Veertiende IJsselfestival voor HaFaBra-talent

Zwolle – Op zaterdag 25 juni 2011 organiseert Muziekvereniging "Excelsior" Westenholte voor de veertiende keer in successie een muziekfestival voor harmonie-, fanfare- en brassband-orkesten (HAFABRA). Het IJsselfestival is inmiddels bekend. Ontstaan vanuit de gedachte dat er voldoende muzikaal HaFaBra-talent “aan de IJssel” te vinden is, werd in 1998 gestart met dit jaarlijkse festival. Het concept is niet nieuw, maar wel uniek. Het moment waarop het festival wordt gehouden, vlak voor de zomervakantie, blijkt voor menig orkest een prima afsluiting van het seizoen te zijn.

ijsselfestival.jpg

Inmiddels zijn alle aanmeldingen binnen.
Voor het middaggedeelte hebben zich 8 jeugd- en opstaporkesten aangemeld. Tijdens het IJsseljeugdfestival, dat om 13.00 uur begint, zullen meer dan 250 jeugdige muzikanten optreden. Elk orkest verzorgt een optreden van 25 minuten, waarbij het repertoire vrij door elke vereniging is samen te stellen.
Voor het avondgedeelte, dat om 19.30 uur begint, hebben zich 4 A-orkesten aangemeld. Hier zullen zeker 200 muzikanten een avondvullend programma brengen. Het programma van de A-orkesten omvat 40 minuten muziek.

U bent uitgenodigd voor een dag vol heerlijke blaasmuziek.

Wat: het 14e IJsselfestival
Wanneer: zaterdag 25 juni 2011
Waar: Ontmoetingscentrum “Het Anker” te Westenholte.

Zie ook www.excelsior-westenholte.nl

Artikel delen:

Reageer