en copy-paste, die probleemloos door iedereen (als ze geïnteresseerd zijn) opgezocht en gelezen kunnen worden.
  Het zal wel een gepassioneerde hobby zijn geworden, maar het is zijn doel allang voorbij geschoten.

  Misschien tijd voor een andere hobby; punniken, bloemschikken, oudergymnastiek, vrijwilligster, borduren, puzzelen, tuinieren, gezelschapdame, fietsbuddy, winkelen, maar ga niet stil zitten, want dat heel slecht voor mensen met een fobie voor een rechts beleid. 🙂


  Maak melding

 80. @ 16:07 Ben echter wel sterk in tussen de regels door schrijven. Maar het best in tussen de tekst door luisteren. Beetje jammer dat je jezelf zo goed vindt in stijlvormen die je blijkbaar nodig hebt om op te vallen.

  Belangrijk he: geld 😉


  Maak melding

 81. Oranjes betaalden makelaar via belastingparadijs
  Kamerleden verbolgen over geheime transacties

  Tweet van de dag
  wo 08 juni 2011
  Hier heb je nou precies die typisch Nederlandse ‘openheid’: je creëert een commissie die je openlijk informeert, maar die daar niks mee mag.

  Kaj Leers

  ————-

  Word je vandaag niet meer inhoudelijk VVD-er 😮 Hoop dat de bokavond wonderen doet bij jou dan….verwacht toch van de week echt een inhoudelijk antwoord op 14:55.


  Maak melding

 82. Zwolse 16:07

  Zwolse, eigenlijk vindt ik het niet de moeite waard om op je suggestieve smoesjes in te gaan, maar dan toch maar.

  Jij doe niet anders dan doormiddel van dat geneuzel over die vastgoed- kneuzen de VVD in een kwaad daglicht proberen te stellen. Dat lukt niet simpele tante Betje, waarom lukt dat niet, omdat je niet weet of deze luiden lid zijn van de VVD. En al waren ze wel lid, wat heeft de VVD hier dan mee te maken, je weet van idioterie niet meer wat je opschrijft.

  Voorbeeld; ik ben een VVD sympathisant , en ik ga vreemd (lukt niet want ik ben single) schrijf je dan op dit log, er is een VVD`er vreemd gegaan? Dus in jou bekrompen gedachtegoed is Mark Rutte hier dan schuld aan. Als jij een scheve schaats rijdt, moet Cohen de PvdA hier dan de dupe van worden.
  Hou alstublieft op met dat kinderlijke gedram, dat is puber gedrag.
  Dat hoofd op je avartar, krijgt tranen in zijn ogen van zoveel onbenul. :'(


  Maak melding

 83. VVDer.

  Dat jij graag kleinerend over andersdenkende praat is mij bekend,ook dat relateer ik aan jou narcistische gedrag,narcisten schrijven/praten namelijk graag in verkleinwoorden en zich daardoor groter voelen dan ze zijn.Gelukkig heb ik de leeftijd dat ik hier dwars doorheen prik en eerlijk gezegd heb ik ook best een beetje medelijden met je ,dat je ondanks dat je nog zo jong bent knul,zo gebukt gaat onder deze vorm van onzekerheid.Dat je niet inhoudelijk op standpunten in kunt gaan begrijp ik best wel,dat is ook te veel en te moeilijk met deze aandoening en botst teveel met je geknakte ego.

  Dank voor de handreiking wat ik met mijn vrije tijd zou moeten gaan doen,zal er geen gebruik van kunnen maken gezien ik nog veel tijd besteed aan het opmaken van mijn duur verdiende geld die ik na een lang arbeidsverleden vergaard heb.Ik heb het namelijk niet als kleine zelfstandige zoals jij kunnen verdienen met overdag op bv internet te zitten, meeste kleine zelfstandigen die ik ken zijn overdag hard aan het werk en geen tijd hebben om op een weblog de popiejopie uit te hangen. Maar ach ik begrijp je wel hoor dat narcisme je behoorlijk in de weg kan staan.

  Knul doe geen rare dingen houdt het hoofd koel en wie weet zul je ooit een grote jongen worden.:-*


  Maak melding

 84. Inhoudelijk reageren op 14:55? Het enige wat voor mij begrijpelijk is juist 14:55. Als het geen link of copy-paste is, wordt de tekst van jou wel heel erg onbegrijpelijk.
  Het is je trouwens al eens eerder verweten, jij poneert een warrige tekst, en een ander moet (inhoudelijk) reageren. Maar zo werkt dat niet, dat is voor jou wel erg gemakkelijk.
  Dan hoef je niet na te denken, en alleen maar te reageren.


  Maak melding

 85. Zooo??we hebben een profiler op het log. Ze schetst mijn volledige profiel, dat is knap.
  Ze kan mij via internet volledig analyseren. Het klopt Zwolse, mijn kantoor is van spiegelglas zodat ik mijzelf de hele dag hierin terug zie (zou dat narcisme zijn?). Natuurlijk doe ik zelf niets, daar heb ik mijn mensen toch voor, die brengen bakken met geld binnen. Dan kan ik heerlijk de hele dag in de spiegels zien hoe succesvol ik ben in dit heerlijke kapitalistische wereldje. Om die (linkse) sloebers en loonslaven als Kok, Bos en die de Waal met hun fooi, daar lach ik om. 🙂
  Zo nu moet ik (als een echte VVD`er) nog even wat geld verdienen.:D


  Maak melding

 86. Wat ben ik nu wijzer geworden van 18:00u, behalve dat je nog niet duidelijk gemaakt hebt wat je met die warrige tekst bedoelt.


  Maak melding

 87. Als rechtgeaard feminist maar evenzeer democraat in hart en nieren, ben ik het helemaal eens met VVD`er over de ‘SGP vs de vrouwenkwestie’. Het interesseert me geen lor dat vrouwen, homo’s, katholieken, islamieten en weet ik veel wie nog meer niet op de kieslijst van de SGP mogen. Ik snap niet eens dat ze erop zouden wíllen. De SGP heeft er vooral zelf last van omdat ze vrijwillig de groep van kandidaten beperken en daarmee minder keuze in kwaliteit hebben. Maar och, met die enkele zetel(s) van ze, is dat minpunt ook nog wel te overkomen. Ik ga me pas druk maken wanneer vrouwen en andere groeperingen bij geen enkele partij aan de bak zouden mogen. Dan is het tijd om fel te protesteren. Laat de (marginale) SGP hun eigen ideeën maar verkondigen. Zolang hun invloed bijna nihil is, heb ík daar geen last van.


  Maak melding

 88. Ik begrijp eigenlijk niet waarom WA en Max via belastingparadijzen betaalde als ze daar zelf geen fiscaal of ander financieel voordeel van zouden hebben, zoals het krantenbericht stelt. Wat is dan de zin ervan? Levert je alleen imagoschade op.
  Die commissie ‘stiekem’ had direct aan Balkenende kunnen meegeven dat dit onderwerp niet thuishoort op de agenda. Ze hadden het ter discussie kunnen stellen en van Balkenende kunnen eisen dat hij het via de normale weg aan de TK zou meedelen. Dat is kennelijk niet gebeurd en daarmee net zozeer de verantwoordelijkheid van de leden van de cie ‘stiekem’ als van Balkenende.


  Maak melding

 89. Bericht door VVD`er, op 8 juni 2011 om 17:24
  Zwolse 16:07
  Dat hoofd op je avartar, krijgt tranen in zijn ogen van zoveel onbenul.

  Ben wel benieuwd wie dat is. Is dat Wim Kan misschien?


  Maak melding

 90. 🙁 die blijkbaar permanente afwezigheid van ook maar een letter inhoudelijke reactie. Aan wie dit berichtje gericht is hoef ik natuurlijk niet te schrijven. En natuurlijk verbaast het me niet, ben niet eens teleurgesteld, wel onder de indruk van het feit dat meneer schijnbaar nog steeds serieus wil worden genomen….ja, da’s dubbelzinnig.


  Maak melding

 91. VVDer
  Zeg knul als aanstormend ondernemer had ik iets meer verwacht van je politieke kennis. Een naam op zijn minst goed te typen is toch niet al te veel gevraagd?

  Maar zal het even corrigeren voor je, het staat zo seniel als je toekomstige partners/afnemers ontdekken dat je zulke domme fouten maakt. Het is namelijk Den Uyl.:-*


  Maak melding

 92. Het klopt Zwolse, mijn kantoor is van spiegelglas zodat ik mijzelf de hele dag hierin terug zie (zou dat narcisme zijn?).

  Bederft de sigarenwalm dat niet het zicht op jezelf, VVD-er?;)


  Maak melding

 93. Klopt Assie, net zoals Fortuijn dat deed. Pas in de jaren twintig van de vorige eeuw is de achternaam ‘gefixeerd’, daarvoor werden wisselende spellingen gehanteerd niet alleen binnen een familie maar ook voor dezelfde persoon. Kennelijk heeft de ambtenaar van de burgerlijke stand destijds de puntje op de ï willen zetten, tot ongenoegen van de familie. In de familie van mijn oma was dat ook een punt: je mocht géén puntjes op de y zetten.:)


  Maak melding

 94. De Nederlander werkt gemiddeld tot 17 juni voor de staat. Pas daarna verdient hij voor zichzelf.

  Nog 9 dagen ploeteren dus…
  Maar “de staat”, VVD`er, zijn wij dat niet zelf? Ik prijs mezelf gelukkig dat ik dan wel bijna een half jaar zonder inkomen moet zien rond te komen, maar dat ik in die tijd wel gebruik kan maken van de door de staat aangelegde wegen, van het culturele aanbod, van de bibliothee, mijn kinderen van de onderwijsvoorzieningen, als het nodig is van de gezondheidszorg en last but not least dat ook mijn inkomen wordt betaald uit de geïde belastingen. 😉 Misschien maakt dat laatste mij wel tot jouw werknemer.:P


  Maak melding

 95. Zwolse, nu je al keffende verbaal weer even komt buurten, genoodzaakt je mij weer om op jou te reageren. Je bent ook wel bijzonder veelzijdig, profiler en nu zelfs taalpurist. Maar ja, in een schijnbaar mislukte poging van ⤽blind⤝ typen, gaat er wel eens iets mis. Ik zal het nog een paar maal typen; Den Uil, Den Uil, Den Uil, Den Uil, Den Uil,????maar hij blijft inde olie. Maar volgens Assie, den Uil, den Uil, ppffff.:)

  Ik stoor mij persoonlijk niet aan eventuele typefouten op het log, zelfs niet van jou, 🙂 daar deze door de snelheid weleens willen voorkomen. Maar ik wil je adviseren om als notoire zuurlinkse vingertjes wijzer, eens te letten op de fouten in de reactie`s met de aanhef Zwolse. Lees eens terug. Balk en splinter, weet je wel, maar bij jou en je zuurlinkse soortgenoten altijd in andermans oog, niet waar? ;D


  Maak melding

 96. In de Nederlandse Familienamen Databank is uit practisch oogpunt geen onderscheid gemaakt tussen naamvormen met ij en y. De namen De Bruijn en De Bruyn zijn in één lemma ondergebracht. In taalkundig opzicht is dit overigens niet onterecht: de y in De Bruyn is immers geen i-grec, maar een ij zonder puntjes die in feite hetzelfde letterteken is als de ij met puntjes. In de meeste Nederlandse namen met een y betreft het deze puntloze ij, een relict dat in ons alfabet weliswaar de vorm van de Griekse y heeft aangenomen, maar zondermeer met de ij gelijkgesteld kan worden. In moderne spelling zouden beide grafemen in combinatie met een andere klinker inmiddels door een enkele i zijn vervangen: De Bruijn > De Bruin.

  In wezen bestaat het typisch Nederlandse letterteken uit twee letters. Het is ontstaan uit ii = een lange i, die later ter verduidelijking als ij werd geschreven en nog later als tweeklank ij (ei) werd uitgesproken. Van de 16de tot de 18de eeuw, toen het schrift nog geenszins genormaliseerd was, werd de ij vaak zonder punten geschreven. Hetzelfde letterteken werd gebruikt als variant van de i (yemant, cleyn). In lopend schrift ging daardoor het onderscheid tussen i, ij met en y zonder punten verloren. De verwarring is nog vergroot omdat in het alfabet aan de ij, die strikt genomen als i + j behoort te worden behandeld, de plaats vóór de z werd toegewezen, terwijl in andere talen daar de y (i-grec) is geplaatst. Deze Griekse y (upsilon) is in feite een andere letter die het Nederlands in leenwoorden tot zich heeft gekregen


  Maak melding

 97. Om even olie op het namenvuur te gooien. Dit vind ik nu grappig:

  VVDer
  (…) Een naam op zijn minst goed te typen is toch niet al te veel gevraagd?

  Zelf schrijft hij het zo: VVD`er. 😀


  Maak melding

 98. Dame, je bent toch wel een bijzondere vrouw. Eentje die niet chagrijnig wordt van belasting betalen. 😮 Maar laat ik stoppen, voordat ik ⤽jaloers?⤝ commentaar krijg van een zeker persoon. 🙂


  Maak melding

 99. Dat vinden velen misschien gek, VVD`er, maar je moet niet alleen naar de uitgaven kijken, maar ook wat je (en anderen) ervoor terugkrijgen. Da’s best veel. Zo ben ik ook nog zo’n gek die de solidariteitsgedachte uit de voormalige ziektekostenverzekering een heel mooie vond: de gezonden betalen mee voor de zieken. Helaas afgeschaft. De gezonden nemen een hoog eigen risico en basisverzekering en de zieken en ouden worden opgezadeld met hoge kosten.


  Maak melding

 100. Die Nederlandse Familienamen Databank kan wel uit practisch oogpunt geen onderscheid willen maken tussen de naamvormen met ij en y maar officieel is het toch den Uijl.


  Maak melding

 101. Dame, natuurlijk heb ik daar wel begrip voor, het huishoudboekje van de overheid moet ook op peil gehouden worden. Maar ik ben een Nederlander, en die hoort in mijn beleving te mopperen over belasting.:o 🙂


  Maak melding

 102. Zwolse, nu we toch zo complimenteus naar elkaar toe zijn, in je reactie van 21:33 had het naar mij toe over seniel, heeft dat ook niet als betekenis: ⤽door ouderdom afgetakeld? ⤽. Ahum..ahum..:o :'(


  Maak melding

 103. Beste VVD’er, ik vind het jammer dat je overal zo cynisch en zogenaamd grappig reageert. Tevens vind ik dat nogal respectloos. Dit door jou zo bejubelde kabinet voert momenteel een waar schrikbewind en is met dit beleid aan het zorgen voor een enorme tweedeling. PGB’s worden gekort (je zal er maar afhankelijk van zijn), bestuursakkoord met de gemeentes wordt diezelfde gemeentes door de strot geduwd (dit akkoord bevat een enorme bezuiniging op de sociale werkplaatsen), de basisverzekering wordt verder uitgekleed etc. etc. Van al deze maategelen worden jij en ik niet de dupe, maar vele andere Nederlanders die het minder goed hebben wel. Doet dit kabinet dan helemaal niets goed, jazeker wel! Er zijn namelijk wegen waar je op sommige stukken wel 130 kilometer per uur mag rijden, nou geweldig! Ik maak me zorgen om de staat van Nederland, nu en in de nabije toekomst, de economie wordt kapot bezuinigd en komt maar heel moeizaam uit het dal, dat is geen doemdenken, maar de realiteit. Jij maakt van al deze problemen cabaret en ik vind dat dus ongepast en tegelijkertijd vind ik het a-sociaal richting de mensen die het het zwaarst te verduren krijgen door al die bezuigingsmaatregelen van dit kabinet.


  Maak melding

 104. Je komt als geroepen, taalpurist. we hebben hier net een discussie over allerlei taalfoutjes in postings. Overigens wijs ik je er wel op dat je op het politieke log zit, dus graag ook af en toe een stevige mening er tussendoor gooien.


  Maak melding

 105. @Stadshagenees Ik ben het geheel eens met je oordeel over het beleid van dit kabinet, maar vind wel dat je VVD`er tekort doet. Hij reageert op eenzelfde manier als dat hij wordt aangevallen. Persoonlijk vind ik het wel leuk omdat hij niet verbitterd en zuur maar vaak met humor en ironie reageert. Dat houdt de sfeer hier redelijk ontspannen.


  Maak melding

 106. Kan zijn Dame, maar van dit beleid van het huidige kabinet springen de tranen me in de ogen en ik die niet in waarom daar schijtlollig over gedaan moet worden. Daarvoor komen er teveel mensen nog dieper in de ellende te zitten, moet daar om gelachen worden? Ik vind dat ongepast, maar dat kan ook een kwestie van smaak zijn.  Maak melding

 107. Stadshagenees, er is niets op tegen dat je afwijzend reageert op mijn misschien wel een cynische houding t.o.v. 2 personen die er een sport van maken om alles wat dit kabinet in steigers heeft staan op voorhand af te schieten. Jij hebt een draai naar links gemaakt, en je zal de komende periode op een andere manier naar zaken die deze coalitie gaat uitvoeren kijken als voorheen.

  Misschien is het je in je kortstondige euforie als ⤽progressief⤝ kandidaat kiezer, niet opgevallen, maar ik zie nu al bij jou het hetzelfde euvel als bij de rest van de gelijkdenkers.
  Niets wat deze coalitie wil uitvoeren om de staatskast weer op orde te krijgen is goed. Elk plan wordt bij voorbaat afgeschoten. Dat de linkse gelijkdenkers geen alternatieven aandragen, wordt doormiddel van oogkleppen genegeerd. In principe is alles wat rechts doet fout, en alles wat links voorstelt goed. Jouw cynische opmerking t.o.v. de max. snelheid van 130 km/u is hier al een voorbeeld van. Wat is hier mis mee, ik heb al eens eerder aangegeven, niemand verplicht je om 130 km/u te rijden. We verschillen waarschijnlijk op een aantal punten van het coalitieakkoord van mening, maar op voorhand kunnen jij en je medestanders ook niet aangeven hoe dit uit zal pakken.
  Dus deze VVD stemmer, wacht maar rustig af.  Maak melding

 108. vandaag weer in het nieuws: Oud-voorzitter Van Hulten: PvdA moet nieuwe leider zoeken, ‘Ik zie het niet meer goed komen met Cohen. Ik denk dat de PvdA op zoek moet naar een nieuwe leider’, stelt Van Hulten vandaag in het AD. Volgens hem hebben andere PvdA’ers ook twijfels over het functioneren van Cohen, maar durft niemand dat hardop te zeggen.
  ——————————
  verschillende vragen:
  waarom durft niemand dat hardop te zeggen?
  is er ueberhaupt iemand geschikt om partijleider te worden, en zo ja,
  wil hij/zij dat ook op zich nemen?


  Maak melding

 109. je kunt je ook afvragen op Van Hulten die vraag op dit moment moet stellen. Ik voorzie nog wel enkele jaren continuiteit in dit kabinet, dus nu een nieuwe partijleider aanstellen (if any), is zonde van de energie: het levert op korte termijn niets op.


  Maak melding

 110. VVD’er dank voor je uitleg, ik waardeer je inhoudelijke reactie op mijn eerdere schrijfsel hier. Om even met de deur in huis te vallen, ik bezie echt niet alles met een rode/progressieve bril en heb een hekel aan verheerlijking van welke politieke stroming dan ook. Echter ik ben zeer voor een rechtvaardige verdeling van de welvaart, nu slaat de balans wel erg door naar een groep mensen die het toch al niet breed heeft. Wat mij betreft wordt de hypotheekrente in deze kabinetsperiode al aangepakt, dat terwijl ik zelf in een zeer riante koopwonig woon en het mij werkelijk aan niets ontbreekt. Op termijn is de hypotheek-renteaftrek toch niet houdbaar dus was het beter geweest als ook dit kabinet had durven kiezen hier wat aan te doen. Beter ten hele gekeerd dan ten halve gedraaid. Verder ben ik van mening dat de sterkste schouders best wat meer lasten kunnen dragen. En dat er bezuinigd moet worden staat voor mij buiten kijf.


  Maak melding

 111. Zuur, links, zuurlinks, keffend, wat is dé overeenkomst tussen deze schijnbaar provocerend angstig neergezette woorden?

  Het is de overduidelijke stijl van de VVD-er. In een trieste maar o zo uitlachbare poging weer eens om de hete brij heen te draaien.
  Herinner me nog iets als

  Bericht door dick, op 8 juni 2011 om 21:14

  Lachen: De Taalpurist in the house!
  Die blijkbaar permanente afwezigheid van ook maar een letter inhoudelijke reactie. Aan wie dit berichtje gericht is hoef ik natuurlijk niet te schrijven. En natuurlijk verbaast het me niet, ben niet eens teleurgesteld, wel onder de indruk van het feit dat meneer schijnbaar nog steeds serieus wil worden genomen….ja, da’s dubbelzinnig.

  Ga zo door VVD-er en ik kom extra vrolijk de dag door :D:D:D


  Maak melding

 112. Dit tip der tippen Stadshagenees

  Dus deze VVD stemmer, wacht maar rustig af.

  ….misschien kan Willem em jatten 😉

  Heerlijk hokkerig en gestickerd die virtuele wereld van VVD-er. 😀


  Maak melding

 113. Jammer dan: gegokt en nipt verloren….want wat was ie een uitstekend MP geweest. Alleen al omdat ie niet zo’n nep-tandpastaglimlach als René de Heer, Gerrit Zalm en Marky Mark hanteert:

  Getob om Job

  Onvrede binnen PvdA over gebrekkig leiderschap ?? Oud-voorzitter Van Hulten: ‘Dit gaat niet meer goed komen’

  De kritiek op Job Cohen als leider van de Partij van de Arbeid groeit, schrijft het AD. Nadat HP/De Tijd vorige week met anonieme citaten uit de partijgelederen frontaal de aanval opende op het functioneren van de PvdA-leider heeft het AD een prominent gevonden die openlijk kritiek uit.

  In HP/De Tijd werd hij omschreven als een acteur die in de verkeerde film is gecast, in het AD stelt emeritus hoogleraar Hans Crombag over zijn ‘oude vriend’ Cohen: ‘Hij is in het verkeerde toneelstuk beland.’ Volgens Crombag is de PvdA-leider ‘te fatsoenlijk’ om hard van zich af te slaan in het politieke debat. Cohen wilde een tegengif zijn voor ‘de agressie, oppervlakkigheid en harde toon’ in de politiek maar heeft zich daarin vergist. ‘Als premier had hij die rol kunnen spelen, maar niet als oppositieleider. De toon is niet omlaag maar juist omhoog gegaan’.

  Cohen wordt gebrek aan visie, debatvaardigheid en uitstraling verweten.

  Volgens het AD wordt er intern gemord maar zijn er geen PvdA-politici die openlijk kritiek spuien. Wel zijn er mensen te vinden die ontkennen dat er sprake is van een crisis. Ronald Plasterk bijvoorbeeld en de kersverse voorzitter van de Jonge Socialisten, Rick Jonker, relativeren de kritiek: ‘Zonder Cohen hadden we vorig jaar nooit dertig zetels gehaald’. Volgens de krant is er ook regionaal verschil. De kritiek zou voornamelijk uit de randstad komen terwijl leden in de provincie de bedaardheid van Cohen juist waarderen.

  De enige partijprominent die openlijk kritiek uit is oud-partijvoorzitter Michiel van Hulten die in 2007 na een intern conflict abrupt aftrad. Hij was een jaar geleden nog enthousiast over Cohen maar ziet hem nu niet meer zitten als partijleider.

  “Inhoudelijk niet en ook qua presentatie niet. Een politicus moet inspireren en vergezichten schetsen. Wat wil Cohen met Nederland? Geen flauw idee.”

  In januari van dit jaar concludeerde publicist Bas Heijne in een veelbesproken column als eerste dat Cohen moet opstappen.

  AD: PvdA twijfelt openlijk over Cohen

  Video: Tijdens een jubileumfeest van verzekeraar Achmea, de conventie van Achlum, stelde een aanwezige aan Job Cohen de vraag of hij spijt heeft van zijn overstap naar de landelijke politiek.

  ——————-

  Toch een uitstekend bestuurder en zich niet thuisvoelend in de wereld van de media die je 24/7 volgen en wachten op een foutje? Denk dat ie beter wat leuks kan gaan doen. De bijzonder vriendelijke en eerlijke man is ook nog hoogleraar volgens mij……en dan?

  Simpel: vecht het samen maar uit, kan allebei!!!

  Ronald Plasterk

  Lodewijk Asscher

  Succes PvdA weet je verzekerd van enorm veel steun in dit mooie land!  Maak melding

 114. CDA-prominent Hanny met Bleker (die verbleekte) ook gezien bij de Mannenbroeders? Temeer door de 3e gast in het zwart…..was het weer erg lachen:

  Maarten van Rossum.


  Maak melding

 115. @dick ; laat de PvdA eerst maar eens weer een duidelijke koers bedenken, en dan uitzetten (wie oh wie gaan dat doen).

  De beste opvolger van Job Cohen is zijn huidige opvolger…..

  Plasterk is te wereldvreemd, en Lodewijk Asscher is mij teveel “kijk-mij-eens”.


  Maak melding

 116. 😮 drama…zou er geen duidelijke koers zijn? Anders bel je ff met het politbureau of bezoek je de site…..per onderwerp keurig geordend drama. Je mag ook per www. zoveel vragen stellen als je wilt over alle onderwerpen en ques what: daar krijg je wel en snel antwoord….we lezen wel 😉


  Maak melding

 117. Hier heeft iedereen, politiek geïnteresseerd of niet, toch wel een mening over?

  De mijne:

  Kabinet snijdt in basispakket zorg

  Vanaf januari volgend jaar zal er veel minder vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekeringen……ok

  Het kabinet wil snijden in het basispakket om op die manier de overschrijdingen in de zorg aanpakken. Alleen al dit jaar is er een overschrijding van 1,1 miljard in de zorg….snijden met beleid is nodig

  Maatregelen
  Volgens goed ingevoerde bronnen verdwijnen therapieën om te stoppen met roken helemaal uit het pakket. Wie vanaf januari dieetbegeleiding wil, krijgt dat ook niet meer vergoed. Wie met chronische klachten maar de fysiotherapeut gaat, moet nu zelf 12 behandelingen betalen. Dat worden er 20……is wat voor te zeggen.

  GGZ
  De eigen bijdrage voor behandeling van psychische klachten gaat omhoog van 10 naar maximaal 31 euro per consult. Bovendien worden voortaan nog maar vijf consults vergoed in plaats van acht. Ook voor zwaardere psychische klachten gaan patiënten een eigen bijdrage betalen, variërend van 175 tot 250 euro per jaar……>:(:o:'( ZELF GEK GEWORDEN? Wat dacht je hoeveel mensen er om die kosten niet eens meer naar de psychische zorg gaan? In een tijd dat die maf in Apeldoorn van alles doodreed, in een tijd dat Theo ritueel werd geslacht, die moordenaar van Pim was ook echt té KOUD om niet psychisch iets te mankeren, die klootzak met die mitrailleur in dat wc, die kerel van ’t weekend met die bijl en dat mes in Heerlen: 2 doden. Etc etc

  ****** Dit MAG NIET doorgaan. We willen toch een VEILIGER NL??????

  De bezuinigingen gaan per 1 januari in, maar worden nu al bekend gemaakt, omdat zorgverzekeraars de tijd moeten hebben om de veranderingen door te voeren.

  Minister Schippers van Volksgezondheid zal naar verwachting later met meer bezuinigingsmaatregelen komen vanwege de stijgende kosten in de zorg.  Maak melding

 118. Over bezuiniging op de zorg….tjonge jonge met allemaal voorbeelden. Als ie er morgen niet staat. Reageer ik opnieuw op deze link >:(>:(>:
  (>:( En je kunt hopelijk wel nagaan op welk facet!
  ——————–

  Eerst maar ff 3 andere interessante, maar toch ook echt droevigstemmende discussiepunten dan:

  Kamer: Rutte moet nú openheid geven over villa Oranjes
  Kamerbreed verontwaardiging over geheimhouding betaling via belastingparadijs

  Sociale diensten steeds dieper in financiële problemen
  Aantal bijstandsgerechtigden neemt intussen ook toe. Situatie ‘akelig slecht’, zegt vereniging sociale diensten Divosa

  Nieuw: Energie opwekken met CO2
  UPDATE: Succesvolle nieuwe techniek … CO2 uit de atmosfeer wordt gebruikt voor energieopwekking  Maak melding

 119. Dat Energie opwekken met CO2 een succes is is natuurlijk geweldig nieuws. Maar het energiebeleid van Verhagen is (mijns inziens) toch echt droevigmakend.  Maak melding

 120. @dick: 15:51 ; “Wat dacht je hoeveel mensen er om die kosten niet eens meer naar de psychische zorg gaan? In een tijd dat die maf in Apeldoorn van alles doodreed, in een tijd dat Theo ritueel werd geslacht, die moordenaar van Pim was ook echt té KOUD om niet psychisch iets te mankeren, die klootzak met die mitrailleur in dat wc, die kerel van ’t weekend met die bijl en dat mes in Heerlen: 2 doden. Etc etc

  ****** Dit MAG NIET doorgaan. We willen toch een VEILIGER NL??????”

  ———
  Ik heb niet de illusie dat er een relatie bestaat tussen bovengenoemde delicten en de hoeveelheid centjes die straks per patient uit eigen zak moet worden betaald. Of denk jij dat diezelfde delicten niet hadden plaatsgevonden als er in die tijd nog meer geld beschikbaar zou zijn geweest c.q. per patient te declareren?  Maak melding

 121. @dick ; ik heb vlak voor 17.00 uur nog gereageerd op jouw posting van 15:51. De admin is nog over de inhoud aan het tobben.


  Maak melding

 122. @ drama

  Denk dat een % of 80 zich niet meer gaat melden bij de hulp. Om hoeveel mensen het gaat weten wij niet, daar was die wetenschappelijke hulp waar mevr. Verbeet het over had weer erg handig bij geweest.
  Je kunt je wel voorsellen wat er gebeurd als die mensen geen toezicht meer hebben. Juist: van kwaad tot erger.

  Over geld gesproken: denk je dat ongeveer 300 Euri per jaar voor iedereen te betalen is? Volgens mij is het nu 0 Euri.

  Wat ze ook beslissen: Laat ze alsjeblieft ultra-voorzichtig omgaan met elk individu in de geestelijke gezondheidszorg.
  —-
  Over wat ik denk: dan hadden er dus nog meer delicten plaatsgevonden al dan niet met dodelijke afloop….geef ze geen vrij spel: onder geen enkele voorwaarde!


  Maak melding

 123. 🙂 drama 17:24 die van mij over hetzelfde onderwerp van 15:51 MOCHT ook ff wachten. Ben best blij met de moderating op dit onderwerp….het loopt makkelijk uit de klauw. Zou al kunnen wanneer je “patiënten” “allemaal gek” zou gaan noemen.


  Maak melding

 124. Vooruit VVD-er, kom er maar in, je hoeft al die ontlopen onderwerpen niet meer te beantwoorden. Ben benieuwd naar zoveel mogelijk meningen. Ook over het totaalpakket bijvoorbeeld of waar beter op bezuinigd had kunnen worden (moet plastische chirurgie ter verfraaiing van het lichaam vergoed worden?) etc.


  Maak melding

 125. Bericht door dick, op 9 juni 2011 om 12:33
  Jammer dan: gegokt en nipt verloren….want wat was ie een uitstekend MP geweest. Alleen al omdat ie niet zo’n nep-tandpastaglimlach als René de Heer, Gerrit Zalm en Marky Mark hanteert

  Gelukkig is dat ons bespaard gebleven. Ik heb die Cohen nog nooit kunnen betrappen op een glimlach, laat staan een lach.


  Maak melding

 126. Bericht door dick, op 9 juni 2011 om 15:51
  Hier heeft iedereen, politiek geïnteresseerd of niet, toch wel een mening over?

  Maatregelen
  Volgens goed ingevoerde bronnen verdwijnen therapieën om te stoppen met roken helemaal uit het pakket. Wie vanaf januari dieetbegeleiding wil, krijgt dat ook niet meer vergoed. Wie met chronische klachten maar de fysiotherapeut gaat, moet nu zelf 12 behandelingen betalen. Dat worden er 20……is wat voor te zeggen.

  Therapieën om te stoppen met roken horen niet in het basispakket vind ik evenals dieetbegeleiding. Deze producten mogen wat mij betreft ondergebracht worden in een aanvullende verzekering. Het is zeker geen noodzakelijke hulp.


  Maak melding

 127. Assie, als het gaat om reductie van de kosten van de zorg, dan is een vergoeding voor stoppen met roken heel lucratief. Preventiebeleid in plaats van het paard achter de wagen spannen.


  Maak melding

 128. Ja Dame, maar daarom hoeft dat niet in het basispakket. Ongeveer een derde gedeelte van de bevolking rookt en laten zij zich daarvoor maar aanvullend verzekeren.


  Maak melding

 129. Daar ben ik het wel mee eens. Wat mij betreft gooien ze ook alle niet-wetenschappelijk aangetoonde therapieën en medicijnen (homeopathie e.d.) eruit. Scheelt ook een slok op een borrel.


  Maak melding

 130. >:( Zelf dom gecommuniceerd. Had puur bij dit moeten blijven

  Ook voor zwaardere psychische klachten gaan patiënten een eigen bijdrage betalen, variërend van 175 tot 250 euro per jaar…… ZELF GEK GEWORDEN? Wat dacht je hoeveel mensen er om die kosten niet eens meer naar de psychische zorg gaan? In een tijd dat…….zie boven…..Etc etc

  ****** Dit MAG NIET doorgaan. We willen toch een VEILIGER NL??????

  Niemand een mening? Toevoeging: denk je ook echt niet dat het aantal zelfmoorden drastisch zal stijgen (met traumatische ervaringen bij getuigen en geliefden)? Omdat mensen verrekken dat enorme bedrag te betalen/het simpelweg niet kunnen/denk dan wel zonder professionele hulp te kunnen of al zoveel moeite hebben de touwtjes aan elkaar te knopen dat ze niet eens aan die enorme verhoging moeten denken: het is een simpele bezuinigingspost en een bezoek aan een psych is toch immers slechts in de spiegel praten?

  Als er een demonstratie tegen dit soort maatregelen wordt georganiseerd ben ik er bij! Natuurlijk, mag het een dag kosten: met liefde zelfs!


  Maak melding

 131. Stadshagenees 12:01

  Stadshagenees, uiteraard wist ik wel dat je niet in een zo`n korte tijd geheel je visie die je voorheen had, (liberaal) had omgezet in een rode/progressieve visie. Wat mij wel verbaast, is je ⤽afkeer⤝ van de partij (VVD) waar je de afgelopen keer op hebt gestemd. (en voordien misschien ook) Ik mag toch aannemen, dat jij je op e.o.a. wijze hebt verdiept in het VVD partijprogramma, (al was het maar summier) en dat je daaruit had kunnen opmaken dat er rigoureuze bezuinigen i.v.m het financiering tekort in de steigers stonden. Dat bezuinigingen in alle geledingen pijn gaan doen, daar is geen verdere discussie voor nodig. Voor iedereen geldt, wanneer er aan bepaalde verworvenheden getornd wordt, dat we dan in de afweer modus vliegen. Maar mijn overtuiging is, dat ook deze coalitie op de bres blijft staan voor de mensen die het echt aan de onderkant van de samenleving (financieel, medisch, werkeloos) bivakkeren. Dat er een tweedeling binnen de politieke partijen is ontstaan over de sociale begeleiding van deze bezuinigingen, is inherent aan het standpunt van de desbetreffende partijen. (maar dat is al decennia zo) Oppositie partijen van links en/of rechts zullen zijn altijd (voor de b?hne van hun electoraat) tegen plannen van een coalitie.

  Over bepaalde punten (o.a. Kunduz, JSF, Griekenland) sta ik ook niet te juichen van bepaalde beslissingen van deze coalitie, maar zoals zo vaak nadat je gestemd hebt op een bepaalde partij, er zijn altijd zaken die minder sympathiek over komen. Maar t.n.t. komen ze met de algemene visie aardig overeen met de mijne, en laat ik de details maar over aan de spartelende oppositie.
  Jou visie op de hypotheekaftrek deel ik, al ben ik er van overtuigd dat deze ingreep een ruime termijn van inwerkingstelling moet hebben, en om geen mensen in financiële moeilijkheden te brengen en stapsgewijs moet worden ingesteld.

  Ik wil graag nog even terug komen op je uitlating; ⤽dat de sterkste schouders best wat meer lasten kunnen dragen⤝. Dat is een genuanceerde versie van wat ons linkse (progressieve) volksdeel gebruikt, namelijk; ⤽de sterkste schouders,??de zwaarste lasten!⤝.

  Ik wil je niet onthouden, wat enige jaren geleden eens heb gelezen, en niet vergeten.

  ⤽de sterkste schouders,??de zwaarste lasten!⤝.
  Het is een statement dat door de vakbond en de ⤽progressieve⤝ politiek gedaan wordt in tijden van crisis. Iedereen knikt instemmend. Niemand durft het aan hier iets tegen in te brengen. Het klinkt ook heel logisch. Maar is het logisch? Dat de sterke schouders de zwaarste lasten kunne dragen, dat klopt. Zo kunnen de snelste lopers het hardste rennen en kunnen de rijkste mensen het meeste geld uitgeven. Dit zijn cirkelredeneringen, die kloppen namelijk altijd, omdat er tweemaal hetzelfde wordt beweerd met andere woorden.

  Maar kunnen is heel anders dan moeten. Want waarom moeten ze dat? Waarom moeten de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen? Toon dat maar eens aan met argumenten. Laat iedereen in eerste instantie zijn eigen lasten dragen en daarna in verhouding de lasten van degene die ⤽ziek, zwak of misselijk⤝ zijn. waarom moet een ⤽zwaargewicht⤝ na jaren van werken meer bijdragen dan ⤽lichtgewicht⤝ met een minimale staat van dienst?

  ⤽De zwakste schouders dragen de LICHTSTE lasten⤝ is een beter uitgangspunt. De andere schouders dragen de rest volgens een rechtvaardige verdeelsleutel tussen inspanning en inkomen.

  Iets om over na te denken?  Maak melding

 132. en anderzijds waarom moet een ⤽lichtgewicht⤝ na jaren van werken meer bijdragen dan ⤽zwaargewicht⤝ met een minimale staat van dienst?


  Maak melding

 133. Bericht door Dame, op 9 juni 2011 om 21:58
  Wat mij betreft gooien ze ook alle niet-wetenschappelijk aangetoonde therapieën en medicijnen (homeopathie e.d.) eruit. Scheelt ook een slok op een borrel.

  Dat zit toch ook niet meer in het basispakket Dame?


  Maak melding

 134. Natuurlijk Dame, zo ken je me toch. Alleen zo jammer dat mijn halszaak punt schijnbaar opzettelijk gemeden wordt. Dan haal ik er morgen of later wel weer naar boven.

  Mooi even ruimte voor dit: L*l, daarom had ik op je gestemd
  uit een strakke opinie over PVV voor en na de verkiezingen.
  TOEVALLIG net in de kantine….prominent WVF-VVD -er wacht op persoonlijk antwoord van Rutte op zijn brief waarin hij zijn lidmaatschap afzegt….zijn gezellige maat komt er bij staan. Ik (heb de man met de geweldige achternaam van Berkum) veel te lang niet gezien: “O, jij stemt zeker inmiddels ook VVD? Ja, zegt ie…..na 5 minuten met zijn 3-en is ie ineens een stuk minder overtuigd aan zijn training begonnen :D:D:D


  Maak melding

 135. Dick 22:06

  Ik denk dat zo langzamerhand half Nederland in aanmerking komt voor psychische hulp maar dat het merendeel dat niet doet omdat die gasten nog gekker zijn.


  Maak melding

 136. @ Assie. 21:52
  Ja Dame, maar daarom hoeft dat niet in het basispakket: in mijn oorspronkelijke reactie op de bezuinigingen in de zorg gaf ik aan dat ik dit met je eens ben…..dus, Dame, 21:58
  Daar ben ik het wel mee eens: eens.

  Wat mij betreft gooien ze ook alle niet-wetenschappelijk aangetoonde therapieën en medicijnen (homeopathie e.d.) eruit. Scheelt ook een slok op een borrel: eens en gelijjk een mooi minder uitgaven zodat het van die belachelijke 22:06 af kan. Nee, laat die maatregel maar gewoon verdampen.  Maak melding

 137. Eens Assie 22:30! En de rest van het merendeel verrekt het met deze kosten helemaal om in de psychische spiegel te kijken…..dus: wordt gevaarlijk met al die zwaar-ontvlambare types. Heb wel een voorbeeld van vorige week hier. Hier zit nl ook een dependance van Demence….het is bij duwen en slaan en in het water gooien gebleven toen de persoon de confrontatie zocht met een groepje pubers. Verder geen details. Dankbaar dat het zo is afgelopen!!!!


  Maak melding

 138. @ 22:30 toch te snel gelezen. Zwaar oneens met “die gasten nog gekker” klinkt overigens als angst voor de profs die mensen (als enige) beter kunnen maken?


  Maak melding

 139. Wat mij betreft mag het er helemaal uit, Assie, ook uit de aanvullende verzekering want de premie is echt niet kostendekkend.


  Maak melding

 140. ****en anderzijds waarom moet een ⤽lichtgewicht⤝ na jaren van werken meer bijdragen dan ⤽zwaargewicht⤝ met een minimale staat van dienst?****

  Dame, nu geen gaten schieten in een betoog, om het gatenschieten.Als je verder leest staat er duidelijk ⤽de zwakste schouders dragen de lichtste lasten⤝  Maak melding

 141. VVD`er, ik had dat heus wel begrepen. Het is een oude ergernis van mij dat mensen die meer geld hebben zichzelf graag neerzetten als hardwerkend. Vroeger gebeurde dat veel door mensen met een koopwoning (“wij hebben jarenlang gesappeld en gespaard, terwijl ‘zij’ hun geld hebben verbrast”), maar tegenwoordig ligt de verhouding koop-huurwoning en hoogte hypotheek-huur anders. Er is verschil tussen mensen, in mogelijkheden, kansen, motivatie, wilskracht etc. De een is handig, heeft dosis geluk en komt prima terecht. De ander is misschien angstig, zoekt veiligheid en blijft ergens in een baan hangen. Er zijn nog wel tig typologieën te geven, maar waar het in essentie op neerkomt is dat twee mensen even hard kunnen werken en toch op een andere tree van de maatschappelijke ladder staan.
  Ik weet dat het niet echt over jouw betoog gaat, maar dat zinnetje stoorde me even. Vandaar dat uit de context halen.


  Maak melding

 142. Trusten alvast mensen, Dame bedankt voor de aansprekende dagsluiting. ” ook zijn er (echt waar VVD-er) mensen voor wie status, aanzien, macht, treetjes etc nixxx zeggen zolang ze maar simpelweg gelukkig en gezond zijn”.


  Maak melding

 143. Dame, het is toch wel leuk hoe iemand een parafrase (en daarna de toelichting) zodanig interpreteert naar iemand, dat hij daar gelukkig van wordt. 😉


  Maak melding

 144. -Diederik Samsom zou het misschien ook kunnen voor de PvdA :D:D:D
  -Radio 1 fragmentje Job/Mark gehoord over de bezuinigingen trouwens :D:D:D Om je vingers bij af te likken. Het kwam zo op mij over: Maar uh, broekie, reken maar dat levenservaring belangrijk is in het leven :-*:-*:-*


  Maak melding

 145. VVD-er eens: het is altijd gewelding om mensen gelukkig te zien worden. Sneu als ze het niet zijn en wat is het toch dankbaar werk als je mag bijdragen aan het geluk van een ander.

  Hele bomen met vriend Derk over opgezet…..en laten groeien 😉


  Maak melding

 146. Geloof Schipper’s argument: grote toename van mensen die Geestelijke Gezondheidszorg nodig hebben.

  Maar de oplossing? Ongenuanceerde bezuinigingen?????

  Maakt het volgens mij alleen maar erger/onveiliger/gevaarlijker/nonchalanter (mensen zoeken geen hulp meer omdat het te duur is).


  Maak melding

 147. Daar geloof ik niet in Dick. De PvdA wordt steeds kleiner, dus dan zal er in de toekomst een minder beroep worden gedaan op de Geestelijke Gezondheidszorg.


  Maak melding

 148. VVD’er; wederom ongepast leedvermaak, als mensen geen psychische hulp meer kunnen betalen en dus verstoken blijven van deze zorg, gaat jouw soort het hardste janken als er ongelukken gebeuren. Houdt op met dat minachtende gegrinnik van je, slaat nergens op. Tenminste, dat vind ik.


  Maak melding

 149. Stadshagenees, laat ik voorop stellen dat ik altijd nog zelf uit maak wat ik doe. Als ik een humoristische reactie van Assie leuk vindt, dan bepaal ik zelf wel hoe reageer. Ik geloof zelfs dat Dick deze humor van Assie wel kan waarderen.

  Hier zit geen grammetje leedvermaak in, dergelijke onzin vergelijkingen van jou raken kant nog wal. Maar als jij een slechte dag gehad hebt, ga dan bij een ander zeuren.

  Er staat op het log nog reactie van mij aan jou, misschien dat je daar een beetje van opknapt.
  Groetjes chargerijn.  Maak melding

 150. Even nog over je opmerking over soort. Jouw soort “de firma droogstoppel”, moet hagenees maar uit zijn nickname halen, want de mensen met de naam hagenees hebben wel humor.


  Maak melding

 151. @ 9:44 jammer, triest en getuigend van weinig humor dat je zo spot met de geestelijk gezondheid. Met mensen die nergen terecht durven of kunnen (te duur) ….zouden die de straat op gaan?

  Zou mevr Schippers echt denken dat er ook maar 1 persoon voor de lol aanklopt bij de Geestelijke Gezondheidszorg?

  Nee, Assie….was het maar zo! Het probleem is vele malen groter als wat nu gebaggataliseerd wordt. Zelf overigens wel eens in een psychische spiegel gekeken?


  Maak melding

 152. Da’s het droevige woord Stadshagenees “minachtend” zegt zoveel over iemand :'( Het beste is die types negeren, maar de VVD-er is zo’n heerlijk domme speelbal.


  Maak melding

 153. Ach Dick, de kosten voor de gezondheidszorg lopen de spuigaten uit. Voor een groot deel veroorzaakt door nieuwe duurdere behandelwijzen, maar ook door bepaalde ziekten en aandoeningen explosief toenemen. Het zou een hele bezuiniging kunnen opleveren wanneer er kritischer naar diagnoses werd gekeken en kritischer naar verstrekkinngen van voorzieningen. Dit is een gevaarlijke stellingname, omdat er zich dan altijd mensen melden die zich aangesproken voelen en die het echt zwaar hebben, maar opvallend is dat sommige aandoeningen in een bepaald tijdsgewricht veel voorkomen en in een daarop volgend niet meer. Wat horen we bijvoorbeeld nu nog van postnatale depressie of bekkeninstabiliteit. Het komt natuurlijk nog steeds voor, maar niet meer in die aantallen van de jaren ’80 en ’90. Dat geeft te denken.


  Maak melding

 154. Daarom heb ik ze (met jou) ook stuk voor stuk doorgelopen: eens met bijna alles. We hebben samen nog ideeen aangedragen. Maar hier mag niet op bezuinigd worden echt niet. Heb voorbeelden die ik misschien (ben je er vanavond?) wel voor wil leggen.

  Feit is natuurlijk dat de drempel om psych.hulp nu al veel te hoog is. Komt dat veul te grote bedrag nog bij . Feit vind ik ook dat Schippers alle zeg maar “poortwachters” van psych.instellingen diskwalificeerd: ze zouden te makkelijk te veel mensen hebben opgenomen: BULLSHIT en enkel gel*l voor eigen geldbuidel ten koste van uiterst kwetsbare mensen………ERGER als ze op straat blijven…..of zelfs met meer komen: kan het ook ten koste van ons gaan……zoals de laatste jaren al vaak gebeurd is.


  Maak melding

 155. Tip voor mw. Schippers; ga eens rustig in gesprek met de nabestaanden en betrokkenen van het vreselijke drama in Alphen a/d Rijn…Die mensen zullen vast heel erg blij zijn met de aangekondigde maatregelen. NOT! Denk hier ook maar eens serieus over na beste VVD’er….


  Maak melding

 156. Beste mevrouw Schippers. U begrijpt natuurlijk wel dat als er volgend jaar weer zoiets als “AadR” gebeurt, u daar dan de schuld van krijgt, o.a. van dick en van stadshagenees!


  Maak melding

 157. Bericht door dick, op 11 juni 2011 om 10:39
  Zelf overigens wel eens in een psychische spiegel gekeken?

  Waar kun je die spiegels kopen?


  Maak melding

 158. @ drama, schuldvraag andere kant op gekeken, problemen genegeerd om pegels te besparen die elders bespaard hadden kunnen worden. Jij bent dus voor, ok.


  Maak melding

 159. VVD-er had niet duidelijker kunnen zijn over zichzelf:

  opgefokt gemauw
  door die twee huilebalken
  misschien belanghebbende?

  Proef verbitterde angst en frustratie, neem “hulliewijzen” waar, lees geen mening. Zeg altijd al tegen mijn kinderen: “schelden en vloeken is gebrek aan woorden”. Dacht dat VVD-er toch tenminste al 18 was….een mens kan zich vergissen.


  Maak melding

 160. Die ellende in Alphen aan de Rijn en Apeldoorn gebeurde anders wel voor de bezuinigingen, m.a.w. er is geen garantie dat zoiets nooit meer gebeurt hoeveel geld we ook spenderen aan de psychische gezondheidszorg. Ik vind de relatie die hiermee wordt gelegd niet terzake doend en haast onbehoorlijk.


  Maak melding

 161. Wat bedoel je

  Ik vind de relatie die hiermee wordt gelegd niet terzake doend en haast onbehoorlijk.

  Of bedoel je dit met onbehoorlijk

  Bericht door VVD`er, op 11 juni 2011 om 14:32
  Wat een opgefokt gemauw door die twee huilebalken over de bezuinigingen, misschien belanghebbende?  Maak melding

 162. Ik vind de relatie met “AadR” nergens op slaan. Als er toen nog meer geld beschikbaar zou zijn geweest, was het niet gebeurd?


  Maak melding

 163. Nee, Dick, ik vind het onbehoorlijk om net te doen alsof de grove bezuinigingen tot meer gevallen à la Alphen aan de Rijn of Apeldoorn gaan leiden. Dat is wel een heel goedkoop argument en suggereert als de geestelijke gezondheidszorg dit soort afschuwelijke zaken kan voorkomen. Dat is niet zo en dat weten we allemaal.


  Maak melding

 164. De discussie is wat mij betreft: mensen gaan niet uit zichzelf geestelijke hulp zoeken of omdat ze het leuk vinden. Dus zal er nooit misbruik van psychische hulp worden gemaakt. Of….en dat kan natuurlijk ook: de selectie aan de poort faalt: “Kom er maar in, je mankeert nixxx of weinig maar hoe meer patiënten hoe beter!”. Zelf geloof ik dat zeker niet.

  Als er nog minder geld (zelfs tot 300 euri per patiënt) naar de GGZ gaat…..wordt de drempel nog hoger. Eens?
  Waar blijven die mensen dan?
  En de mensen (vast heel veel) die al in behandeling zitten en voor consults langs moeten komen, zouden die nog komen als ze ineens zoveel bij moeten betalen? Wat gaan ze dan doen?


  Maak melding

 165. Het Orkest van het Oosten is in Zwolle niet zo populair – afgemeten aan de bezoekersaantallen bij uitvoeringen – maar ik vind de bezuinigingen op de regionale orkesten én allerlei andere culturele instellingen ook veel te grof. Dat gaat leiden tot een kaalslag en een afbraak van de culturele infrastructuur. Toporkesten hebben ook een ‘kraamkamer’ nodig en ook buiten de Randstad is er behoefte aan cultuur.


  Maak melding

 166. Dick, soms schept het aanbod de vraag. Volgens cijfers lijdt 2-4% van de bevolking aan AD(H)D: laat ik ze nu allemaal kennen…


  Maak melding

 167. Bericht door drama, op 11 juni 2011 om 14:32
  Assie, die spiegels zijn niet meer te krijgen ; zaten in het basispakket

  Dan heb ik weer pech want ik heb alleen basispakket. Maar ach, dat (prettig) gestoord zijn bevalt me best wel.;)


  Maak melding

 168. Dame, ik beschouw 15:07 niet als een antwoord waar ik wat mee kan. Ben het absoluut oneens met je “dat weten we allemaal/voorkomen 15/01”. Heb een voorbeeld voor je die ik je wel eens voorleg. Zo zijn er meer.

  Jammer dat je expres over 14:57-B heenstapt. Dacht toch dat jij normaalgesproken moeite met deze stijl zou kunnen hebben.

  Met mijn 15:05 ben je het ook oneens? Op welke gronden?


  Maak melding

 169. Ok ik ga wel eerst…Dame als je goed gelezen had, had je kunnen zien dat ik je ‘onbehoorlijk’ gelijk in de volgende post beantwoordde:

  Nee, Dick, ik vind het onbehoorlijk om net te doen alsof de grove bezuinigingen tot meer gevallen à la Alphen aan de Rijn of Apeldoorn gaan leiden. Dat is wel een heel goedkoop argument en suggereert als de geestelijke gezondheidszorg dit soort afschuwelijke zaken kan voorkomen. Dat is niet zo en dat weten we allemaal.

  Bericht door dick, op 11 juni 2011 om 15:05 ——Hiermee probeer ik weer op de discussie te komen———-
  De discussie is wat mij betreft: mensen gaan niet uit zichzelf geestelijke hulp zoeken of omdat ze het leuk vinden. Dus zal er nooit misbruik van psychische hulp worden gemaakt. Of….en dat kan natuurlijk ook: de selectie aan de poort faalt: “Kom er maar in, je mankeert nixxx of weinig maar hoe meer patiënten hoe beter!”. Zelf geloof ik dat zeker niet.

  Als er nog minder geld (zelfs tot 300 euri per patiënt) naar de GGZ gaat…..wordt de drempel nog hoger. Eens?
  Waar blijven die mensen dan?
  En de mensen (vast heel veel) die al in behandeling zitten en voor consults langs moeten komen, zouden die nog komen als ze ineens zoveel bij moeten betalen? Wat gaan ze dan doen?

  “goedkoop argument” is voor jou risico. Feit is dat deze mensen (er zijn er hier meer genoemd) geestelijk ontspoord zijn en hulp afgebroken/geweigerd/genegeerd of wat dan ook hebben. Dus toch enige relatie op zijn minst lijkt me. Maar ik ken de details en de feiten niet. Enkel de summiere berichten in de media.


  Maak melding

 170. En die Dick blijft maar door raaskallen binnen zijn eigen bekrompen gelijk. En maar balken als een ezel over dit onderwerp, en continu wijzen naar iedereen met een beschuldigend vingertje. Ik krijg langzamerhand het idee dat jij de eerst bent, die op de rol moet staan voor psychiatrische hulp.

  Verwijzen en/of vergelijkingen maken met Apeldoorn en Alphen aan de Rijn e.d. is van een dermate neurotisch gehalte die zijn weerga niet kent. Niemand maar ook niemand had deze drama`s kunnen voorkomen. Omdat ook als deze ⤽doorgedraaide mensen⤝ onder behandeling staan, geen psychiater in kan schatten wanneer zo`n patient ontploft. Preventief begeleiden is de enige oplossing, in de hoop dat er een dermate verbetering optreed dat men de patient stapsgewijs terug kan brengen binnen de samenleving. Dat een uitbehandelde patient een ingecalculeerde gok blijft, blijkt wel uit de mate van terugval, met alle gevolgen van dien.

  Binnen jouw kokervisie is het natuurlijk prachtig om mee te gillen met je partijtje, die in de hogere echelons ook wel begrijpen dat de rem op de uitgaven in de zorg moeten worden gezet, maar dat voor de b?hne anders doen voorkomen. Maar een geïndoctrineerde zoals jij heeft dat niet in de gaten, en dus worden wij overspoelt met 1e lijn psychotische geschreeuw.
  Mensen met een echt psychisch probleem vallen echt niet buiten de boot, en kunnen ook nu rekenen op de best mogelijke hulp, maar voor 1e lijn psychoten zoals jij is geen plaats meer die bezuinigen we weg.  Maak melding

 171. De discussie is wat mij betreft: mensen gaan niet uit zichzelf geestelijke hulp zoeken of omdat ze het leuk vinden. Dus zal er nooit misbruik van psychische hulp worden gemaakt. Of….en dat kan natuurlijk ook: de selectie aan de poort faalt: “Kom er maar in, je mankeert nixxx of weinig maar hoe meer patiënten hoe beter!”. Zelf geloof ik dat zeker niet.

  Het ligt wel wat ingewikkelder dan dat jij het nu voorstelt. Natuurlijk zoeken mensen niet voor niets hulp noch worden er bewust door psychiaters/psychologen/orthopedagogen verkeerde diagnoses gesteld. Wel valt op dat geld sturend werkt en dat de diagnoses aan mode onderhevig zijn. Hoe kan het anders dat de Duitsers geen RSI kennen, terwijl hier volksstammen eraan lijden? Of dat er nu een golf aan ADD-patiënten bijkomt? Laatst stond er een interessant artikel in de Volkskrant van een psychiater die aangaf dat 90% van de gediagnosticeerde AD(H)D-gevallen nergens last van hebben als hen meer structuur wordt geboden, thuis én op school.
  Ik heb geen heilig ontzag voor de beroepsgroep, er zitten heel goede tussen maar ook een hoop minkukels, net zoals overal overigens.


  Maak melding

 172. Is dat een voldoende inhoudelijke reactie om jou te laten reageren op mijn stelling dat het onbehoorlijk is om drama’s als AadR erbij te halen om je eigen gelijk te halen?


  Maak melding

 173. @ Dame

  Het ligt wel wat ingewikkelder dan dat jij het nu voorstelt. Natuurlijk zoeken mensen niet voor niets hulp noch worden er bewust door psychiaters/psychologen/orthopedagogen verkeerde diagnoses gesteld. Wel valt op dat geld sturend werkt en dat de diagnoses aan mode onderhevig zijn. Hoe kan het anders dat de Duitsers geen RSI kennen, terwijl hier volksstammen eraan lijden? Of dat er nu een golf aan ADD-patiënten bijkomt? Laatst stond er een interessant artikel in de Volkskrant van een psychiater die aangaf dat 90% van de gediagnosticeerde AD(H)D-gevallen nergens last van hebben als hen meer structuur wordt geboden, thuis én op school.
  Ik heb geen heilig ontzag voor de beroepsgroep, er zitten heel goede tussen maar ook een hoop minkukels, net zoals overal overigens.

  Op de laatste overbodige regel na een interessante reactie. We gaan het hier echt nog eens over hebben. Met praktijkvoorbeelden en zaken die ik uit erg betrouwbare bron heb gehoord. Maar je bent gewoon voor het verhogen van die drempel?


  Maak melding

 174. Dat laatste weet ik niet, geen echte mening over, Dick. Ik ben niet tegen het kritisch tegen het licht houden van allerlei zaken die in de gezondheidszorg heel gewoon zijn (geworden), inclusief het nagaan welke prikkels tot meer uitgaven hebben geleid (rugzakjesbeleid bv.). Soms is een bezuiniging heel heilzaam. Uiteraard blijft staan dat mensen in (psychische) nood geholpen moeten worden zonder drempels.


  Maak melding

 175. @ Dame, met dit

  Die eigen bijdragen bedragen 295 euro voor langerdurende zware behandelingen door de psychiater in de tweede lijn. Voor kortdurende behandelingen bedraagt de eigen bijdrage 100 euro.

  gaat het trouwens ergens anders over als over RSI, ADD en ADHD, maar je punt is dat wij ons aanstellen?

  Zou kunnen, maar nogmaals: niemand gaat volgens mij vrijwilling een psychiater om te vragen of ie opgenomen mag worden. vond ik wel interessant

  Hing verdeurie al bijna in bad. Nu wel dan 😉


  Maak melding

 176. Dick, nu je toch al twee dagen bezig bent met je stokpaardje psychiatrie, het ⤽z.g. niet mijn reactie gelezen⤝ is een zachte vorm van paranoia, je afsluiten van de feiten en wegkijken binnen je eigen subjectieve wereldje.

  Stiekem wel gelezen, he Dickemans 😀


  Maak melding

 177. Dat “aanstellen” sloeg hierop Dame

  Hoe kan het anders dat de Duitsers geen RSI kennen, terwijl hier volksstammen eraan lijden? Of dat er nu een golf aan ADD-patiënten bijkomt? Laatst stond er een interessant artikel in de Volkskrant van een psychiater die aangaf dat 90% van de gediagnosticeerde AD(H)D-gevallen nergens last van hebben als hen meer structuur wordt geboden, thuis én op school.

  Wist het overigens niet en dat bedoel ik met interessante info.


  Maak melding

 178. @ VVD-er: stokpaardje of zorg? Ow, door ervaringen uit het verleden (zelfs het meest recente verleden) een bepaald persoon niet meer serieus nemen zolang ie in een infantiele, zwaar schofferende stijl schrijft is

  een zachte vorm van paranoia

  Tuurlijk lieverd, sta ook bekend als een grote “afsluiter” hahaha.


  Maak melding

 179. Zo ik ben uit gelachen,

  Ach Dick toch, ik schrijf dus in een ⤽ infantiel, zwaar schofferende stijl⤝ hoe zou dat nu toch komen? Vroeger hoorde je wel eens de uitdrukking ⤽waar je mee omgaat, wordt je mee besmet⤝. Ja, m`n beste Dickemans wie kaatst moet de bal verwachten. Blijkbaar voel je in je ⤽kruis⤝ getast door het woord ⤽paranoia⤝, maar jij moet als ervaringsdeskundige toch weten dat niets meer of minder betekent dan; waanvoorstelling! Dus m`n beste Dickemans, daar jij met je gelijkhebbende waanideeën de klok rond verveeld, zie ik hier geen ⤽infantiel, zwaar schofferende stijl⤝ in.

  Maar zou het niet zinnig zijn om je eigen reactie`s naar mij toe eens terug te lezen, of vindt je deze van een dermate stichtelijke toonzetting dat je zoals altijd toch maar weer met het vingertje naar die ander moet wijzen?
  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je dat onbewust doet, maar het kan ook zijn dat je lijd aan coprolalie, maar dat is te genezen.

  Maar ik zal een ontboezeming doen, laat ik nu een vreselijke hekel hebben aan mensen zoals jij die doordraven in hun eigen gelijk, en zich volledig afsluiten van de werkelijkheid. Daar kan je mee discussiëren tot je ons weegt, maar de betonnen plaat voor de kop is niet te slechten.

  Ik heb er nog één; zo flexiebel als een looien deur!  Maak melding

 180. gaat het trouwens ergens anders over als over RSI, ADD en ADHD, maar je punt is dat wij ons aanstellen?

  “Aanstellen”? Heb ik dat ergens gezegd? Dat is het meest eenvoudige antwoord om een ander de mond te snoeren. Persoonlijk zou ik dat woord niet gebruiken ook niet tegen mensen die beter worden na het slikken van een placebo. Ik ben geen arts, stel dus ook geen diagnoses, maar merk wel op dat niet iedereen met dezelfde aandoening dat in dezelfde mate heeft om het maar eens eufemistisch uit te drukken. Er zijn gewoon modeverschijnselen in de gezondheidszorg en een internationale vergelijking tussen aandoeningen en ziekten levert interessante verschillen op. Wie het wel ‘echt’ heeft en wie niet, daar zul je mij geen uitspraak over horen doen evenmin zul je mij horen zeggen dat iemand zich ‘aanstelt’.


  Maak melding

 181. Overigens ben ik sowieso niet zo onder de indruk van de professionaliteit en het beheersniveau van de competentie ‘plannen en organiseren’ in de Nederlandse ziekenhuizen. Ze kunnen nog veel leren van landen om ons heen. Hierop had Pim Fortuyn echt een punt.


  Maak melding

 182. Dame, we kunnen ALTIJD van een ander leren.

  Maar wanneer gaat het weer over het pakket bezuingingen op

  langerdurende zware behandelingen door de psychiater in de tweede lijn. En voor kortdurende behandelingen  Maak melding

 183. @Dick Ik word ook niet zo blij van alle bezuinigingen die dit kabinet nu treft, maar ik ben niet mordicus tegen bezuinigingen. Dat kan ook tot goede discussies leiden.


  Maak melding

 184. Dickemans, het is kinderachtig, ik weet het. Kaatsen, bal ontvangen.enz.

  Dickemans, raadseltje, waar zit de fout? 😉

  ****Zou kunnen, maar nogmaals: niemand gaat volgens mij vrijwilling een psychiater om te vragen of ie opgenomen mag worden.****  Maak melding

 185. Aanstellen klinkt alsof je de klachten niet serieus neemt. Het gaat niet om de klachten, maar om de diagnose en de behandeling. Daarover kun je best een boom opzetten. Dat strekt verder dan alleen spreken over ‘aanstellerij’ en ‘ongewenste bezuinigingen’. Dan heb je het ook over ons systeem van gezondheidszorg en over de cultuur ervan. Een stuk ingewikkelder dan wat we hier op het log met elkaar besrpeken.


  Maak melding

 186. @ Dasme, nogmaals ik kan me heel veel bezuinigingen voorstellen maar bij die op de zwaksten en psychologisch ook nog eens kwetsbaarsten, kan ik met de kop niet bij.

  Bovendien bedenken we hier zo alternatieven 😮


  Maak melding

 187. Een pauzemuziekje….klinkt wel zo vals als de sodemieter:

  PVV stak stokje voor gouverneurschap van PvdA Kamerlid
  Wilders zou vrijdag naar Limburg zijn afgereisd ‘om de zaken te regelen’

  &

  Erdogan vindt dat Nederland radicaliseert
  *** dat zou best eens kunnen kloppen ***
  Wilders noemt Turkse premier een ‘gevaarlijke islamist van het ergste soort’  Maak melding

 188. Ben het (net als jij geloof ik een paar dagen geleden) eens met de rest van het pakket. Voor die bezuiniging op de Geestelijke gezondheidszorg zou ik alles doorspitten opzoek naar een redelijk alternatief. Met die rugzakjes wordt ook op grote schaal opgelicht. Weet dat iemand …..in S.hagen de boel bedonderde. Zou wel willen weten of dat nog kan. Anders: onmogelijk maken!
  Maatregelen van van de week mbt kinderopvang vond ik ook logisch.

  Dit schiet me zo te binnen, maar we hebben geloof ik 2 dagen geleden (toen het nog ergens over ging) ook een paar punten aangedragen. Kwam jij niet met iets van schrappen in alternatieve geneeswijzen/homeopathie? Zelf vroeg ik me af of verfraaiing aan het lichaam in het basispakket zat, zo wel: d’r uut!

  ———

  Je mag er natuurlijk geen andere ministeries bij betrekken….maar het zou belachelijk zijn als de bezuinigingen op defensie nu (er is sprake van) op heftige plekken teruggedraaid worden (helicopters/marinesloepen)………onzin: door laten gaan!

  ****

  Dat was mijn hoop ook: dat we samen alternatieven konden bedenken.

  Bezuinigingen mogen nooit ten koste van de zwaksten in de samenleving gaan.

  In dit geval (ben ik van overtuigd) kan het ook nog zijn negatieve weerslag op de samenleving hebben. Welk leed veroorzaakt 1 zelfmoord bijvoorbeeld al? Ja, begrijp me goed, ik wil er ook niet over nadenken. Bovendien ga ik vanavond naar een feestje.


  Maak melding

 189. Volgens mij weet ik weer waar je op doelt: Heb een aantal loslopende “gekken” genoemd die ontspoorden en minstens 1 persoon vermoorden. De vraag is natuurlijk: hadden ze (door familie, vrienden, bekenden, instanties) …..beter…..geholpen kunnen worden?

  Vond destijds dat ik dat punt in de context kon plaatsen ja. Jij niet schijnbaar?


  Maak melding

 190. Ideetje misschien? Heb eens gehoord dat rollatoren etc voor enorm vergrijst NL veel te vroeg worden afgeschreven. Ook ander materieel zou veel langer mee kunnen. Kan dat niet eens geïnventariseerd worden en gekeken worden of daar wat mee bezuinigd kan worden in de zorg? Boing….Journaal.


  Maak melding

 191. Je kunt spotten met de gezondheid niet laten he Assie 🙁 Probeer eens echt geïnteresseerd te zijn in mensen, je in te leven, misschien kun je dan wat zinnigs over een ander melden? Tot die tijd….proberen betere grappen te maken. Misschien is Bertje Visscher (nu op 1) een goed voorbeeld? :-*


  Maak melding

 192. Hier waren we gebleven Dame:

  Ben het (net als jij geloof ik een paar dagen geleden) eens met de rest van het pakket. Voor die bezuiniging op de Geestelijke gezondheidszorg zou ik alles doorspitten opzoek naar een redelijk alternatief. Met die rugzakjes wordt ook op grote schaal opgelicht. Weet dat iemand …..in S.hagen de boel bedonderde. Zou wel willen weten of dat nog kan. Anders: onmogelijk maken!
  Maatregelen van van de week mbt kinderopvang vond ik ook logisch.

  Dit schiet me zo te binnen, maar we hebben geloof ik 2 dagen geleden (toen het nog ergens over ging) ook een paar punten aangedragen. Kwam jij niet met iets van schrappen in alternatieve geneeswijzen/homeopathie? Zelf vroeg ik me af of verfraaiing aan het lichaam in het basispakket zat, zo wel: d’r uut!

  ———

  Je mag er natuurlijk geen andere ministeries bij betrekken….maar het zou belachelijk zijn als de bezuinigingen op defensie nu (er is sprake van) op heftige plekken teruggedraaid worden (helicopters/marinesloepen)………onzin: door laten gaan!

  ****

  Dat was mijn hoop ook: dat we samen alternatieven konden bedenken.

  Bezuinigingen mogen nooit ten koste van de zwaksten in de samenleving gaan.

  In dit geval (ben ik van overtuigd) kan het ook nog zijn negatieve weerslag op de samenleving hebben. Welk leed veroorzaakt 1 zelfmoord bijvoorbeeld al? Ja, begrijp me goed, ik wil er ook niet over nadenken. Bovendien ga ik vanavond naar een feestje.

  ***Laat dat Aad-verhaal ff zitten voor de discussie***

  Ideetje misschien? Heb eens gehoord dat rollatoren etc voor enorm vergrijst NL veel te vroeg worden afgeschreven. Ook ander materieel zou veel langer mee kunnen. Kan dat niet eens geïnventariseerd worden en gekeken worden of daar wat mee bezuinigd kan worden in de zorg?


  Maak melding

 193. Bericht door dick, op 11 juni 2011 om 19:11
  Erdogan vindt dat Nederland radicaliseert
  *** dat zou best eens kunnen kloppen ***

  Sommigen denken dat Turkije verder radicaliseert als Erdogan morgen de verkiezingen ruimschoots wint. Dat zou best eens kunnen kloppen.


  Maak melding

 194. Dick, als je ziet dat de elektrische fietsen als warme broodjes over de toonbank gaan, dan vraag je je wel af waarom mensen niet zelf een rollator kunnen aanschaffen. Die zijn niet zo gek duur. Ook een mooi verjaarscadeau voor een oudere.


  Maak melding

 195. ADHD is geen ziekte Dick maar een verschijnsel van de laatste tijd. Ben echt geïnteresseerd in mensen en jij kunt altijd een gratis beroep op me doen. Scheelt je weer in de kosten. :P:P:P


  Maak melding

 196. Jij bent ook van alle markten thuis, Assie. Ben je vrij gevestigd? Bijverdienste naast het geschoffel in de grond nu in de menselijke geest?


  Maak melding

 197. Jammer van de selectieve quote Assie: hoor en wederhoor

  Erdogan vindt dat Nederland radicaliseert
  *** dat zou best eens kunnen kloppen ***
  Wilders noemt Turkse premier een ‘gevaarlijke islamist van het ergste soort’  Maak melding

 198. Sommigen denken dat Turkije verder radicaliseert als Erdogan morgen de verkiezingen ruimschoots wint. Dat zou best eens kunnen kloppen.

  Opname in de EU is het beste middel om radicalisering tegen te gaan.


  Maak melding

 199. Gemiste kans Assie: je kunt echt onnoemelijk veel van Bert Visscher leren. Van André van Duin nog wel, die bril met die straaltjes zou je goed staan 8) Jij was trouwens toch die snuiter die niet eens in een psychologische spiegel DURFDE te kijken…die angst, angst voor de islam, angst voor de stemcorruptie, angst voor je naaste, angst voor vrouwen: Lijkt me best een lastig leven. Laat maar weten als ik mag helpen.


  Maak melding

 200. Bericht door dick, op 11 juni 2011 om 20:51
  Jammer van de selectieve quote Assie: hoor en wederhoor

  Erdogan vindt dat Nederland radicaliseert
  *** dat zou best eens kunnen kloppen ***
  Wilders noemt Turkse premier een ‘gevaarlijke islamist van het ergste soort’

  Ik vind Erdogan niet ongevaarlijker dan Wilders.


  Maak melding

 201. Bericht door Dame, op 11 juni 2011 om 20:46
  Jij bent ook van alle markten thuis, Assie. Ben je vrij gevestigd? Bijverdienste naast het geschoffel in de grond nu in de menselijke geest?

  Met een beetje mensenkennis is het gemakkelijk beunen.;)


  Maak melding

 202. Bericht door dick, op 11 juni 2011 om 16:06
  Bedankt dat je me de leestijd bespaart VVD-er. Mijn ook viel hierop
  1e lijn psychoten zoals jij
  Zijn er mensen die je nog wel serieus nemen

  Ik lees het nu pas maar als niet-stemmer zijnde neem ik VVD’er serieuzer dan het commentaar van enkele PvdA fundamentalisten waar ik hier elke dag mee word geconfronteerd.


  Maak melding

 203. Dick 8 juni 10:01

  *******Kabinet maakt Nationaal Historisch Museum onmogelijk NHM krijgt vanaf 1 januari geen subsidie meer
  (vind ik, bloed-serieus, érg jammer!) tegenwoordig kunnen politici zich zomaar met de Gebroeders de Witt en Van Oldebarneveld vergelijken. Nu kan een MP zomaar de Nederlandsche VOC-mentaliteit prijzen…….maar hoe mank gaan die vergelijkingen?
  WOII ook: “Opdat wij niet vergeten!”…..Nee, maar nog ff en er zijn niet heel veel getuigen van de gruweldaden meer. Etc. etc.*******

  Lees ik nog wat reactie`s terug, en wat kom ik tegen, het bovenstaande van mijn vriend Dickman. Hij heeft mening! Maar dat moet hij bijstellen, want wat blijkt, bij de mannenbroeders van de EO zat afgelopen week die ⤽heer⤝ in het zwart ⤽Zorro⤝ van Rossem. En ⤽Zorro⤝ vertelde quasi intelligent onderuitgezakt in zijn stoel, op zijn typerend enthousiaste :'( meeslepende manier, dat hij het maar een raar idee was, wat zijn collega ⤽historicus⤝ aan de andere kant van de tafel over het NHM probeerde te verkopen. Niet dat ⤽Zorro⤝ doorslaggevende tegenargumenten aandroeg, maar hij was op de bekende linkse ⤽betweterige⤝ manier tegen, PUNT!

  Dus Dickman, je goeroe ⤽Zorro⤝ heeft gesproken, niks geen mening, omturnen en wel direct!  Maak melding

 204. Bericht door Dame, op 11 juni 2011 om 20:59
  angst voor vrouwen

  Hmmm, dat opent perspectieven…

  Ach Dame, perspectieven zullen er altijd blijven.;)


  Maak melding

 205. Nou Assie, ik zie een mogelijkheid voor winwin. Jij helpt mij als ‘selfmade shrink’ van mijn complexen en obsessies af en ik leer jou over je angst voor vrouwen af te komen. Met gesloten beurzen zoals dit kabinet dat vast graag ziet.;)


  Maak melding

 206. Mogelijke PvdA-stemmers zien niet het leiderschap van Job Cohen, maar het gebrek aan visie binnen de partij als grootste probleem. Tot die slotsom komt opiniepeiler Maurice de Hond zondag.

  Ik kan niet anders dan daar mee instemmen. De partij is in verwarring en heeft geen helder antwoord op de vragen van vandaag. Wordt tijd voor introspectie en een strategisch antwoord op de hedendaagse maatschappelijke opgaven.


  Maak melding

 207. VVD-er, wat heb je toch weer gezopen bij die halve lap van 21:51. Zorro, Dickman over en aan wie gaat eigenlijk en welke oplossing/alternatief draag je aan?


  Maak melding

 208. @Dick 14:49 Ja, daar hoef je niet bang voor te zijn, maar in dit geval was het een welgemeend advies aan een partij met wier gedachtengoed ik redelijk symphatiseer. Zou jou toch ook aan het hart moeten gaan. Dat Job Cohen geen sterke debater is, is iedereen duidelijk. Daar ligt ook niet zijn kracht. Hij is een goede bestuurder, was een prima burgemeester met een groot (Europees) netwerk en zou een heel goede minister-president zijn geweest. Als politiek straatvechter is hij wat minder geslaagd. Dat diskwalificeert hem niet in mijn ogen, maar het valt niet te ontkennen dat daarin niet zijn kracht ligt. Er is echter meer aan de hand en al het gekrakeel binnen de partij is daarvan een signaal. Ook dat hoort er bij tijd en wijle bij. Elke partij heeft dat om de zoveel jaar. Het is niet alleen vervelend, maar biedt ook een kans.
  Misschien geen prettige boodschap, maar wel een eerlijke. En dat moest toch?;)


  Maak melding

 209. Dickman 14:48

  ****VVD-er, wat heb toch weer gezopen bij die halve lap van 21:51.***

  Dickman, leef je echt in de veronderstelling dat ik nuchter kan reageren op jouw schrijfseltjes?
  Fout beste m`n Dickman, en denk je ook dat ik de enige ben die z`n nuchter verstand moet uitschakelen als hij/zij op je reageert? 🙂 Het is toch niet mogelijk om op een serieuze manier met jou in discussie te gaan, dus eigenlijk zie ik het meer als een grappige onderbreking (in jouw stoere bewoording; met een skuimertje erbij) van mijn dagelijkse activiteiten.

  En wat die ⤽halve lap⤝ betreft, dat was een verwijzing naar je ⤽mening⤝ over het NHM op dit log.
  Maar toen ik ⤽Zorro⤝ op TV negatief op het NHM zag reageren, dacht ik onmiddellijk aan jou ⤽mening⤝. Aangezien je nogal gevoelig bent voor de ⤽mening⤝ van je grote roerganger en zijn discipelen (o.a. ⤽Zorro⤝ van Rossem) voelde ik mij geroepen hier ⤽in de geest van een linkse manipulator?⤝ actie op te nemen. Ik heb toen mijn vriend Job (van het theehuisje, weet je nog?) gebeld, en hem het dissidente gedrag van jou voorgelegd, waarop hij mij de ⤽opdracht⤝ gaf jou via dit log te corrigeren. Dus Dickman, van af nu weer netjes in het gareel, zonder een eigen ⤽mening⤝, want anders vindt Job je niet meer liiieeeffff??..

  Als je mij niet gelooft, hik??bel je maar even met Bacchus, hik??hik??hik??????:)  Maak melding

 210. @ Dame, Maurice de kefhond gaan we toch niet serieus nemen? Het gaat daar (als in elke democratische partij, dus behalve de PVV) om macht, aanzien, invloed en beïnvloeding. Trap jij in die media beïnvloeding door die ex-boy (wat was ie ook alweer, ex voorzitter?). Schat, je weet toggg dat er zoveel goede mensen zitten daar! Op allerlei gebied. Voorbeeldje. RR, die net op het feesttopic postte. Is eens uit Zwolle weggepromoveerd, maar zou gister op het feest zijn, hoorde ik aldaar. Vertel wel eens hoe ik em ken. Vind Albayrak ook errug goed en die gehandicapte mevr die staatssecr was (Klijnsma). Plasterk natuurlijk en Asscher! Echt, als Job wel zou gaan (wat ik tot nu toe nog gewoon jammer vind) komt er wel een andere topper!! Bouwmeester, Martijn van Dam (zeker), Dijsselbloem, Eijsink, Pierre Heijnen, Marcouch, Diederik Samsom, Spekman (waar ik een paar keer op stemde), Frans Timmermans en nog en stuk of 15……Dat zijn stuk voor stuk toppers (waarbij Asscher nog niet eens in de 2e kamer zit). Reken maar dat ze dag in dag uit ALLES voor de goede zaak geven. Als ze alles voor EIGEN BELANG hadden willen geven hadden ze wel lid van de VVD geworden. Maar ok nogmaals:

  Mogelijke opvolgens:
  Samsom (meer een straatvechter zo u wenst)
  Asscher
  Plasterk


  Maak melding

 211. VVD-er eerlijk gezegd heb ik me nog nooit afgevraagd of je wel of niet nuchter was, vanmiddag wel. Heb zelf vanmiddag wel aan een paar heerlijk kouwe groene jongens mogen lurken, zeker niet aangeschoten, maar het valt me mee wat ik nog produceer.

  Maar hoe off-topic kunnen we gaan hier? Bezuinigingen uit de zorg uit beeld….tja ’t is niet anders. Maar hele postings die het onderwerp “Politiek” niet eens raken 😮

  Anders kom je er ff in met de tot-prestaties van jouw VVD 😮


  Maak melding

 212. Nog een klein vraagje, dat Zorro, Dickman, Bacchus-geneuzel. Tja ik vind het afgezaagd en kinderachtig, maar prima! Toch vraag ik me af waarom je je lafjes achter een nick verschuild en mensen die eerlijk onder hun eigennaam posten belachelijk wilt maken. Hoorde (jaja in het heerlijke reallive) iets over wie je werkelijk was, maar wilde niet meer horen. Omdat het me niet interesseert.


  Maak melding

 213. Dickman,

  Reactie van mij op 11-05??15:41
  Mensen met een echt psychisch probleem vallen echt niet buiten de boot, en kunnen ook nu rekenen op de best mogelijke hulp, maar voor 1e lijns psychoten zoals jij is geen plaats meer die bezuinigen we weg.

  Kijk m`n beste Dickman, als er figuren zoals jij zijn die doormiddel van obsessief gedrag, zelfs nog op het chat log het niet kunnen laten VDD`er in een discussie betrekken, dan heb ik zo als ik boven aangeef de eerst bezuiniging in de zorg op papier.:) Zoals je inmiddels wel begrepen zult hebben lig ik hier verder geen seconde wakker van, maar het geeft aan hoe wij zogenaamde ⤽niet urgente⤝ patiënten buiten de deur moeten houden. Hik..⤝Bachus⤝ hik??nog gebeld? 🙂 🙂

  Wie verklaat mij dat Dick, je echte naam is? En als dat zo is, wat moet ik dan met een voornaam? Weet ik dan wie je in werkelijkheid bent?


  Maak melding

 214. Wat zijn echt psychische problemen en hoe komen je aan die quote? Heb gisteravond andere geluiden gehoord van een medewerker.

  als…dan, klinkt als een zielig dreigement. Je bent toch geen 13 meer? Als je me niet gelooft op mijn naam, zal dat ongetwijfeld te maken hebben met de verschillende manier waarop we in het leven staan.

  Maar natuurlijk kun je weten wie ik werkelijk bent, als je inlogt ben je al een heel stuk verder (mail). Bovendien sta ik altijd open voor een ontmoeting, waarom niet? Nieuwe mensen leren kennen vind ik vaak inspirerend.

  Maar omdat dit een politiek log is

  Hoe off-topic kunnen we gaan hier?
  Anders kom je er ff in met de top-prestaties van jouw VVD

  Voorstel: gaan we verder met meer en betere alternatieve-bezuinigingsvoorstellen in de zorg. Met Dame kwamen we op rollatoren zelf laten betalen. Wat heb jij toe te voegen in eigen woorden?


  Maak melding

 215. @ VVD-er, als ik het zo opschrijf

  Hoorde (jaja in het heerlijke reallive) iets over wie je werkelijk was, maar wilde niet meer horen. Omdat het me niet interesseert.

  Dan verwacht je toch niet dat ik meer vertel? Heb het dus niet gehoord en de persoon leek het dus wel te weten. Tja, er zijn zoveel interessante mensen om meer van te weten en/of te ontmoeten.
  —————————
  Sh*t ga ik met dit antwoord ook offtopic. Deze dan maar weer

  Voorstel: gaan we verder met meer en betere alternatieve-bezuinigingsvoorstellen in de zorg. Met Dame kwamen we op rollatoren zelf laten betalen. Wat heb jij toe te voegen in eigen woorden?  Maak melding

 216. Voor we eventueel verder gaan over rollators en dergelijke, ik ben nog zeer benieuwd naar je belevenissen uit ⤽ het heerlijke reallive⤝. Kom op, laat mij één keer van je ontboezemingen genieten.

  V.w.b. die heikele nickname, als ik hier naar goed VVD 🙂 gebruik neerzet, Charles-Anton, Jaap-Jan of wat voor achterlijke dubbele voornaam dan ook, ben je dan tevreden?
  Er scharrelen hier op het log allemaal mensen rond, met een gefingeerde nickname, dus maak je hier niet zo druk over.

  En nu ⤽het heerlijke reallive!⤝ 😀


  Maak melding

 217. @Dick 18:49 Natuurlijk zijn er voldoende gekwalificeerde mensen in de PvdA. Dat is niet het punt. Punt is dat de club geen samenhangend aansprekende visie heeft op de vraagstukken van nu. Voorbeelden, pensioenbeleid, huurbeleid, betaalbaarheid verzorgingsstaat, integratie. Het wordt tijd dat de WB-stichting of een andere club een strategie voor de toekomst uitlijnt waarin sociaal-democraten en andere links(ig)e mensen zich in kunnen herkennen.


  Maak melding

 218. Hoorde (jaja in het heerlijke reallive) iets over wie je werkelijk was

  Wist je dat dan nog niet, hoe VVD`er in werkelijkheid heet? Dat verbaast me hogelijk; ik dacht dat iedereen wist dat MR schuilgaat achter deze nickname.8)


  Maak melding

 219. @ 19:44 ik weet niet of samenhang ontbreekt. (spreken ze elkaar tegen?)Gaan we er maar ff vanuit:
  Als de samenhang ontbreekt, is Job daar dan voor verantwoordelijk, omdat hij het uit moet dragen? Of de beleidsmakers in de partij/WB stichting? Lijkt me eigenlijk wel een mooie uitdaging om de neuzen dezelfde kant op te krijgen.

  We moeten hier een insider zien binnen te vliegen 😉 Heb een hoog vertrouwen in mensen, maar uh eerlijk gezegt vertrouw ik zeker niet blind op de media en op mensen met belangen en (wannabee)macht.

  Ben zeker voor een zo breed mogelijke progressieve partij!

  Maar eerst weer hele strategieën uitschrijven en ander theoretisch geneuzel, er ellenlang over vergaderen en evalueren…..Doe mij de Jan Schaeffer-daadkracht maar.

  ————–

  MR zélf…zou VVD-er ook zo makkelijk nep-lachen in reallive?


  Maak melding

 220. Dame, :'( Jij kunt ook niets geheim te houden. Wil ik mij een keer lekker anoniem uitleven, kom jij met mijn echte identiteit. We hadden toch afgesproken dat niet bekend te maken? >:(


  Maak melding

 221. Duidendmaal excuses, VVD`er, het was een impulsposting nav de reactie van Dick. Had er al meteen spijt van, maar toen was het al te laat. Ik hoop niet dat je de afgesproken uitzonderingspositie bij de pensioenen voor hen die in 1959 geboren zijn nu ongedaan maakt.:o


  Maak melding

 222. ****Dick, Anders kom je er ff in met de top-prestaties van jouw VVD****

  Ja, het bovenstaande kan ik beter maar eens op het papier zetten. Niet dat het allemaal ⤽topprestaties⤝ zijn, maar toch. Naar mijn ⤽bescheiden⤝ mening doet de VVD het gewoon goed. Van alle politieke partijen is er maar een partij die in de ⤽virtuele⤝ peilingen t.nt. een voldoende scoort. En wat is het geheim van ⤽het gewoon goed⤝ doen? Het is lastig om dat in een zin uit te drukken, dat hangt namelijk af van meerdere factoren. Een belangrijke factor is Mark Rutte, dat is een gegeven waar niemand de ogen voor kan sluiten. Rutte geeft het gevoel van ⤽nieuw⤝ en dat spreekt mij in belangrijke mate aan. Hij komt fris en⤝fruitig⤝ over in de debatten en oreert met een openheid die ik niet zie bij de overige goegemeente in Den Haag.

  Maar dat is niet het enige, er heerst een bepaalde rust binnen zijn partij, dat vindt ik (en veel Nederlanders) belangrijk, niet te veel herrie en/of fratsen dat verstoort het evenwicht.
  Je ziet het aan partijen waar het onrustig is, een verschuiving van electoraat, die om de week ergens anders shoppen. Waarom gaat het verder goed met de VVD, omdat het geruisloos het vacu?m ontstaan door het CDA heeft opgevuld in het rechts midden, met behoud van haar identiteit.
  Zolang als de VVD binnen haar partij de rust kan bewaren, en degelijkheid naar buiten kan uitstralen, zie ik hier een onbedreigde positie , waar andere partijen zich tegen wil en dank naar zullen moeten schikken.

  Polarisatie, leuk voor de b?hne, realiteit is op dit moment het belangrijkste.

  Ben je hier niet mee eens, laad je .50


  Maak melding

 223. Dame, excuus aanvaart, met die verstande dat ik jou identiteit nu ook bekend maak; EV.
  Dat jij je tegenwoordig anoniem probeert je te ⤽verrijken⤝ via dat lounge bureautje is je ook vergeven. :):)  Maak melding

 224. 20:35 Gewoon goed (klinkt als toppie joppie), peilingsresultaten, maar “gewoon doen en VVD :o”
  Tuurlijk gun ik Mark zijn succes. Moet er niet aan denken dat hij toen van Rita had verloren, of dat Geert Wilders doorgezet had binnen de VVD. Wel opvallend dat die hele Rita-clan nu koest is. Remenber Charlie Aptroot en er zullen er wel meer zijn. Mark stond toen als de progressievere te boek en Rita was (zoals een blinde kon zien) conservatief. Vind Mark niet zo progressief meer. Zijn nep-lach stoort me, hij doet het aardig (zeker in vergelijking tot zijn Jan (met de gebroken kabinetten) Peter….maar een staatsman een grote inspirerende leider…..nehhhhhh.

  Vind zijn ministers absoluut niet sterk. Uit de losse pols:
  – Opstelten: het zelfde verhaal over dat ie bij ons aanbelde over de knip (waar ie nixxx van wist) heeft hier al vaak gestaan. Bovendien merkte ik gelijk dat die lage stem om indruk te maken, nep was en hij was zelf ook nogal klein….dus je kunt wel raden naar de indruk die hij op me maakte.
  – Kamp komt betrouwbaar over, maar bevestigd gelijk al het wantrouwen wat er groeit als een sociale post in de handen van een Kapitalist komt.
  – Rosenthal is communicatief erg slecht en heeft nu al een aantal blunders op zijn naam staan (zoals die steniging van die Nederlandse vrouw in Iran, geloof ik. Ook mag de mislukte redding uit Libië absoluut niet onvermeld blijven). Internationaal is het alles behalve een daadkrachtig persoon die indruk maakt. Maar ja, hij is wel minister van Buitenlandse Zaken.
  – Schippers- hier uitvoerig belicht: als ze gaat bezuinigen op de allerzwaksten die zichzelf niet kunnen beschermen….weet iedereen waar we met haar aan toe zijn.
  -Schultz van Haegen. van de 130km……dat was zo belangrijk voor het nieuwe kabinet! Tja. Wel of niet fraude gevoelige OV-chipcard….die ineens veel duurder blijkt.
  – Teeven, zou het allemaal helemaal anders aanpakken. Het zou veel veiliger worden. Moet nog komen zeker.
  – Zijlstra, slaagt er voortdurend in om onderwijsland tegen zich in het harnas te jagen. Verantwoordelijk voor het feit dat studeren straks voor Henk & Ingrid niet meer te betalen is. In verband met terug betalen van hoge studieschulden. Zou studeren weer alleen voor de rijken zijn, zeker als je er meer dan 1 hebt studeren? Zal ook wel Cultuur onder zijn hoede hebben….over de kaalslag daar hoeven we het al niet eens meer te hebben. Ook dondersjammer dat er helemaal geen Historisch Museum komt/lijkt te komen. Weet het eigenlijk niet want die soap lijkt maar door te duren en met “Soestdijk niet” lijkt het nu definitief “niet”. Vast nog veel vergeten, daarvoor, sorry!


  Maak melding

 225. Buitenlands, schokkend nieuws…..

  VS: Syrië creëert bewust humanitaire crisis

  Troepen van Assad voeren strafexpeditie uit om wraak te nemen op gedode soldaten … Syriërs vluchten massaal naar Turkse grens … Eerste verhalen van Syrische gevluchte soldaten … ‘We moesten zuiveringen uitvoeren. Wie niet schiet, wordt zelf geëxecuteerd’


  Maak melding

 226. 😮

  Wilders zou via VVD-gedeputeerde Mark Verheijen invloed hebben gehad waardoor een deel van de VVD-fractie toch voor Bovens koos in plaats van voor Timmermans.

  *** Stinkend zakie achterkamertjes-politiek!

  PVV stak stokje voor gouverneurschap van PvdA Kamerlid

  Wilders zou vrijdag naar Limburg zijn afgereisd ‘om de zaken te regelen’
  Het gouverneurschap van Limburg is vrijdag ontaard in een politiek steekspel met VVD en PVV in de hoofdrol. PvdA-Kamerlid Frans Timmermans genoot de meerderheid van de vertrouwenscommissie om commissaris van de koningin te maken, maar toch miste hij op drie stemmen na het gouverneurschap aan de net verkiesbaar gestelde CDA’er Theo Bovens.

  De Limburger schrijft dat de PVV een cruciale rol heeft gespeeld in de nipte overwinning van Bovens. Geert Wilders en PVV-fractieleider in Limburg Laurence Stassen zouden koste wat kost de benoeming van Timmermans willen tegengaan. Wilders zou via VVD-gedeputeerde Mark Verheijen invloed hebben gehad waardoor een deel van de VVD-fractie toch voor Bovens koos in plaats van voor Timmermans. De deal die Wilders sloot van Verheijen zou voor een tweespalt hebben gezorgd binnen de VVD in Limburg.

  Via persbureau Novum laat Wilders weten dat het een ‘comwboyverhaal’ is. “Ik ben al weken niet in het mooie Limburg geweest”, zei hij meldt NRC. Bovens zegt het te betreuren dat benoemingen vaker lijken te ontaarden in een politiek steekspel. Wel geeft hij toe dat hij zelfs tot gisteren het idee had dat zijn voordracht ??geen gelopen race was??.
  De Limburger: Steekspel rond gouverneur  Maak melding

 227. Dat is niet voor het eerst dat een uitstekende PvdA-kandidaat in Limburg moet wijken voor een CDA-er. Persoonlijk ben ik nogal een fan van Timmermans en zie hem eigenlijk liever behouden voor de TK.


  Maak melding

 228. Mijn excuus niet aanvaart, Dame? Was de grap zo`n ingreep op je persoonlijke in integriteit dat er geen reactie vanaf kon? Dan maar weer over tot de orde van de dag.


  Maak melding

 229. Ai, VVD`er, ik dacht dat dat vanzelf sprak: natuurlijk. Ben niet erg rancuneus. Daar is meer voor nodig dan het prijsgeven van mijn initialen. Zolang je Rutger maar niet op mijn dak stuurt, vind ik alles best.;)


  Maak melding

 230. Dick, quote uit je reactie van jou, maar ik heb het in je brij van reactie niet terug kunnen vinden, maar je weet het vast zelf nog wel.:)

  *****ALLES voor de goede zaak geven. Als ze alles voor EIGEN BELANG hadden willen geven hadden ze wel lid van de VVD geworden.*****

  Ik wil op het bovenstaande graag een (paradinges © Dick) 😉 geven.
  Omdat ze lid zijn van de PvdA doen ze juist alles voor het EIGEN BELANG. Om het een beetje recent te houden; alle linkse bestuurders stadsdeel Oost in Amsterdam, onder leiding van Elatik. Het financieel debacle in Rotterdam, Schrijer, is echt om te huilen. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan, en zeker ook malafide zaken van andere partijen (ook VVD`ers, Dick) onthullen. Maar om dat te herleiden naar een patij, gaat mij te ver. Het zijn allemaal pseudo politiek betrokken baantjesjagers die zich over de rug van de belastingbetaler verrijken. :'(


  Maak melding

 231. Dame, het is voor mij een opluchting, dat je het niet erg vindt dat je als een ⤽vogelaar⤝ naar de vogeltjes en de bloemetjes kijkt.:D


  Maak melding

 232. Je kent me goed, VVD`er, ik hou niet van alle vogels, maar kleine lieve vogeltjes wel. Nu heb ik wel nog geen antwoord op mijn vraag: moet ik de komende dagen steeds op en top verzorgd en op mijn hoede naar buiten in de angst Rutger tegen te komen of “red” je me en houd je mijn onderduikadres geheim?:)


  Maak melding

 233. Wat heeft Assie in de aanbieding en wat moet ik daarvoor geven, Drama. Ik vrees dat ik (opnieuw) dichtklap als die brutale aap met zijn mic voor mijn neus staat.;)


  Maak melding

 234. Volgens mij kan ik beter een winwin-voorstel aan Dick doen; hij weet precies hoe hij Rutger kan laten afdruipen.;) Moet alleen nog bedenken wat Dick van mij kan leren.:(


  Maak melding

 235. Dame, ik hoop dat je inmiddels overtuigd bent, hoe integer VVD`er in het leven staat. Nog voor geen fles goede whisky zal ik je onderduikadres verraden. Wat zei je, Rutger??.twee?? 😉


  Maak melding

 236. Diep nadenken??.droge mond??.afkickverschijnselen??..inspectie drankkast??.tong langs droge lippen??.het merk whisky van Rutger bekeken (rotzooi)????ik kies voor jou!:D


  Maak melding

 237. @Dame ; Een basiscursus Assendörper Mediatraining (hulpmiddel: een klein en handig apparaatje, waarmee je bepaalde frequenties uitzendt, zodra je een mic voor je neus krijgt, en de geluidsman/-vrouw en bijbehorende apparatuur op hol slaat, en opnames verder fysiek niet zijn vol te houden voor de vragensteller).


  Maak melding

 238. Dame en VVD-er lief hoor die chatjes en let love allways rule, maar uh dit is het Politiek 😮

  23:20 Mag VVD-er. Heb je nog een reactie op mijn antwoord 21:48?


  Maak melding

 239. Ow Rutger = Ruktor Castricum, da’s een uberkneus. Heb de opstanding van de kakker mee gekregen op de stijllozen. Zielige aandachtstrekkerij over nixxx. Doe mij de jakhalzen maar.


  Maak melding

 240. Da’s toevallig

  Bericht door Stadshagenees, op 13 juni 2011 om 11:41
  Dame en VVD’er fijn dat jullie elkaar aardig vinden, maar volgens mij is dit een politiek log…..

  Heb het écht niet van je gezien Stadshagenees

  Bericht door dick, op 13 juni 2011 om 12:21
  Dame en VVD-er lief hoor die chatjes en let love allways rule, maar uh dit is het Politiek  Maak melding

 241. VVD-er, jammer dat je niet eens op mijn antwoord aan jou (Bericht door dick, op 12 juni 2011 om 21:48) ingaat.

  Had er nog wat aan toe te voegen:
  * Rondom DOM was Mark’s start “Dit is een akkoord waar RECHTS Nederland zijn vingers bij af kan likken”. Als MP ben je toch MP van ALLE Nederlanders?
  * Heb alleen enkele VVD-bewindslieden besproken, omdat dat het item was. Maar de polonaise die Gerd Leers met Geert Wilders loopt is schokkend. Gerd moet van Geert Geertbeleid uitvoeren. Net zo beschamend als het feit dat GW nooit of enkel aan media die hem likken interviews geeft. Zou dat gebrek aan zelfvertrouwen zijn? E.e.a kan zijn weerslag snel op het kabinet hebben.
  * Weet je nog de kinderlijke en beschamende “Tokkietaal” tussen Geert en Mark over hulp aan Griekenland?
  Het was een trieste comedy een MP en zijn gedoogsteun abslouut onwaardig. Maar goed we weten van Klink inmiddels ook hoe ze met elkaar aan de onderhandeltafel omgingen destijds.


  Maak melding

 242. @Dick & Stadshagenees Ik ben nog van de politiek geëngageerde generatie die als leus voerde “make love, no war”. Ik zie hier genoeg niet politiek geïnspireerde opmerkingen en bijdragen dat ik denk dat het grapje en bijbehorende postings tussen VVD`er en mij over Rutte, Vogelaar en Rutger er ook wel bij kan.


  Maak melding

 243. Tja Dame, daarover verschillen wij dus van mening. En de zogenaamde humor van VVD’er is de mijne niet. En nee, ik ben geen azijnpisser, althans in mijn dagelijks leven heb ik dat nog nooit gehoord, daarvoor moet je op de diverse fora zijn, als je een keer je eigen mening ventileert. Nog even terugkomend op de aangekondigde bezuinigingen in de gezondheidszorg en dan met name op die in de psychische hulpverlening. Ooit was Nederland een verzorginsstaat, volgens mij waren wij daar allemaal (van links tot rechts) terecht trots op en wilden wij daar ook allemaal aan meebetalen. De laatse jaren is er het nodige veranderd op dat vlak, we zijn met zijn alleen een fijn individualistisch ingesteld land geworden. Kijk eens naar de VS, hoe gezellig het daar is op het gebied van de gezondheidszorg en dan met name de enorme kloof tussen arm en rijk. Willen we die kant op? Dacht het niet. Om mw. Schippers de schuld te geven van een nieuw drama à la Alphen ad Rijn gaat misschien wat ver, maar juist omdat de overheid de drempel verhoogt voor het inroepen van psychische hulp, neemt diezelfde overheid wel enorme risico’s. En ditzelfde kabinet staat bij zo’n drama vooraan om medeleven te betuigen (terecht natuurlijk) en heel hard te roepen, dat dit toch zo echt niet langer kan en dat er alles aan gedaan moet worden om dit soort drama’s te voorkomen. Ik zeg; bezuinigen moet, maar wel met gezond verstand! Anders is op meerdere vlakken de ellende niet te overzien. Zo, dit was mijn bescheiden mening, prettige dag verder.


  Maak melding

 244. Geeuw????.Niet al te fris na een nachtje doorhalen. Eens even kijken waar mijn stichtelijke vrienden der linkerzijde zich aan gestoord hebben.

  Stadshagenees;
  ***Dame en VVD`er fijn dat jullie elkaar aardig vinden, maar volgens mij is dit een politiek log??.***

  `t is me toch wat Stadshagenees, maar na een paar uur links politiek geneuzel wordt je wel eens wat melig van al dat gezever, en ga je over op en wat luchtiger onderwerp. Wat mij wel opvalt, dat je nogal van ⤽het corrigerende vingertje⤝ bent. In training voor je nieuwe uitdaging, als potentiële linksmens? Ik wacht in ⤽blijde⤝ verwachting op een doorwrocht politiek commentaar van jou hand, af en toe het vingertje opheffen, doet mij denken aan een ouderling van een of andere politiek religieuze sekte.:)

  Dick;

  ***dame en VVD-er lief hoor die chatjes en let allways rule, maar uh dit is het Politiek*** ***Mag 23:20 VVD-er. Heb je nog een reactie op mijn antwoord 21:48?***

  Dat we de liefde als regel moeten nemen (vrij vertaald), zou voor >ons beide< de boodschap moeten zijn, nietwaar Dick. Misschien voor de politiek ook een goed uitgangpunt, zodoende dat Dame en ik hier al een voorproefje op hebben genomen. Zoals Dame in haar reactie treffend aangaf, ⤽make love, no war⤝. :-* Mag VVD-er; Wat bedoel je daar mee, dat de baantjes jagers van de linkse en rechtse zijde hun gang mogen gaan om de zaak te flessen? Dat zal je wel niet bedoelen, maar het is geen verhelderend antwoord. Maar daar wen ik aan. ***Heb je nog een reactie op mijn antwoord 21:48?*** Nee, want je vervalt in herhaling v.w.b. je aversie naar deze coalitie. Ze zijn oud, incompetent, ze pakken niet door, ze draaien, ze zijn verbaal onder de maat, het zijn kapitalisten, OV-chipcard..(een cadeautje van het vorige kabinet), alleen de rijken mogen studeren, Soesdijk (verdoezelt in het vorige kabinet) enz, enz. Als dat al zo mag zijn, is het dan niet het spiegelbeeld van de vorige coalitie, of werd bevolkt door allemaal zeer competente figuren? (vooral van PvdA zijde) Ik zal i.v.m een te grote lap je de namen besparen, maar ze zijn je ongetwijfeld bekend. 🙂 Zoals je al aangaf in je reactie; ⤽Vast nog veel vergeten, daarvoor, sorry!⤝ Vreemd, laat ik nu het zelfde gevoel hebben. Geeuw??..even kijken, of ik iets kan vinden tegen een kater, want van jullie zure reacties wordt ik ook niet vrolijker. 🙁


  Maak melding

 245. Ach VVD’er laat maar, ik ben niet van een corrigerend vingertje, jij en ik komen er niet uit. Ik heb geen zin meer in jouw flauwe opmerkingen en quasi lollig bedoeld commentaar. Ik ben er klaar mee dus en bij deze geef ik mij gewonnen. Succes met je nieuwe theaterprogramma.


  Maak melding

 246. 😮 Wat aansprekend weer

  Ach VVD’er laat maar, ik ben niet van een corrigerend vingertje, jij en ik komen er niet uit. Ik heb geen zin meer in jouw flauwe opmerkingen en quasi lollig bedoeld commentaar. Ik ben er klaar mee dus en bij deze geef ik mij gewonnen. Succes met je nieuwe theaterprogramma.

  Op “gewonnen geven na natuurlijk” persoonlijk ga ik alleen op relevante opmerkingen reageren. Het suc6 hoef je em niet te wensen Stadshagenees: gedoemd om te mislukken.


  Maak melding

 247. @ Dame 😮

  Ik ben nog van de politiek geëngageerde generatie die als leus voerde “make love, no war”.

  Flowerpower en als die voorloop-comedy van het moderne “swingen” ook :o:o:o

  Hoe geëngageerd vind je jezelf eigenlijk?  Maak melding

 248. On-politiek-topic:

  Berlusconi kan nucleaire droom vergeten

  UPDATE Voorlopige uitslag: Ruime meerderheid zegt ‘nee’ tegen herinvoer kernenergie. Opkomst referendum hoog genoeg om het geldig te maken
  [UPDATE maandag] De Italiaanse premier Silvio Berlusconi zal zijn nucleaire aspriraties moeten opgeven, zo meldt NRC Handelsblad. De eerste exitpolls voorspellen dat een ruime meerderheid tegen de herinvoering van kernenergie in Italië heeft gestemd. De opkomst bij het referendum was hoog genoeg om het geldig te maken, namelijk 57 procent. Vijftig procent is vereist.

  De Italianen stemmen in twee dagen over de herinvoering van kernenergie, de privatisering van het water en de gerechtelijke onschendbaarheid van premier Berlusconi.

  De opkomst voor het referendum in Italië is tot nu toe uitzonderlijk hoog, zo schrijft NRC. Zes eerdere referenda haalden het niet. De stembureaus in Italië sluiten vanmiddag om 15.00 uur. De officiële uitslag wordt later op de dag verwacht.

  Het stemgedrag van de Italianen zal vermoedelijk beïnvloed zijn door de nucleaire ramp met de Japanse kerncentrale Fukushima en de geplande afschaffing van kernenergie in Duitsland.

  Milieuorganisaties en actievoerders wisten honderdduizenden handtekeningen in te zamelen voor het referendum voor kernenergie. De centrumrechtse regering wil kernenergie herinvoeren en heeft tot op het laatste moment geprobeerd het referendum tegen te werken.

  Grote controverse omhult ook het voorstel om hooggeplaatste regeringsfunctionarissen van vervolging uit te sluiten. Het is algemeen aanvaard dat de premier hiermee vooral de rechtszaken tegen hem zelf probeert te traineren. Berlusconi wordt onder meer beschuldigd van machtsmisbruik en betaalde seks met een minderjarige.

  Update 15.30

  Berlusconi ziet in dat hij zijn kernenergieprogramma waarschijnlijk niet kan voortzetten. Dat zei hij in Milaan tijdens een persconferentie met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, meldt persbureau AP. Naar verwachting is de opkomst meer dan 51 procent waarmee het referendum geldig is, aldus NRC.
  —————

  Tweet van de dag
  ma 13 juni 2011
  De 3 TV-kanalen van Silvio zwijgen op dit moment over referendum. Alleen Rai3 (“links”) en La7 (commerciele zender) hebben een special

  Rob van Kan
  ——————

  Duitsland steunt de strijd tegen Libië met nixxx (geen geld, geen wapens, geen personeel). Maar erkent de “rebellenregering” WEL

  NL steunt met genoemde middelen…..Maar erkent de “rebellenregering” NIET

  Wat is slimmer????


  Maak melding

 249. @ Stadshagenees

  En nee, ik ben geen azijnpisser, althans in mijn dagelijks leven heb ik dat nog nooit gehoord

  ….in tegendeeld (vwb mijzelf) :D:D:D


  Maak melding

 250. @ VVD-er, heb ff je reactie tot het laats bewaard (ondanks de 2x gaaaaap)Dat we de liefde als regel moeten nemen (vrij vertaald), zou voor >ons beide< de boodschap moeten zijn, nietwaar Dick. Misschien voor de politiek ook een goed uitgangpunt[/quote] Je wist vast wel dat ik niemand haatte, zelfs geen hekel heb aan mensen in mijn omgeving. Maar als je het over poitiek hebt heb je het over tegenstellingen. Ja dan kom je met de argumenten wel eens tegenover elkaar te staan. Mooi, discusseren, zolang de toon goed is. Na een Kamervergadering of een gemeenteraadsvergadering trekken deelnemers van verschillende pluimage nog samen op: kan me dat heel goed voorstellen. We gaan binnenkort met 5 vrienden drinken: ff kijken, volgens mij is er geen 1 bij die, ook wij tweeen misschien, die PvdA stemt. Ben geen vriend met mensen geworden omdat we het zo gezellig, leuk en knus eens zijn over alles. Zou wat zijn.


  Maak melding

 251. Stadshagenees, of het telepathie is, ik vraag om een goed doorwrocht artikel van jou, en bingo het staat er. M`n complimenten, inderdaad een goed onderbouwd schrijven.

  Maar zoals aan alles, zitten er kanttekeningen aan. We dragen op dit moment een last van 32 miljard staatsschuld, hoe dat gekomen is, daar zijn de meningen over verdeeld. Ook over de manier hoe deze 32 miljard weggewerkt moet worden, daarover moeten keuzes gemaakt worden. Als we op de zelfde manier door gaan, scheppen we de volgende generaties op met een nog grotere schuldenlast, (rente over de schuld) en of dat de bedoeling is? Ook het ⤽progressieve⤝ deel van onze politieke partijen is er van overtuigd dat de schuldenlast weggewerkt moet worden. Maar zoals altijd, ⤽zoveel mensen, zoveel wensen⤝de coalitie en oppositie staan lijnrecht tegenover elkaar v.w.b. de uitvoering van de bezuinigingen.

  Hoe men het wendt of keert er zal in bepaalde verworvenheden drastisch gesneden moeten worden, maar zo als altijd als je aan verworvenheden komt, beginnen de desbetreffende personen en/of instituten te steigeren. Zo ook in de door jouw aangegeven gezondheidszorg, die als hier geen rem op wordt gezet de zorgbegroting met miljarden zal overschrijden. De utopie van een volledige (socialistische) verzorgingsstaat zal er nooit komen, daar is de Nederlander te individualistisch voor ingesteld, maar dat de solidariteit volledig zoek is vindt ik een drogreden incluis de (socialistische) kreet ⤽kloof tussen arm en rijk⤝.

  V.w.b. de door jou aangestipte psychische zorg: inderdaad is de (financiële) drempel verhoogd, maar of dat consequenties heeft voor deze zorg, betwijfel ik. Zoals met meerdere zaken binnen onze samenleving, kan er een beroep op de overheid worden gedaan als men niet financieel draagkrachtig is. (subsidie) dus de mensen aan de z.g. ⤽onderkant⤝ van de samenleving (in psychische nood) kunnen probleemloos van deze zorg gebruik blijven maken. De mensen met een hoger inkomen, (in psychische nood) zullen hier een verhoogde eigen bijdrage moeten leveren, maar wat is hier mis mee? Ik heb in een vorige reactie al eens aangegeven, een psychisch patient is geen robot waar een geldstuk in geworpen kan worden, en die daarna uitvoert wat hem opgedragen is. Het zijn en blijven ⤽kruitvaatjes⤝, ook wanneer ze z.g. ⤽gezond⤝ verklaard zijn.

  Om de eventuele ⤽drama`s⤝ die misschien nog zullen komen, af te wentelen op deze bezuinigingen, is van een doemdenken, dat alleen maar gebruikt wordt om deze bezuinigingen in een zoveel als mogelijk kwaad daglicht te plaatsen.

  Als voetnoot nog even ⤽de humor⤝; dat mijn humor niet de jouwe is, is een kwestie van ⤽smaak⤝.
  Zoals ik jou heb leren ⤽kennen⤝ op dit log, lijk jij mij ook niet de meest aangename figuur om een avond mee te gaan stappen. Maar er zullen misschien veel mensen zijn die daar anders over denken. Zo zie je maar weer, als boven vermeld; ⤽zoveel mensen, zoveel wensen⤝. 🙂  Maak melding

 252. Tjonge, ik had me een paar miljardjes vergist, maar ja, wie maalt hier om. 🙂

  De staatsschuld is het grootste deel van de EMU schuld (circa 80%). Voor 2011 wordt de staatsschuld geraamd op ?? 338 miljard. De staatsschuld bedroeg eind 2009 ?? 282 miljard en zal naar verwachting eind 2010 ?? 317 miljard bedragen.  Maak melding

 253. En? Iedereen is overtuigd van bezuinigingen. De verschillende topeconomen waren echter in verkiezingstijd al hopeloos verdeeld hoe e.e.a. in te vullen.


  Maak melding

 254. @Drama, je hebt keus uit drie, CDA, PVV en SP. Wat mij betreft neem je van de laatste de 15 zeteltjes mee. De middelste mag sowieso niet meedoen, daar ga ik dwars voorliggen en de eerste, mwah, dat zien we dan wel. Jij mag het zeggen.


  Maak melding

 255. En = Iedereen is overtuigd van bezuinigingen. De verschillende topeconomen waren echter in verkiezingstijd al hopeloos verdeeld hoe e.e.a. in te vullen.

  Wat moet ik met die plompverloren tekst?


  Maak melding

 256. Je mag de mijne wel lenen, Drama, knip je gewoon de neus eruit. Wordt een mooi kabinet, waar zelfs Dick en Stadshagenees op kunnen stemmen.


  Maak melding

 257. Pas op Drama, dit is een serieus politiek log, er is hier geen plaats voor ⤽rode laarsjes⤝
  En helemaal niet in jouw maat , 47? 🙂  Maak melding

 258. Zou altijd op jou stemmen Dame. Maar dat weet je wel. Kan natuurlijk alleen voor mezelf speken. Begrijp het “zelfs” ook niet zo, maar laat maar. Rood is ook een goeie kleur, Marco Borsato’s John E. dichtte er al heel wat aan toe….

  Rood is al lang het rood niet meer
  Het rood van rode rozen
  De kleur van liefde van weleer
  Lijkt door de haat gekozen
  Dat mooie rood was ooit van mij
  De kleur van passie en van wijn
  Ik wil haar terug die mooie tijd
  Maar zij lijkt lang gevlogen
  En alle beelden op TV
  Van bloed en oorlog om ons heen
  Werken daar ook niet echt aan mee

  Dus ik neem ik heel bewust het besluit
  De krant leg ik weg en de TV gaat uit

  Vandaag is rood
  De kleur van jouw lippen
  Vandaag is rood
  Wat rood hoort te zijn
  Vandaag is,
  rood van rood wit blauw
  Van heel mijn hart voor jou
  ‘k Schreeuw van de roodbedekte daken
  dat ik van je hou
  Vandaag is rood gewoon weer
  liefde tussen jou en mij

  Ik loop de deur door en naar
  buiten waar de zon begint te
  schijnen
  Laat alles achter, ik kijk
  voor uit en met mijn laatste
  rooie cent
  Koop ik een veel te grote
  bos met 150 rode rozen
  [ Find more Lyrics on http://mp3lyrics.org/3q ]
  Een voor elk jaar waarvan ik hoop
  dat jij nog bij me bent

  Vandaag is rood
  De kleur van jouw lippen
  Vandaag is rood
  Wat rood hoort te zijn
  Vandaag is, rood van rood wit blauw
  Van heel mijn hart voor jou
  ‘k Schreeuw van de roodbedekte daken
  dat ik van je hou
  Vandaag is rood gewoon weer
  liefde tussen jou en mij

  Nu sta je hier zo voor me
  De rode avondzon streelt jouw gezicht
  Je bent een wonder voor me
  Denk ik terwijl een doorn mijn vinger prikt
  Rood is mijn bloed dat valt op de grond
  En even lijk ik verloren
  Maar jij brengt mijn vingers naar je mond
  En je kust ze
  en ik weet

  Vandaag is rood
  De kleur van jouw lippen
  Vandaag is rood
  Wat rood hoort te zijn
  Vandaag is, rood van rood wit blauw
  Van heel mijn hart voor jou
  ‘k Schreeuw van de roodbedekte daken
  dat ik van je hou
  Vandaag is rood gewoon weer
  liefde tussen jou en mij

  Vandaag is rood
  Gooi de loper uit en drink een goed glas wijn
  Pluk de dag, want het kan
  zometeen de laatste zijn
  Vandaag is rood gewoon weer
  liefde tussen jou en mij
  Vandaag staat rood weer voor de
  liefde tussen jou en mij

  ——–

  Vandaag kwamer er dus de rode laarzen bij.


  Maak melding

 259. Bericht door VVD`er, op 13 juni 2011 om 20:27
  Pas op Drama, dit is een serieus politiek log, er is hier geen plaats voor ⤽rode laarsjes⤝

  —————————–
  @VVD’er ; op dit log is altijd plaats geweest voor rode laarsjes en boeventaal.;)


  Maak melding

 260. Weet je wat nu het trieste is, Drama? Dat Dick straks VVD`er in het grondwater terugvindt. Misschien trouwens niet triest, maar een mooi begin van een jarenlange hechte vriendschap…;)


  Maak melding

 261. @Dame ; ik denk dat de door jou aangegeven besluitvorming rondom de vorming van een mogelijk coalitie te snel door de bocht was. MR stond daarbij buitenspel, en krijgt het nu al rood voor de ogen.


  Maak melding

 262. Oohh??..dat was het. Het zal wel aan dat verrekte kereltje met dat hamertje liggen, dat ik het niet begreep. Maar het grinniken en het lachen kwam door het ⤽hemelse gedicht⤝ van onze Dichter des Vaderlands. Ik kon me nog net gierend van het lachen vastgrijpen aan de rand van het afvoerputje.:):):)


  Maak melding

 263. Bericht door dick, op 13 juni 2011 om 20:28
  Rood is al lang het rood niet meer

  Maar goed ook want rood is de kleur van agressie.


  Maak melding

 264. :D:D:D Cultuurbarbaar VVD-ert en “iets met gedicht” :D:D:D Hij ziet schijnbaar zijn geliefde dixieland-orkest ook voor het Metropole Orkest aan. De dichter des vaderlands kan ie niet eens noemen en…..laat maar. Om je te bescheuren hoe dom.


  Maak melding

 265. Bericht door Dame, op 13 juni 2011 om 21:24
  Maar goed ook want rood is de kleur van agressie.
  Mooi rood is niet lelijk, Assie

  Weet ik Dame. Voor jou maak ik een uitzondering.;):-*


  Maak melding

 266. Cultuurbarbaar????…..Foei toch “vriend”, en ik vindt klompendansen,koekhappen, klederdracht, klompenmaker, mattenvlechter, kaasmeisjes ,enz. nog wel zo leuk. Of is dat geen cultuur? 😮


  Maak melding

 267. Misschien kun je inzetten op een liaison met Amalia, VVD`er. Kunnen jullie samen op pad en is er iig één die ervan geniet.:P


  Maak melding

 268. @VVD’er; de door jou opgesomde culturele uitingen zijn niet gesubsidieerd, en worden dus door sommigen niet als zodanig erkend;)


  Maak melding

 269. Bericht door Dame, op 13 juni 2011 om 21:37
  Ha Assie, heb je eindelijk zover gekregen dat je gebruik maakt van je burgerrechten?

  Natuurlijk maak ik gebruik van mijn burgerrechten maar ik stem niet.

  Jij bent mooi rood. 😉


  Maak melding

 270. Een prangende vraag aan ons culturele genie, Dick

  Ik heb nog wat zitten dubben over het woord ⤽cultuurbarbaar⤝ Er zit niet zoveel klassieke muziek bij mij, terwijl die keren dat ik er de moeite voor nam, ik het best aardig vond, in ieder geval rustgevend. Ik weet er echter hoegenaamd niets vanaf en ik beschouw het niet als een gemis. Dick ⤽vriend⤝, met je diepgewortelde culturele gevoel, jij zal nu wel afhaken en mij een dieptrieste cultuurbarbaar vinden. Het mag zo wezen, maar een verhaaltje of een politieke mening heb ik dan wel weer voor je paraat. Toch gaat er in die onbehouwenheid van mij toch een gemis schuil dat zich ieder jaar ontpopt en ieder jaar ook manifester wordt. Rond de paastijd hebben de cultuurliefhebbers, fijnbesnaarden en mensen die er voor door willen gaan het steevast over de ⤽Mattheus Passion⤝ van Johan Sebastiaan Bach.
  Ik kan er niet over meepraten, het glijdt namelijk van me af al begint het sporen na te laten dat begint aan te voelen als een gemis. Is dat werkelijk zo geweldig? Air van Bach vind ik ook geweldig, maar daar hoor je niemand zo lyrisch over doen. Zo heb ik via mijn vader wel eens stukjes muziek gehoord van Sibelius of Grieg, prachtig. Per ongeluk stuitte ik eens tegen een stuk van Rachmaninov, dat klinkt heel zwaar, maar ik vond het prachtig. Ik weet niet meer wat het was, maar ook daar kan ik meeleven. Op zijn tijd luister ik naar Vivaldi en zijn ??Vier Jaargetijden?? en ook ben ik niet vies van een moppie Strauss. Le sacre du printemps van Stravinsky vind ik trouwens bagger, het is maar dat je het weet.

  Maar de Mattheus Passion, ik denk dat ik er na 42 jaar toch maar aan moet geloven. Dus ik roep bij deze Dick op om kort aan te geven waarom het zo mooi is voor hem is, waar ik op moet letten als cultuurbarbaar en misschien een suggestie voor de uitvoering die ik moet aanschaffen of kan vinden op internet. Misschien gaat het me ooit eens lukken, of anders ben ik in ieder geval goed voorbereid voor Pasen 2012. 😉

  Dick, bij voorbaat dank voor je mededogen voor een Zwolse boer in culturele gewetensnood.  Maak melding

 271. VVDert.

  Wanneer gaat je gewetensnood eens spreken mtb vastgoedfraude?, het drama Philadelphia waar tientallen miloenen door de grootsheidswaanzin van het bejubelende VVD schorum zijn ontrokken die bestemd waren voor de gehandicapte clienten van Philadelphia?


  Maak melding

 272. Goeie vraag Zwolse!
  Mijn interesse gaat niet uit naar voornoemde vraag (22:37). Het zou moeten compenseren dat de VVD-er de hit die heel NL zo’n beetje (her)kent, neerzet als een gedicht en er zelfs de hand van de dichter des vaderlands in herkent. De hit Rood van Marco Borsato zal wel te vrolijk voor hem zijn. Maar uh, wat kan mij de ‘culturele gewetensnood’ van de VVD-er nou schelen? Als ie er last van heeft moet ie zien dat ie er aan gaan werken, anders is accepteren misschien een optie?


  Maak melding

 273. Zwolse, vastgoedfraude heeft niets met politiek te maken, meer met zeer gehaaide witteboordencriminelen. Dit geldt ook voor het graaien in het algemeen, helaas is dat gegraai van alle tijden en doen zowel linkse als rechtse politici hier naar hartelust aan mee. Triest, maar wel waar.


  Maak melding

 274. Maar mijn beste ⤽vriend⤝ jij zet mij weg als een ⤽cultuurbarbaar⤝ :), zodoende dat ik jou als cultuurkenner vraag om enige uitleg. Maar wat krijg ik er voor terug?; een zure reactie dat ik dat zelf maar moet uitzoeken. Het moet voor jou toch een genoegen zijn om als liefhebber van cultuur, een ⤽barbaar⤝ hier enig onderricht in te geven.

  ⤽Vriend⤝ ik ben zeer teleurgesteld door jou reactie. :'(


  Maak melding

 275. PvdA Overijssel is erg bezorgd over de gevolgen van de rijks bezuinigingen voor de economie van Overijssel. Het Rijk legt de verantwoordelijkheid voor de regionale economie neer bij de Provincie, maar stelt daar niets tegenover. Zonder financiële hulp uit Den Haag of Europa is een gezonde economische ontwikkeling van Overijssel onmogelijk.

  Het kabinet Rutte geeft bij financiële steun prioriteit aan de Randstad en regio Eindhoven. Bovendien wil het kabinet vanaf 2014 geen aanspraak meer doen op Europese subsidies voor regionaal economisch beleid. Juist die Europese subsidies hebben de afgelopen jaren enorm bijgedragen aan het behoud van werkgelegenheid in Overijssel.

  Het kan niet zo zijn dat het Rijk de verantwoordelijkheid voor de regionale economische ontwikkeling bij de Provincie neerlegt zonder dat daar financiële middelen tegenover staan. De PvdA dringt daarom bij het College van Gedeputeerde Staten aan op duidelijke toezeggingen van het kabinet. Zonder financiële toezeggingen is een goed regionaal economisch beleid onmogelijk en stelt GS zich voor een onhaalbare opgave.  Maak melding

 276. Pardon…aan mij “mijn beste vriend”….moet er niet aan denken! Skuimertje drinken zal nog wel gaan maar “vrienden” pfff da’s echt heel wat anders VVD-er….. Zou je eens kunnen proberen, als je tenminste slachtoffers kunt vinden? Mijn vrienden zijn ook niet zo kinderachtig trouwens.
  Je gebrek aan mensenkennis en inlevingsvermogen is me eerder opevallen. Zal ik…..nee, ik ga mijn eerdere antwoorden toch echt niet verder toelichten. Moet je ze maar goed lezen.
  Je verdraait ook moeiteloos posten, hahaha ik zou wel uitkijken mezelf een cultuurkenner te noemen. Het generaliseren druipt er ook weer vanaf.
  Wel jammer dat je nogsteeds nixxx te melden hebt. Iets inhoudelijks is teveel gevraagd, dat kan een blinde hier nog zien.

  Hahaha “Rood” van Borsato aanzien voor een gedicht van de dichter des vaderlands. Denk dat een collega cultuurbarbaar “Rood” nog zou herkennen. Denk niet eens dat de VVD-er zijn eigen dixielandorkest herkent in de vergelijking van gister. Laat staan het metropole orkest.
  Je vindt ook dat jouw partij goed met Cultuur omgaat schijnbaar.
  U2 was net precies op 3fm: eerlijk zeggen: herkent?
  Lastig he, meepraten op een politiek log?

  **** genoeg gelachen weer, ja sorrry maar het soort lachen is wederom hetzelfde****

  Ach en je weet wat het met teleurstellingen is??.je noemt het ff: Kijk niet om naar de teleurstellingen van gisteren.
  Maar leef met de dromen van morgen??anders blijven proberen te dromen: JE MIST HEEL WAT als je niet kunt dromen: succes!

  ***Hoe ging het ook alweer op het Politieke Log***  Maak melding

 277. Klinkt volstrekt reëel (nav admin 13:25):

  Het kan niet zo zijn dat het Rijk de verantwoordelijkheid voor de regionale economische ontwikkeling bij de Provincie neerlegt zonder dat daar financiële middelen tegenover staan. De PvdA dringt daarom bij het College van Gedeputeerde Staten aan op duidelijke toezeggingen van het kabinet. Zonder financiële toezeggingen is een goed regionaal economisch beleid onmogelijk en stelt GS zich voor een onhaalbare opgave.
  ————————————————-
  PvdA: ‘Banken moeten meebetalen aan Griekenland’
  PvdA onder voorwaarden achter Nederlandse steun aan Griekenland  Maak melding

 278. Als Bernard het zou hebben gepost, zou ik gedacht hebben dat het een bericht van de Speld was, maar het komt gewoon van Nu.nl

  Bleker verbiedt onverdoofd doden van paling
  Palingen mogen in de toekomst niet meer onverdoofd worden gedood. Staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (CDA) stelt het gebruik van een verdovingsapparaat verplicht.

  Nu nog aanpak van de bioindustrie, eendenfok voor de paté de foie gras, behandeling snoeken etc


  Maak melding

 279. De invloed van de PVV op het kabinetsbeleid wordt zichtbaar in de Integratienota van Donner.:o

  Multiculti moet wijken voor Hollandse waarden
  De Nederlandse samenleving en de ‘waarden waarop deze berust’ moeten in ons land centraal staan. Dat schrijft minister Piet Hein Donner ( Binnenlandse Zaken) (…)

  Zo wordt gelaatsbedekkende kleding in de openbare ruimte verboden

  Het is verder niet aan de overheid om mensen te laten integreren, maar aan de migranten zelf om daar hun best voor te doen. (…)Integratiebeleid voor specifieke groepen gaat van de baan.

  Donner vindt dat het reguliere beleid op tal van terreinen (arbeid, scholing, wonen) genoeg moet zijn voor elke burger om naar vermogen een zelfstandig bestaan op te bouwen.

  Ook wordt normoverschrijdend en crimineel gedrag aangepakt zonder te kijken of de afkomst van de pleger een rol heeft gespeeld.

  Er komt voorts een wetsvoorstel voor de strafrechtelijke aanpak van huwelijksdwang. Ook moeten gemeenten regelen dat streng wordt opgetreden tegen mensen die hun kansen op de arbeidsmarkt belemmeren door gedrag of kleding.

  Van mensen die zakken voor het inburgeringsexamen wordt de verblijfsvergunning ingetrokken, tenzij ze een heel goede verklaring hebben.  Maak melding

 280. Cohen revancheert zich in cruciaal zorg-debat
  Volkskrant: Geïnspireerde Cohen dwingt coalitie in defensief
  Op de dag dat luid aan de poten van zijn stoel werd gezaagd, revancheerde PvdA-leider Job Cohen zich in de Tweede Kamer. Hij nam tijdens het debat als oppositieleider het voortouw in felle kritiek op de bezuinigingen in de zorg. ‘De coalitiegenoten zijn zichtbaar in het defensief gedrongen,’ constateert de Volkskrant.
  _________________________________________________________________________

  Verdulleme, doet Job nog wel zo z`n best, levert het weer niks op. Kletst hij zich een paar uur de blaren op zijn tong (of uit zijn nek?), en wat levert het op; 3 zetels verlies. En wat levert het die vermaledijde ⤽defensieve⤝ VVD en PVV op; 3 zetels winst. Maar ja, dat bureautje ⤽Synovate⤝ levert alleen maar broddelwerk, maar weer wachten op zondag, misschien dat Maurice beter nieuws heeft. 😉


  Maak melding

 281. De vreemde, hier veelbesproken maatregel, is ook nog lang niet buiten beeld

  Acties psychiatrische instellingen
  NOS.NL donderdag 16 jun 2011, 17:25

  Alle instellingen voor psychiatrische zorg houden in de laatste week van juni een opnamestop van maximaal 24 uur. Ze voeren actie tegen de bezuinigingen van het kabinet. GGZ-Nederland erkent dat patiënten last kunnen hebben van de acties, maar ziet geen andere optie.

  Voorzitter Barth van GGZ-Nederland vindt dat psychiatrische patiënten door het kabinet als niet-zieken weggezet worden. Ze noemt het idioot dat iemand met een psychose wel een eigen bijdrage moet betalen en iemand met bijvoorbeeld een hernia niet.

  Psychiatrische patiënten moeten straks maximaal 600 euro per jaar betalen.  Maak melding

 282. Dick, dat ze actie gaan ondernemen is hun ⤽democratische⤝ recht. Dat ze de scherpe kantjes van het komende beleid af willen schuren, prima.

  Maar wat ik een onbeschoftheid vindt, dat dit ten koste gaat van de patient. De instellingen in de psychiatrische zorg, hebben een zorgplicht. Nu niet direct komen met; ⤽daar is de coalitie de schuld van⤝, want ook dat ontslaat ze niet van hun zorgplicht. Hier worden mensen de dupe van, die op dat moment medische zorg nodig hebben. Het spelletje wordt op de zelfde manier gespeeld als bij het OV, de ⤽consument⤝ is de klos.

  Verder is de ⤽arrogante⤝ manier van optreden van de voorzitter van GGZ-Nederland, mevrouwtje Barth, een aanfluiting. Deze mevrouw draagt meerdere petten, (als 1e kamerlid ) net als Hermans en die snuiter van het CDA (ik kan niet zo snel op zijn naam komen). Van deze vorm van actie, krijg ik een vieze smaak in mijn mond, omdat het hier riekt naar een vergaande vorm van belangen verstrengeling.  Maak melding

 283. @ VVD-er; we hebben het er al uitvoerig over gehad. Niemand gaat meldt zich daar vrijwillig en vol goede moed. Als ze honderden moeten betalen, nemen ze geen zorg meer af en blijven ze thuis. Met de gevolgen van dien voor de maatschappij. Nee, natuurlijk is dat niet Christelijk.


  Maak melding

 284. Net op de EO: “Dus het verwerpen van de multiculturele samenleving is het verwerpen van de vrijheid van godsdienst?”. “Ja etc” zei de hoogleraar die daar te gast was. Alweer een a-Christelijke maatregel: het verwerpen van de vrijheid van godsdienst.

  Griekenland stellen ze uit: kost alleen maar meer tijd en kopzorgen.

  etc.etc.

  Ze blunderen maar door.


  Maak melding

 285. Interessante column gelezen van Twan Huys over het expres verdwenen fotorolletje van Screbrenicia. En over de man die zonodig ten koste van alles uit Libië gered moest worden. Er is alles aan gedaan om die Oranjewoud-boy (>:( lastig typen in t donker) buiten de media te houden. Vieze, stinkend smerige spelletjes worden er gespeeld.


  Maak melding

 286. Dick, hier hebben we het nog niet over gehad. Ik geef hier aan, dat de patient ⤽consument⤝ de dupe wordt van deze ⤽ actie⤝. Dus het hypocriete is dat over de rug van patiënten ⤽consument⤝ actie gevoerd wordt. Dat vindt ik niet juist.


  Maak melding

 287. De patiënt staat hier (voorzover ik begreep) helemaal achter. Is namelijk in de regel te spreken over de zorg maar kan/wil die honderden euro’s niet betalen.


  Maak melding

 288. ***Nee, de persoon had al een “bedankje gekregen in het geval dat…gekregen.***

  Sorry Dick, maar dat is een beetje dun,…..al 1 bedankje?
  En dat betekent, dat “alle” patienten achter de actie staan?


  Maak melding

 289. Geachte VVD’er,
  Ten eerste, veel (niet generaliseren) cliënten hebben weinig te makken en komen voor de keuze om van hun zeer bescheiden uitkering b.v. de dagbesteding te schrappen. Het vervolg is dat ze zich thuis gaan vervelen en hun klachten sterker zullen worden. Dakloosheid zal toenemen.
  Tweede: er wordt gedreigd met een 24-uurs opnamestop. De hulpverleners en verpleegkundigen hebben traditioneel hart voor de zaak, dus gaat de zorg gewoon door. Dat weet de regering ook dondersgoed, dat ze zo loyaal naar hun ‘medemensen zijn!
  Derde: Een uiterst zwakke groep (vaak ernstig ziek, want zo mag je dat gerust noemen) wordt moedwillig gepakt.
  Vierde: Een ziekte als schizofrenie of autisme wordt zwaar onderschat. Het lijkt een makkelijke prooi…


  Maak melding

 290. @VVD`er Ik vind dat er een verkeerd signaal uitgaat van de “Integratienota”. Ik ben het niet oneens dat sommige zaken die in andere culturen gebruik zijn, niet in onze cultuur (en niet binnen de Mensenrechten) passen en hier verboden zijn (besnijdenis, gedwongen huwelijk) of ontmoedigd moeten worden. Anderzijds vind ik de Nederlandse cultuur om niet alleen star en principieel te zijn, maar ook oog te hebben voor wat werkt en hoe groot een ‘probleem’ is, ook wezenlijk. We hebben hier geen inentverplichting omdat zo’n beetje ale Nederlanders hun kind de DKTP-prik laat geven. Dus waarom wel zo moeilijk doen over die enkele burkadraagsters? Ik vind dat ook eng, omdat je niet ziet wie er achter zo’n burka schuilgaat, maar dat geldt ook voor integraalhelmen. In heb de meeste moeite met het stoppen met het geven van een handreiking bij integratie en het terugsturen na zakken voor de (stomme) inburgeringscursus. Ik ben daar ook voor gezakt, omdat ik o.a. op een vraag antwoordde dat ik een cadeautje zou brengen aan een buurvrouw die een kind had gekregen, terwijl het goed antwoord was dat een kaartje in de bus voldoende zou zijn. Ik weet niet naar welk land ik nu gestuurd moet worden?


  Maak melding

 291. Dat was geen eenvoudige vraag Dame en ik ben ook benieuwd naar de overige vragen die je verkeerd hebt beantwoord. Als jij al niet kunt slagen voor die inburgeringscursus dan ligt de lat misschien ietsjes te hoog.;)


  Maak melding

 292. Insider,

  Ik neem aan dat u met ⤽insider⤝ bedoelt dat u werkzaam bent binnen de psychiatrische zorg.
  Ik zal als buitenstaander ⤽leek⤝ proberen en antwoord te geven op uw reactie.

  U zult het met mij eens zijn dat de kosten van gezondheidszorg een dermate hoge vlucht nemen, dat deze op termijn niet meer opgebracht kan worden door de gemeenschap (belastingbetaler)
  Het kabinet zal hoe dan ook moeten bezuinigen op deze zorg, zoals ook op het basispakket van de reguliere zorg bezuinigd moet worden, zal ook een eigen bijdrage gevraagd moeten worden voor behandeling door de psycholoog.

  Eerste lijn,
  Zo u ongetwijfeld zult weten, gaat de eigen bijdrage 1e lijn ophoog van 10 naar 20 euro, en het aantal consulten (door de zorgverzekering vergoed) van 8 naar 5. Maar waar ik niemand over hoor is het feit, dat van uit de aanvullende verzekering deze kosten geheel of gedeeltelijk kunnen worden vergoed.

  Op de verdere kosten (eigen bijdrage) van psychische zorg zal ik niet verder ingaan, daar u ongetwijfeld hiervan op de hoogte bent. Ik kan uit de bezuinigingen niet opmaken of de dagbesteding hierin is opgenomen. Dat het ⤽dreigen⤝ met een 24-uurs opnamestop niet door de hulpverleners en verpleegkundigen onderschreven wordt, zie ik als een positief pluspunt, daar hierdoor juist de patient de dupe wordt.

  Of een uiterst zwakke groep, moedwillig door de overheid ⤽gepakt⤝ wordt, vindt ik discutabel.
  In ons over gereguleerde landje, zal ook deze groep worden opgevangen in het sociale ⤽financiële⤝ vangnet. ⤽De soep wordt nooit zo heet gegeten, als het opgediend wordt⤝  Maak melding

 293. @ Dame, inderdaad “hebt uw naasten lief als uzelf….moet vooral het CDA wel terug kunnen vinden”. Of ze haten zichzelf natuurlijk….

  Deze vragen slaan toch écht nergens op als criterium om wel of niet te blijven

  In heb de meeste moeite met het stoppen met het geven van een handreiking bij integratie en het terugsturen na zakken voor de (stomme) inburgeringscursus. Ik ben daar ook voor gezakt, omdat ik o.a. op een vraag antwoordde dat ik een cadeautje zou brengen aan een buurvrouw die een kind had gekregen, terwijl het goed antwoord was dat een kaartje in de bus voldoende zou zijn.

  .


  Maak melding

 294. @Dame, ik heb de vragen één keer beantwoord en had een 4,7. Moet er wel bij zeggen dat ik die test vanochtend om 7 uur met een slaperige kop heb gedaan en misschien iets later op de dag een betere score had kunnen behalen. Jij en ik mogen gewoon blijven want dit is een test om Nederlanders een indruk te geven van wat er allemaal van inburgeraars verwacht wordt. De inburgeraars moeten een inburgeringsexamen doen en die is op grote schaal uitgeprobeerd bij de doelgroep. Het examen is op een lager taalniveau en de toetsvorm is ook anders. Die vraag die jij fout hebt beantwoord had ik wel goed.
  😛


  Maak melding

 295. Dame, dan zijn wij het op bepaalde punten weer eens oneens. (niet de eerste keer 🙂 )
  Ik vindt juist dat er een positief signaal uit gaat van de ⤽Integratienota⤝

  Als je al die opgeklopte heisa onbevooroordeeld vanaf de zijlijn bekijkt, vindt ik dat de Nederlandse cultuur zeer flexibel t.o.v. andere culturen, en de Nederlander in principe tolerant, al zijn er bepaalde groeperingen binnen onze samenleving die ons wat anders willen laten geloven.
  Maar dat de waarden die binnen de Nederlandse samenleving bestaan centraal moeten blijven staan, vind ik een goed uitgangspunt. Het kan niet zo zijn dat culturele waarden vanuit een andere samenleving hier de boventoon gaan voeren. Niemand hoeft zijn oorsprong te ontkennen, maar dat moet gekaderd zijn binnen bepaalde (Nederlandse) waarden en normen.

  Dat gelaatsbedekkende kleding in de >openbare< ruimte verboden wordt, is een belangrijke doorbraak, daar het in een seculiere samenleving niet zo moet zijn dat door orthodox religieuze uitingen bepaalde groeperingen de face to face onmogelijk maken. De integraalhelm/bivakmuts kan/mag uit veiligheid overweging ook niet gedragen worden binnen de openbare ruimte. Dat de overheid zich terug trekt uit de ⤽betuttelende⤝ integratie, kan voor de desbetreffende groeperingen alleen maar als een stimulans gezien worden, om op eigen kracht binnen onze samenleving een plaats te vinden. Deze maatregel zal door de ⤽zieligheidindustrie⤝ en de aan hen gelinieerde politieke partijen niet worden toegejuicht, daar dit tot een drastisch afbouw zal leiden, en binnen deze ⤽lucratieve⤝ gecreëerde bedrijfstak banen zal kosten.(afweermodus) Laten we een voorbeeld nemen aan de traditionele emigratie landen als Canada en Australië, worden daar de ⤽immigranten⤝ op dezelfde manier als bij ons in de watten gelegd? Not! Het is daar, zo snel als mogelijk de taal leren, handen uit de mouwen, en aanpassen. Nederland biedt ⤽immigranten⤝ ruime basisvoorzieningen (scholing, arbeid, wonen) dat moet voldoende zijn, om binnen onze samenleving een bestaan op te bouwen. Wanneer deze basisvoorzieningen uitgebreid worden met allerlei andere voorzieningen, haal je de stimulans weg om op eigen kracht iets van je leven te maken. Een goed voorbeeld van deze stimulering zijn de geslaagde ⤽immigranten⤝ die niet aan de subsidieslurf zijn gaan hangen, maar hun kansen hebben gegrepen. Dat normoverschrijdend gedrag (criminaliteit) op een harde manier zal worden aangepakt, kan ik alleen maar toejuichen. Etnische achtergrond mag geen reden zijn, om andere normen aan te houden, dan dat onze rechtsstaat voorschrijft. (gelijke monniken, gelijke kappen) Om dwangmatige huwelijken tegen te gaan, zal men achter de voordeur moeten kijken. Ik zie i.v.m. de privacy dit niet zo gauw gebeuren. Maar er komt een wetsvoorstel, we wachten af hoe dat opgesteld is. Wanneer iemand i.v.m. zijn religieuze achtergrond, kleding draagt (burka, chador, djellaba) die niet aan onze huidige norm binnen het arbeidsproces (werkomstandigheden) voldoet, principieel hier aan vast houdt en daardoor niet opgenomen kan worden binnen de arbeidsmarkt, mag/moet daar een sanctie tegenover staan. Ik vind je opmerking ⤽waarom moeilijk doen over die enkele burkadrager⤝ een beetje dunnetjes, is bij jou eenzijdig principieel het uitgangspunt? V.w.b. inburgeringexamen; een goede zaak, als een ⤽immigrant⤝ de taal niet spreekt en/of de minimale kennis van de Nederlandse samenleving ontbeert, hoe wil hij dan integreren binnen onze samenleving (werk, sociale contacten, contacten naar gemeentelijke / overheid instanties). De zes ⤽hulpverleners⤝ die op dit moment één ⤽immigrant⤝ knuffelen, bezuinigen we weg. Dat de sanctie die hieruit voort kan komen, intrekken van verblijfsvergunning kan zijn, is inherent aan de kansloze missie van de betreffende immigrant. Voetnoot: altijd wel gedacht dat iemand uit ⤽nimw??ge⤝ een immigrant is, (gezakt voor de stomme inburgeringcursus?) dan terug naar ⤽Havana aan de Waal⤝ 🙂


  Maak melding

 296. Nou VVD`er, ik heb meer zin om met Assie naar Honolulu te gaan, maar zie tot mijn teeurstelling dat hij gewoon in Assendörp wil blijven. En wat had jij voor een cijfer voor de inburgeringscursus?
  Over een aantal zaken zijn we het best eens, zoals je uit mijn posting kunt lezen. Wat mij ook stoort aan het verhaal van Donner is het woord “Hollandse” waarden. Maar buiten dat zou ik graag van jou 5 Nederlandse waarden die door het gros van de Nederlanders worden gedeeld, horen.


  Maak melding

 297. Dame, het woord ⤽Hollandse⤝ waarden stoort mij in het geheel niet.

  En waarom vraag je naar 5 waarden, die door het gros van de Nederlanders worden gedeeld?

  Ik mag er toch van uitgaan dat iedere Nederlander overtuigd is van het ⤽utopische?⤝ feit, (vastgelegd in wetgeving) dat je binnen een gemeenschap bepaalde ⤽Hollandse⤝ normen (maatstaf/regels) afspreekt hoe je samen handelt? Gedragsregels dus: hoe wij ons wel of niet moeten gedragen in het dagelijks sociaal verkeer.

  Waarden zijn de achterliggende idealen en motieven voor deze normen, hierbij kan je denken aan gerechtigheid, vrijheid en gelijkheid. En vanuit die waarden bepalen we de normen en die ons dan hopelijk motiveren ons om ons hier aan te houden.  Maak melding

 298. Bericht door Dame, op 17 juni 2011 om 18:20
  Nou VVD`er, ik heb meer zin om met Assie naar Honolulu te gaan, maar zie tot mijn teeurstelling dat hij gewoon in Assendörp wil blijven.

  Ik heb meer zin om met jou naar een onbewoond eiland te gaan want dan kunnen we onze eigen normen en waarden bepalen. 🙂


  Maak melding

 299. VVD`er Je geeft een beetje een technocratische uitleg, waarbij je bij het verkeerde startpunt begint, namelijk de normen. Donner wil dat migranten zich bekennen tot onze waarden. Dan is het toch niet vreemd om te vragen welke bedoeld worden? En je hoeft je niet te beperken tot 5, wat mij betreft. Je mag ook je persoonlijke waarden benoemen, zodat we de onze naast elkaar kunnen leggen om te zien of twee Nederlanders iig dezelfde waarden delen. Ik zet de mijne zo op een kladje, zodat je niet bang hoeft te zijn voor spiekgedrag van Dame.;)


  Maak melding

 300. Dame, het is natuurlijk een utopie, om te veronderstellen, dat alles realiseerbaar is, maar het is een ⤽aardig⤝ lijstje. Ik zou er nog wel een riedeltje bij kunnen typen, maar dan wordt het wat overdreven.

  Geluk, vrede, realisme, vrijheid, respect, gelijkheid, democratie, universele rechten van de mens, (grond)wettelijke waarden, solidariteit, veiligheid, orde, verbondenheid, idealisme.  Maak melding

 301. Ik type eerst de mijne in willekeurige volgorde en dan ga ik rustig de jouwe lezen:
  * verdraagzaamheid, zoals dat in Nederland historisch is gegroeid vanuit koopmansgeest en het naast elkaar bestaan van verschillende overtuigingen (zuilen)
  * vrijheid. Dat is op zich een leeg begrip (“freedom is just another word for nothing left to lose”). Ik bedoel het in de zin van zo min mogelijk beknot worden.
  * gemeenschapszin, in de zin van verantwoordelijkheid nemen als burger voor het goed reilen en zeilen van een gemeenschap van individuen.
  * integriteit, niet in de zin van niet frauderen of corruptie, maar in de zin van heelheid; oprechtheid, eerlijkheid van gedrag en idealen.
  * zorgzaamheid in de zin van oog hebben voor anderen, inleving en belangstelling ook voor ‘het kleine’
  * respect voor de omgeving in heel brede zin. Een zekere bescheidenheid als individu in de context van de historie, de natuur en de omgeving.
  Sommige waarden klinken misschien een beetje vaag, want het is best lastig om het scherp te definiëren. Dus als je vragen hebt dan lees ik het wel?


  Maak melding

Reageer