Open middag wijkcentrum Zwolle Zuid

Wijkcentrum De Pol houdt op vrijdag 13 april a.s. een open middag voor alle wijkbewoners van Zwolle Zuid. Alle instellingen die al lang of sinds kort onderdak hebben in het wijkcentrum laten zien wat zij voor de wijkbewoners kunnen betekenen. De open middag vindt plaats van 13.30 tot 17.30 uur aan de Gelijkheid 1. Wijkwethouder Martin Knol sluit om 17.00 uur op feestelijke wijze de open middag af door het oplaten van ballonnen van jeugd uit Zwolle Zuid.

Met de komst van de wijkkantoren van de politie en de gemeente naar De Pol is het aanbod van diensten aan de wijkbewoners verder vergroot. Wijkbewoners kunnen in het wijkcentrum terecht voor informatie en educatie, maar ook voor activiteiten en hulpverlening. Verder is de entree in een nieuw jasje gestoken. Zo is er nu een balie waar wijkbewoners terecht kunnen met hun vragen en ideeën.

De initiatiefnemers van deze openmiddag zijn: Wijkvereniging Zwolle Zuid, Travers, InteraktContour, Bibliotheek Zwolle, Politie IJsselland, het Thomas à Kempis College, Algemeen Maatschappelijk werk ‘De Kern’ en de gemeente Zwolle.

Activiteiten

Tijdens de open middag is er zowel binnen als buiten een gevarieerd aanbod aan activiteiten.

Binnen zijn er presentaties van de verschillende instellingen en kan aan activiteiten als schaken en schilderen worden deelgenomen. Ook kunnen wijkbewoners van hapjes genieten, die gemaakt zijn door de deelnemers van InteraktContour. .

Buiten zijn er presentaties door de politie en de gemeente: Wat doet het 'bikerteam'?´,Hoe werkt een rioolontstopper?´

Speciaal voor kinderen worden sprookjes en griezelverhalen in de bibliotheek verteld.

Tot 15.30 uur kunnen wijkbewoners hun oude foto’s, kaarten, films en boeken laten taxeren. Verder kan jeugd voetballen in een pannakooi en kunnen kinderen zich laten schminken.

Artikel delen:

Reageer