Deltion nog meer samen met Stenden Hogeschool

Zwolle – Werkgevers stellen steeds hogere eisen aan medewerkers. Hierdoor wil een toenemend aantal mbo-ers doorstuderen aan het hbo om zo het arbeidsperspectief te vergroten. Het Deltion College wil haar studenten helpen om doorstuderen eenvoudiger en aantrekkelijker te maken en gaat de samenwerking met Stenden Hogeschool in Leeuwarden uitbreiden.

Voor een aantal opleidingen hebben Deltion en Stenden al eerder een doorstroomprogramma ontwikkeld en daar komen met deze uitbreiding meer opleidingen bij. Vanaf het nieuwe schooljaar is er ook een doorstroomprogramma voor Deltionstudenten die een niveau vier opleiding volgen op het gebied van detailhandel, mode of woninginrichting.

Bij deelname aan het doorstroomprogramma maken studenten tijdens hun Deltionopleiding al kennis met onderdelen van de hbo-opleiding en krijgen lessen van docenten van Stenden. Door deze samenwerking wordt een goede basis gelegd voor een soepele doorstroom van het mbo naar het hbo en kunnen studenten een jaar studieduurverkorting voor het hbo behalen. Hierdoor kunnen ze een mbo-diploma op niveau 4 en een hbo-diploma behalen binnen zes jaar.

Met deze uitbreiding wordt het voor nog meer Deltionstudenten eenvoudiger en aantrekkelijker gemaakt om door te studeren aan het hbo.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Hopsakee, en wederom maakt het hbo een duikvlucht (waarbij de Stenden Hogeschool al een twijfelachtige reputatie heeft). Ik vind het een trieste bedoening, al die doorstroom. Doorstroom bevordert het niveau niet.


    Maak melding

Reageer