Zwolse medailles op Austrian Open teakwondo

Zwolle – Afgelopen weekend vond de Austrian Open in Innsbruck plaats. Met ruim 1100 deelnemers uit diverse landen was het een goed bezet toernooi. Het Zwolse team Taekwondo Oude Luttikhuis nam deel met een afvaardiging van 5 spelers en keerde huiswaarts met 2 medailles.

Dewey Roemeon uitkomend in de klasse Senioren Dames -46kg wist een mooie bronzen plak te behalen. In de kwartfinale werd er met 3-1 gewonnen van Nina Prcac Dolinsek uit Slovenie. In de halve finale was Anna Mirkin uit Israel te sterk voor de Almelose. Joyce van Baaren wist eveneens een bronzen medaille te behalen in de klasse Dames Senioren -67kg. In de kwartfinale werd er overtuigend met 7-0 gewonnen van Elisabete Ribeiro uit Portugal. In de halve finale werd er verloren van Franka Anic uit Slovenie die uiteindelijk ook beslag legde op de gouden medaille in deze klasse.

Pascal Niks won in de klasse Junioren Heren -68kg van Letland en Zwitserland. Vervolgens werd er nipt verloren in de kwartfinale van Italie waardoor Pascal Niks helaas net buiten de prijzen viel.

Clubgenoot Branko Bergmann (Senioren Heren -63kg) uit Enschede won zijn eerste partij overtuigend met 7-2 van Italie maar moest in de volgende partij zijn meerdere erkennen in Melvin Willems uit Belgie.

Jeremiah Serhalay uit Apeldoorn en eveneens uitkomend voor TKD Oude Luttikhuis onderging helaas hetzelfde lot en was voortijdig uitgeschakeld.

Al met al een mooi resultaat voor de spelers voor Taekwondo Oude Luttikhuis.

Artikel delen:

Reageer