Fietsster gewond na aanrijding op Wipstrikkerallee

Zwolle – Op de Wipstrikkerallee kwam maandagmorgen 6 juni een 68-jarige fietsster uit Zwolle ten val.

Ze fietste richting Vechtstraat. Volgens verklaringen stak ze haar hand uit om linksaf te slaan, maar zag ze niet dat er een auto links naast haar reed. Bij het voorsorteren kwam ze met het stuur tegen de auto, bestuurd door een 23-jarige man uit Goor. De vrouw werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Ze is niet de eerste fietser die linksaf slaat zonder over de schouder te kijken. Dat ze de hand uitstak is al heel wat! Voor veel fietsers is zelfs dat teveel gevraagd.
  Als het verhaal uit bericht klopt, kan ik eigenlijk alleen maar zeggen: beterschap en leermomentje


  Maak melding

 2. Ik zie dat ik wel wat over het hoofd gelezen heb: de leeftijd; ik verwarde die 23 jaar met de verkeerde persoon.
  Ouderen zijn natuurlijk wat minder mobiel. Blijft wel een leermomentje (je bent immers nooit te oud om wat te leren) maar ook wil ik er een tip aan plakken: monteer een spiegel en gebruik die.


  Maak melding

 3. Het gaat gelukkig redelijk goed met m’n moeder, ondanks dat ze behoorlijk in puin ligt. En i.d.d. zal dit een leermomentje zijn voor haar. Ze weet nog niet de ware toedracht, want ze is een stukje kwijt. Zo zie je maar dat een ongeluk zo gebeurd is, ook al denk je goed op te letten.


  Maak melding

 4. @ Dochter, ik heb je moeder gisterochtend zien liggen, wachtend op de ambulance terwijl ik mijn zoon naar school bracht. We waren er behoorlijk van geschrokken. Ik wens jullie heel veel sterkte.

  Tis een vreselijk gevaarlijke en onoverzichtelijke verkeerssituatie daar, je kunt er op wachten dat daar eens een keer iets ernstigs gebeurt.

  Ben er zelf al eens van mijn fiets gejakkerd door een fietser komend vanaf de Vondelkade en ik komend vanaf de Vechtstraat/Coöp, een busje naast me gaf de fietser vanaf de Vondelkade voorrang dus we konden elkaar niet eens zien. En zo zie ik wel vaker rare dingen, de gemeente zou er eigenlijk eens moeten gaan posten tijdens spitsuren, misschien wordt dan duidelijk dat er daar iets moet veranderen.


  Maak melding

 5. @Ik:
  Volgens mij heb je het over een ander punt in de buurt van de Vechtstraat dan waar dit is gebeurd. Dit is waarschijnlijk voor de rotonde naar de Vechtstraat toe al gebeurd. Dat is helemaal een rotpunt om over te moeten steken (ik zou de rotonde rond nemen daar als ik met de fiets was).
  Sterkte voor deze mevrouw en ik vind de tip van WFvN een goede voor iedereen die minder mobiel is op de fiets: gebruik een spiegel op de fiets voor die keren dat je in deze situatie komt! Ik heb er zelf één en kan niet meer zonder!


  Maak melding

 6. Wat mij erg opvalt is dat de gemiddelde Zwolse fietser zeer goed de hand uitsteekt, maar dat omkijken bij de verkeersopleiding vergeten is.
  Zelf fiets ik vaak door de stad en het is dat veel automobilisten het weten anders zouden er veel vaker dergelijke ongevallen plaatsvinden.

  Als wij auto-bezoek van elders krijgen waarschuw ik de bezoekers meestal voor de schijnbaar onschendbare Zwolse fietsers..  Maak melding

 7. Ben eigenlijk wel benieuwd waar het gebeurt is. Ik dacht namelijk dat ze l.a. de vechtstraat op ging, daar waar rechts de groetboer zit en links de coöp, want dat vind ik voor fietser namelijk en vreselijke afslag.
  @ Dochter kun jij ons vertellen waar het precies gebeurd.
  En wens je moeder beterschap.


  Maak melding

 8. ik heb mevrouw ook zien liggen, en dat is altijd heel akelig. De plek was net voorbij Vondelkade linksaf gaand richting ArteZ. Wat ik zelf nog weleens daar doe ik doorrijden tot de zebra, en deze (met fiets aan de hand) gebruiken om over te steken. Met name voor wat oudere, of onzekere verkeersdeelnemers kan oversteken via zebra een idee zijn. Nu moet je bij een zebra ook altijd uitkijken maar is soms makkelijker dan over-je-schouder kijken, hand uitsteken, je kind naast je fietsend meenemen en dan oversteken.
  Als je namelijk niet naar links kunt is blijven staan op fietspad ook geen optie omdat je dan het andere fietsverkeer, dat rechtdoor fietst, in de weg (gaat) staan.  Maak melding

 9. @Marianne en Ingrid: volgens mij hebben julllie moeite met begrijpend lezen, ik omschreef de situatie waar ik mevrouw zag liggen, waarom denken jullie dan dat ze ergens anders lag?


  Maak melding

 10. @Ik, na de omschrijving van Jolande snapte ik waar ze lag. Jou omschrijving was voor mij niet duidelijk genoeg. En blijkbaar voor Marianne ook niet Maar om dan de conclusie te trekken dat ik moeite heb met begrijpend lezen.

  Misschien heb jij moeite met beeldend schrijven.

  Maar weet nu hoe jij reageert zal het noooooooooooit weer doen.
  Fijne dag verder.


  Maak melding

 11. Ik heb net met behulp van Google Maps getracht het gekibbel hierboven helder voor ogen te krijgen. Ik sluit me toch aan bij de meerderheid. Ook ik krijg bij het bericht van ‘Ik’ de indruk dat het gaat om de kruising Wipstrikkerallee/Vondelkade terwijl ik uit de omschrijving van Jolande meen te lezen dat het gaat om de kruising Wipstrikkerallee/Vechtstraat/RhijnvisFeithlaan. Het nieuwsbericht kan beide betekenen.  Maak melding

 12. Wel ben ik het met ‘Ik’ eens dat het er een onoverzichtelijk zooitje is met al die kruisingen zo vlak op elkaar en dat ook nog eens met druk verkeer. En dan nog die fietsstraat die er ligt maar verder geen voorrang heeft op de Wipstrikkerallee, dan een stel voorsorteerstroken voor fietsers die qua breedte ook te wensen over laten (bij de plek waar ‘Ik’ een aanrijding met andere fietser gehad heeft)
  En tja, als je dan een busje naast je hebt rijden die de verkeersregels niet volgt (tja, of de fietser natuurlijk die voorrang afdwong bij het busje, ook dat sluit ik niet uit), dan wordt het helemaal feest.

  Maar goed, in de andere richting (waarin het bewuste slachtoffer reed) is net net zo goed ellende. De afslag richting RhijnvisFeithlaan (die ze vermoedelijk wilde nemen?) is ook een klereding om te nemen.
  Het is gewoon stervensdruk en je hebt overal ogen nodig.
  Voor een gezonde fietser zou een spiegeltje al geen overbodige luxe zijn maar voor iemand die lichamelijk minder stabiel is, kan het helemaal een uitkomst zijn. Wil nog niet zeggen dat dat de ellende voorkomen had maar uit ervaring weet ik dat spiegels wel héél erg prettig zijn.
  En het hoeft niet persé zo’n lomp geval te zijn zoals je wel vaker ziet op fietsen voor ouderen maar er zijn ook elegant kleine spiegeltjes van Busch&Muller. Bij ligfietsen veel gebruikt maar ook bij ‘vakantiefietsers’ heb ik ze vaker gemonteerd gezien. Rijwielhandel Scholten heeft ze in ieder geval (en ik maak er nu ook al jáááren gebruik van)  Maak melding

 13. Sorry mensen als ik vanochtend te kort door de bocht uit de hoek kwam. Ben cold turkey aan het stoppen met roken..
  De plaats waar ik mevrouw zag liggen was precies tussen de twee kruisingen die WFvN noemt.


  Maak melding

Reageer