Diederik Boer gaat succesvol in beroep

Zwolle – De keeper van FC Zwolle, Diederik Boer, is met succes in beroep gegaan tegen de schorsing van zes duels die hij kreeg opgelegd door de aanklager betaald voetbal. De tuchtcommissie besloot vier duels te schrappen, meldt de KNVB.

22-05-2011_fc_zwolle-cambuur_12.jpg

Boer wordt gestraft voor een incident tijdens het promotie-/degradatieduel met VVV-Venlo. In die wedstrijd zou Boer een ballenjongen een duw dan wel een klap hebben gegeven. De aanklager was van mening dat hij de belangen van de sectie betaald voetbal en de voetbalsport schaadde en wilde hem voor zes duels schorsen. De doelman van FC Zwolle ging niet akkoord met die straf en tekende beroep aan. Hij vond gehoord bij de tuchtcommissie. Zij kan zich vinden in het verweer van Boer, de goalie gaf aan dat hij voor de bal ging en daarbij de ballenjongen raakte, en besloot de schorsing terug te brengen tot twee duels. Het is nog niet bekend of de aanklager zich neerlegt bij deze uitspraak.

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Goed gedaan joggie :D:D:D als het een heeeeeel bekende keeper zou zijn geweest was die er met een waarschuwing afgekomen en nu 6 wedstrijden dit noemt met klasse justitie laat de KNVB maar op papier zetten wat er voor welke overtreding aan straf komt dan weet iedereen waar hij(zij) aan toe is


    Maak melding

  2. Het zijn eigen zakkenvullers bij de KNVB die gasten reizen overal heen voor een kleinigheid en worden dik in de atten gelegd met etentje en drankjes en mooie tripjes.En dan ook nog een baas salaris verdienen met een hoop vriendjespolitiek.


    Maak melding

Reageer