Jongen gewond na aanrijding op Eikenstraat

Zwolle – Op de Eikenstraat raakte dinsdagmiddag 7 juni een 16-jarige fietser uit Zwolle gewond bij een aanrijding met een personenauto.

De jongen kwam uit de Moerbeistraat gefietst en wilde de weg oversteken. Op dat moment reed over de Eikenstraat een 23-jarige automobilist uit Zwolle, die de fietser niet zag aankomen. De jongen botste op de auto en belandde via de motorkap op straat. Hij liep kneuzingen en schaafwonden op en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist kwam met de schrik vrij, maar zijn auto moest worden afgesleept.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Ik las het stuk even verkeerd. Mijn eerste indruk was dat de automobilist de fietser over het hoofd zag en dat hij de fietser daarom geen voorrang had verleend.
  Na bekijken van Google Maps snapt ik het even niet omdat de Moerbeistraat een uitritconstructie heeft en een woonerf is en dus heeft die straat helemaal geen voorrang.

  Maar het is dus de fietser die de auto over het hoofd zag en daarom de auto geen voorrang verleende.

  Maar een auto die afgevoerd moet worden na aanrijding met een fiets? Moet wel een stevige klap geweest zijn. Volgens mij heeft de fietsende knul strontmazzel gehad…. (voor zover je van mazzel kan spreken uiteraard maar gezien de situatie….)


  Maak melding

 2. Ja, zo is de situatie. Kom je uit de Moerbeistraat dan verlaat je een “erf” en dan dien je zich te gedragen al komen de van een uitrit. En dat betekent voorzichtig en daarbij niemand te hinderen of schade te veroorzaken.
  Zo te herinneren zijn een week geleden 2 jonge dametjes totaal niet oplettende ook aldaar met een auto in botsing gekomen in een vergelijkbare situatie.
  Er gaan veel fietsers door de Moerbeistraat om daarbij een kortere route te nemen met als gevolg meerdere verkeersrisico volle situaties te treffen. Men wil dan één verkeerlicht omzeilen en trotseerd dan 3 risico volle situaties die niet goed worden beoordeeld.


  Maak melding

Reageer