Jubileumeditie Klinkerfestival Zwolle

Zwolle – Ruim 400 muzikanten zullen op  zaterdag 18 juni de binnenstad van Zwolle bevolken. De Zwolse Stroatklinkers ontvangen die dag  20 orkesten voor het twintigste "Klinkerfestival".

kiinkers-br1000.jpg

Het muzikaal genootschap de Stroatklinkers, ontstaan op 1 april 1989 tegen de achter­grond van het carnaval, breidde de activiteiten de laatste jaren aan­zienlijk uit. Zo is het orkest steeds minder actief tijdens het carnavalsseizoen, maar luistert het talrijke manifestaties in binnen – en buitenland gedurende het gehele jaar op. Daardoor zijn talrijke contacten ontstaan met collega kapellen en een aantal van deze (dweil)orkesten zullen 18 juni deelnemen aan het twintigste "Klinkerfestival".

De (dweil)orkesten (o.a. dameskapellen, junior drumband, militaire kapel en twee koren), welke afkomstig zijn uit Overijssel, Limburg, Brabant, Gelderland, Utrecht, Noord Holland en Zwolle zwerven de hele middag door de straten en pleinen van de Zwolse binnenstad en bezoeken tegelijkertijd diverse cafés en bars. In de binnenstad zullen vanaf 13.00 uur tot rond 17.00 uur, de diverse bands hun klanken laten horen. Voor meer informatie kan men kijken op het internet www.klinkerfestival.nl, hierop zijn ook foto’s van de voorgaande jaren te zien.

Het festivalterrein voor 2011 is wederom het Grote Kerkplein te Zwolle, hier zal de opening om 13.00 uur plaats vinden op een groot podium zo dat iedereen alles goed kan zien. Gedurende de gehele middag zullen hier ook diverse dweilorkesten optreden, afgewisseld door een Streetdance demonstratie om 15.00 uur en om 16.30 een concert van Reünie Orkest der Artillerie,

Om precies 17.30 uur begint de ”Grote Finale” op het Grote Kerkplein waaraan alle 400 muzikanten zullen deelnemen, dit alles zal duren tot c.a. 19.00 uur. Hierna zal het Grote Kerkplein het eindpunt zijn van Halve Marathon Zwolle.

Sfeer en gezelligheid zullen op 18 juni de boventoon voeren tijdens het festival en de ervaring leert dat vele duizenden bezoekers op het evenement zullen afkomen.

Uiteraard is de toegang geheel gratis!

Artikel delen:

Reageer