Zwolle ziet het zonnig in!

Zwolle – Zwolle maakt werk van duurzaamheid! Door in 2011 op vele gemeentelijke panden zonnepanelen te plaatsen, draagt de gemeente bij aan een stad in balans.

Het gaat hierbij onder andere om het Stadskantoor, de Gemeentewerf, Theater De Spiegel, Jongerencentrum Level Z, Wijkcentrum De Vlasakkers en Sportcomplex De Vegtlust. Ook is de gemeente in gesprek met schoolbesturen over de plaatsing van zonnepanelen op enkele basisscholen. Tenslotte komen er in 2012 ook zonnepanelen op de nieuw te bouwen brandweerkazerne op de Dennenstraat en op zwembad De Vrolijkheid.

De gemeenteraad van Zwolle moet nog een besluit nemen over het project. Als de raad positief beslist, wordt het eerste zonnepaneel eind augustus geplaatst. Alle panden, behalve de nieuwe brandweerkazerne en het nieuwe zwembad, zijn eind 2011 voorzien van zonnepanelen.

Dit project komt tot stand in samenwerking met de provincie Overijssel. De provincie Overijssel investeert tot en met 2011 extra in de Overijsselse woon-, leef- en werkomgeving. Overijssel gebruikt daarvoor de opbrengst van de verkochte aandelen Essent. Het gaat om projecten die provincie en gemeenten gezamenlijk uitvoeren en financieren.

Artikel delen:

Reageer