Han van den Berg loopt 35 keer de marathon

Zwolle – 6 juni 2011 had Zwollenaar Han van den Berg, en lid van Loopsport Zwolle, de unieke mogelijkheid om samen met initiatiefnemer en Nederlands bekendste marathonloper Richard Bottram zijn 35ste marathon te lopen in zijn Wheel of Energy. Van den Berg: "Wat was dat een super ervaring!"

wheel.jpg

Bottram: “Nu begint het pas écht! Ik merk dat het nu pas tot iedereen doordringt wat we eigenlijk teweeg hebben gebracht. Daarom zou het mooi zijn als straks elke dag iemand ergens op de wereld tegen kanker zou lopen." Met deze woorden eindigde Richard Bottram op 29 juli 2007 zijn Run against Cancer. En daarom loopt Richard Bottram nu iedere dag (!) een marathon. In zijn vorige project (in 2006 en 2007) was het erg lastig om met elkaar te lopen, maar nu is hij iedere dag op Schiphol te vinden.

Lopen voor een goed doel en

– al het geld door door het wheel gegenereerd wordt, komt ten goede aan een beter leven met kanker
– even geen: stad, natuur, strand en bergen
– gewoon op 1 plek blijven hardlopen
– zonder een start of finishlijn
– geen drankposten
– geen startnummers en speldjes en geen elektronische chip
– geen dranghekken en geen gedrang op het parcours
– veel supporters (lees nieuwsgierige reizigers)
– zelfs af en toe een chat met een geïnteresseerde
– je kunt niet harder dan de ingestelde snelheid
– maar je kan ook niet langzamer dan deze snelheid! Anders…….

Tips:
– net als een hamster, gewoon blijven doorrennen
– afleiding zoeken bij de ‘globetrotters’ die voorbij trekken
– eigen eten, drinken en koelwater meenemen
– het wheel draait nog tot 9 oktober 2011.
– er is nog ruimte voor groepen cq bedrijven

Wheel of Energy365 is een actie van Stichting Marathon365. Initiatiefnemeren marathonloper is Richard Bottram. Wheel of Energy365 wil bijdragen aan een wereld waarin de ziekte kanker niet langer levensbedreigend is. Bovendien vragen we donaties voor psychosociale ondersteuning zodat de kwaliteit van leven met kanker vergroot kan worden.

De missie van Wheel of Energy365 is hoop uitdragen voor een beter leven met kanker. Hoop is het belangrijkste kapitaal van onze samenleving. Daarnaast wil Wheel of Energy365 handtekeningen ophalen voor de Wereld Kanker Petitie zodat er meer internationale, politieke aandacht voor deze ziekte komt. Dit moet leiden tot internationale welzijnsverbetering voor mensen die geraakt zijn door kanker. Naast medische behandelingen zorgt psychosociale ondersteuning voor een verhoging van de levenskwaliteit: een beter leven met kanker.

Mocht je via mijn marathon een donatie willen doen aan het Wheel of Energy? Dat kan door een bedrag over te maken op rekening nr 13 36 43 999 t.n.v. Stichting Marathon365 te Schiphol, kenmerk: Han-Wheel.

Artikel delen:

Reageer