Radio Kamer Filharmonie coacht Vuurvogel

Zwolle – Op dinsdagavond 14 juni hebben de orkestleden van de Vuurvogel wel een hele bijzondere orkestrepetitie. Het 80-koppige jeugdorkest wordt dan eenmalig gecoacht door 10 beroepsmusici van de Radio Kamer Filharmonie (RKF). De RKF is onderdeel van het Muziekcentrum van de Omroep uit Hilversum (MCO) waar onder andere ook het Metropole Orkest deel van uit maakt. Hoewel het MCO nog steeds met opheffing wordt bedreigd, bevestigt deze jeugdorkestcoaching nog maar eens dat het Muziekcentrum van de Omroep wel degelijk midden in de samenleving staat.

violen_en_harpen_2011_-_klein.jpg

Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel heeft onlangs op het Nationaal Concours hoge ogen gegooid, maar wist net niet een finaleplaats te bereiken. Toch meende de vakjury dat het orkest een prijs verdiende, naast het winnen van de voorronde. Deze coachingsprijs is nieuw en uniek in Nederland.

 eerste_violen_2011_-_klein.jpg

Van elke instrumentengroep van de Radio Kamer Filharmonie komt een professional op dinsdag 14 juni naar Zwolle. Deze 10 musici zullen eerst met hun jongere instrumentgenoten in groepen aan het werk gaan. Na de pauze zal het orkest als geheel verder repeteren, aangevuld met de 10 musici van de Radio Kamer Filharmonie. Dit belooft naast een leerzame ervaring ook een spectaculaire te worden: het orkest zal daarmee 90 musici tellen!

radio_kamer_filharmonie_-_pr.jpg

In de zomer van 2011 heeft het jeugdorkest, na een uitnodiging van het festival Floraisons Musicales, een tournee door Zuid-Frankrijk op de agenda staan. Er zullen concerten worden gegeven in onder andere Nimes, Montpellier, Arles en Aix-en-Provence. Voor volgend seizoen houdt het orkest audities voor nieuwe leden op zaterdag 2 juli. Meer informatie op www.vuurvogeljeugdorkest.nl 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer