Deltion-studenten ‘prokkelen’ met Frion-cliënten

Zwolle- Vrijdag 10 juni is het dan zover. Welzijnstudenten van Deltion presenteren samen met cliënten van Frion kunstwerken op de catwalk. In het kader van Prokkel, een prikkelende ontmoeting tussen iemand met en zonder verstandelijke beperking, is dit samenwerkingsproject ontstaan. De presentatie vindt plaats in de campus van Deltion. Bezoekers zijn vanaf 13.45 uur van harte welkom.

De kunstwerken variëren van spandoeken met kosteloos materiaal tot een catwalk met zelfgemaakte kleding. Vanaf eind april ontmoetten de studenten uit JM1A van de opleiding Sociaal Agogisch Werker en de cliënten elkaar wekelijks om samen aan hun kunstwerk te werken. Vanuit Frion werkten er mensen met een verstandelijke beperking mee uit de dagbestedingscentra; Prunuspark, De Weije Kunst en De Golfslag. Natascha van Zaanen is leraar Welzijn en begeleidt het project vanuit Deltion: “Het is goed om te zien dat studenten nu echt in contact zijn met de doelgroep uit het toekomstige werkveld. En vanuit Frion vinden de cliënten het juist leuk om aan de samen aan de slag te zijn.”

Prokkel is een tweedaags evenement. Jaarlijks op de tweede vrijdag en zaterdag in juni staat Nederland bol van de ontmoetingen tussen de twee doelgroepen. Leuke, verrassende, spannende en ontspannende activiteiten voor mensen met en zonder verstandelijke beperking. Door samen iets te doen, elkaar leren kennen en ontdekken hoe verrijkend de inbreng van mensen met een verstandelijke beperking kan zijn. Vorig jaar vond het eerste evenement plaats en met succes. Om die reden is het evenement uitgebreid met een derde dag; de Nationale Prokkelstagedag op donderdag 9 juni.

De verstandelijk gehandicapten tweedaagse is een initiatief van acht organisaties uit de zorg en wordt gefinancierd door een groot aantal verschillende fondsen, zoals het VSBfonds, SKaN fonds, Fonds NutsOhra, NSGK en het Fonds verstandelijk gehandicapten. Kijk op www.prokkel.nl voor meer informatie

Artikel delen:

Reageer