Support voor Zwolse wielersport

Zwolle – Fietsen is hot. In Nederland zijn maar liefst 4 miljoen wielerfans, meer dan 1 miljoen van hen fietst zelf actief en onder sporters stijgt het aantal fietsers van 15% naar 23%, ook in de regio IJsseldelta. Via het Rabo Wielerplan wil de bank de Nederlandse Wielersport in de breedste zin van het woord ondersteunen. Daarom ondertekenden Rabobank IJsseldelta en vier lokale wielerverenigingen een driejarig sponsorcontract.

Onlangs is het landelijk sponsorcontract met de Rabobank Wielerploeg met vier jaar verlengd tot en met 2016. Maar ook lokaal geeft de bank invulling aan de merkwaarden dichtbij, betrokken en toonaangevend. Afgelopen zaterdag vormde de twaalfde editie van de Rabo Fietsdag een prachtig voorbeeld. Terwijl ruim 350 leden van de bank een route van ruim 40 kilometer per fiets aflegden, zette directievoorzitter Trudy Huisman haar handtekening onder een driejarig sponsorcontract met Toerclub Swollanden en De Hanzerenners. Ook Toerclub Hattem en de KWC kunnen rekenen op support.

Win-winsituatie

Trudy Huisman, directievoorzitter bij Rabobank IJsseldelta: ‘De reden dat we een driejarig contract aangaan met lokale wielerverenigingen in Zwolle, Hattem en Kampen, is dat we op deze manier een bijdrage willen leveren aan de aanwas van jeugdige leden. Daarnaast zorgen de overeenkomsten ervoor dat de vier wielerverenigingen de komende jaren diverse toertochten voor recreatieve fietsers kunnen organiseren. Ik denk dat er zeker sprake is van een win-winsituatie. De lokale wielerverenigingen kunnen hun kennis en expertise tonen aan nieuwe leden en als bank laten we zien dat we lokaal betrokken zijn bij de wielersport!’

Artikel delen:

Reageer