60.000 euro voor senioren in Zwolle

Zwolle – Een recordbedrag van 60.000 euro is in mei door de Zwolse stichting De Gasthuizen toegekend aan organisaties die een goed doel voor senioren in de Overijsselse hoofdstad willen realiseren.

De Gasthuizen treedt sinds april 2010 actief naar buiten als fonds voor initiatieven voor Zwolse senioren. Tijdens de eerste grootschalige toekenningenronde afgelopen zomer, werd in totaal ruim 15.000 euro toegekend, bij de tweede ronde afgelopen winter 51.140 euro. Het aantal aanvragen blijft dus stijgen, gezien het recordbedrag van 60.000 euro dat in de ronde van mei in totaal werd toegekend.

Na de afgelopen aanvraagronde, die sloot op 1 mei, werd eind van de maand bekend gemaakt welke organisaties het door hen aangevraagde bedrag of een deel daarvan kregen toegekend. Er zijn bijdragen voor – onder andere – een project waarbij 75-plussers gezamenlijk een kunstwerk voor de wijken de Pierik en Assendorp maken, informatievoorzieningen bij Intermezzo (nazorg voor kankerpatiënten en hun naasten), een seniorenochtend tijdens Stadshagen Festival met een optreden van Imca Marina, een activiteit voor senioren in de wijken Westenholte, Voorst en Frankhuis en een poëtische voorstelling in Zwolse verzorgingshuizen. Kijk voor alle 28 toekenningen van deze aanvraagronde op www.degasthuizen.nl.

Op 1 oktober 2011 sluit de volgende aanvraagronde. Verenigingen, clubs en andere groepsverbanden met ideeën om het welzijn van senioren te bevorderen, kunnen tot die tijd bij De Gasthuizen een bijdrage aanvragen. Kijk voor meer informatie op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer