Informatiemiddag OV-chipkaart op 15 juni

Zwolle – U hebt ongetwijfeld al wel gehoord over de OV-chipkaart. Deze kaart vervangt in de toekomst de strippenkaart en wordt hét betaalmiddel in het openbaar vervoer. De OV-chipkaart biedt u veel gemak, zo kunt u met deze kaart in bus, tram, trein en metro reizen. Voor iedereen die graag meer informatie wil over het gebruik van de kaart organiseert ‘Ervaar het OV’ namens de provincie Overijssel een informatiemiddag.

ov-chipkaart.jpg

De informatiemiddag bestaat uit twee delen. In het eerste deel krijgt u een presentatie met instructiefilmpjes over het gebruik van de kaart. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe u van deur tot deur reist. In het tweede deel kunt u vragen stellen aan de aanwezige medewerkers, maar ook gelijk oefenen met de OV-chipkaart. Er is apparatuur aanwezig die u ook tegenkomt in het dagelijks gebruik van de kaart. Als u enthousiast bent geworden, kunt u een aanvraagformulier meenemen. De (stads)bussen van Syntus Overijssel zijn al toegerust op het gebruik van de kaart en ook uw treinreizen bij de NS kunt u voldoen met de OV-chipkaart. Zwollenaren kunnen dus direct gebruik maken van de OV-chipkaart. De informatiemiddag vindt plaats op woensdag 15 juni van 12.30 uur tot 15.30 uur in het stadhuis, Grote Kerkplein 15. De middag is voor alle Zwollenaren gratis, u hoeft zich niet aan te melden.

 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Zouden ze er ook bij vertellen dat het soms flink duurder is om te reizen met de ov-chipkaart? Een busrit tussen Zwolle en Hasselt is maar liefst 34% duurder! (met ov-chipkaart ??2,72, met 45-strippenkaart ??2,03)


    Maak melding

  2. De informatiemiddag vindt plaats op woensdag 15 juni van 12.30 uur tot 15.30 uur in het stadhuis, Grote Kerkplein 15.

    En de werkende mens die met het OV moet? of gaat de gemeente deze mensen compenseren voor de vrije uren die je op moet nemen om bij deze middag te zijn ?
    Wil je het grote publiek bereiken, ga dan op donderdagavond op de melkmarkt staan.    Maak melding

Reageer