Starterscafé Zwolle over het fenomeen social media

Zwolle – Het netwerkevent Tweededinsdag.nl, Starterscafé Zwolle begint een vast ijkpunt te worden in de agenda van ondernemers. De eerste twee bijeenkomsten konden rekenen op een grote belangstelling. Ook 14 juni belooft weer een bijzondere tweededinsdag te worden. Communicatiespecialist Edith Scholte geeft een lezing over een fenomeen waar je als kersverse ondernemer niet omheen kunt: social media.

Wie van netwerken houdt en een account heeft bij verschillende social media, is onze hoofdgast Edith Scholte vast wel eens tegengekomen. Met haar communicatieadviesbureau’ Zeg eens E!’ helpt zij andere ondernemers om verder te komen. Natuurlijk kwam ook de social media op haar pad. Edith was eerst sceptisch, toen geïnteresseerd en nu vooral verrast door de mogelijkheden en kracht.

“Boeiende materie”, meent Eric Grotens, een van de initiatiefnemers van Tweededinsdag.nl, Starterscafé Zwolle. “Social media vind ik een prima communicatiekanaal om mezelf en mijn onderneming te profileren. Door ook gedoceerd wat privénieuws prijs te geven, geef ik mijn bedrijf een ‘echt gezicht’. Het is heel essentieel om te weten wat je wel niet online communiceert. Ook social media kunnen je imago maken of kraken.”

Edith Scholte laat op tweededinsdag.nl zien hoe je social media kunt inzetten en benutten voor je bedrijfsdoelen. Voor starters en gevestigde ondernemers een waardevolle middag die daarna uitmondt in ‘live’ netwerken onder het genot van een hapje en drankje.

Profileer jezelf online

Tweededinsdag.nl, Starterscafé Zwolle is hét maandelijkse netwerkevent voor startende en gevestigde ondernemers uit Zwolle en omgeving. Het is een goed werkende formule omdat de behoeften van de starters vooraf goed zijn onderzocht. “Ondernemers zijn geïnteresseerd in zichzelf profileren, maar niet iedereen heeft een communicatieknobbel. Het is en blijft een vak apart waarbij handige tips altijd welkom zijn”, weet Eric Grotens. “Dit netwerkevent zorgt ervoor dat startende ondernemers beslagen ten ijs komen door kennis te nemen van communicatie-ervaringen van hun meer ervaren collega’s.”

Altijd hetzelfde, maar toch anders

Tweededinsdag.nl, Starterscafé Zwolle heeft een vaste opbouw. Iedere bijeenkomst bestaat altijd uit een inhoudelijk en een informeel deel. Uit de regio wordt een inspirerende ondernemer uitgenodigd om zijn/haar eigen ervaringen over de do’s and don’ts van het ondernemen te benadrukken. Aansluitend is er een gezellige borrel en kan men eventueel aanschuiven bij het Startersmenu (€ 17,99). Tijdens het informele gedeelte kunnen starters (gratis) van gedachten wisselen met ervaren ondernemers en specialisten, zoals accountants, fiscalisten, notarissen, communicatieadviseurs en met adviseurs van de Belastingdienst en de Gemeente Zwolle. Iedere startende ondernemer mag eerst komen ‘snuffelen’. De eerste bijeenkomst is gratis, daarna kost een lidmaatschap € 99,00 per jaar. Aanmelden als lid kan op www.tweededinsdag.nl.

Bij deze worden alle starters en gevestigde ondernemers uit Zwolle en regio uitgenodigd een kijkje te komen nemen op 14 juni in Theater De Spiegel. Even aanmelden via info@tweededinsdag.nl is voldoende. Kom langs, het is zeker de moeite waard!

Artikel delen:

Reageer