Benefietconcert Come Let Us Sing

Zwolle – Ruim 20 jonge mensen zingen op 17 juni de avond vol! Oslo Gospel Choir, U2 en andere gospel-klassiekers, begeleid door een combo en soms aangevuld door gastsolisten. ‘Come let us sing’ is een vrij toegankelijk benefietconcert voor de Joseph Wresinski Cultuur stichting en staat onder leiding van afstuderend student Docent Muziek Annelies Steensma. Het concert begint om 20:00 in de Fontein in de wijk Stadshagen.

cls_poster_a3.jpg

Het concert én het koor zijn in één jaar samengesteld onder leiding van Annelies Steensma, docent Muziek aan het Artez Conservatorium. Halverwege 2010 stelde zij een volledig nieuw koor samen, waarmee ze nu hoopt af te studeren op het onderdeel ‘muziekproductie’. ‘Het is best spannend. We hebben hard geoefend en willen nu héel graag laten zien wat we kunnen!’, aldus Steensma. Het koor wordt begeleid door een combo en aangevuld door een tweetal gastsolisten en twee gastkoren.

Armoede is – hoe onbekend soms – nog steeds een sluipend probleem in Nederland. Een belangrijke bijdrage in de strijd hiertegen wordt geleverd door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. Zij wil door het maken van theater en muziek de samenleving confronteren met de mens achter de armoede. Centraal in projecten van de stichting staan namelijk mensen die zelf te maken hebben met een leven in armoede.

Het concert begint om 20:00 in De Fontein aan het Sterrenkroos 56 in Zwolle. Toegang is vrij, elke bezoeker kan een vrije gift geven aan de Joseph Wresinski Cultuur stichting .

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer