Eva Peeters in Senaat Nederlandse Kinderjury

Zwolle – Eva Peeters (8) uit Zwolle is dinsdag 7 juni door Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld-Schouten benoemd tot lid van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2011. Bij die functie hoort een sjerp en een baret en die kreeg zij door de Commissaris overhandigd.

eva_peeters.jpg

Eva houdt van lezen, het liefst dag en nacht, zo motiveerde zij haar kandidatuur in een zelfgeschreven sollicitatiebrief. Een boek per dag lukt makkelijk. Ze is ook bezig met het schrijven van een eigen boek maar weet nog niet zeker of ze het gaat uitgeven. Voldoende kwaliteiten om mee te dingen naar een plek in de Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2011. Per provincie is er plek voor één kind. In totaal hebben 300 kinderen gesolliciteerd naar deze belangrijke functie.

Eva zit in groep 6 van de Klokbeker in Zwolle. Eigenlijk zou zij gewoon naar school moeten maar voor zo’n bijzondere dag kreeg zij vrij. Eva: "Ik moet wel een verslag schrijven voor de nieuwsbrief en natuurlijk de gemiste lessen inhalen maar dat is geen probleem. Het is een volle dag. Straks moet ik nog naar Den Haag om de andere senaatsleden te ontmoeten. Ik krijg dan de vijf boeken mee die kans maken op de hoofdprijs. Die moet ik lezen. Op 25 juni komen wij weer bij elkaar om de boeken te bespreken en op 29 juni reiken wij de Prijs van de Nederlands Kinderjury uit."

Na afloop van het officiële gedeelte, waar naast de commissaris alle gedeputeerden aanwezig waren, volgde een interview met een journaliste van de Stentor. Alsof zij niet anders gewend was gaf Eva volleerd antwoord op de vragen en poseerde zij voor de fotograaf. Een ding is zeer duidelijk: een betere Overijsselse vertegenwoordiging in de Senaat van de Nederlandse Kinderjury is er gewoon niet. De provincie Overijssel wenst Eva heel veel succes!

De Senaat van de Nederlandse Kinderjury is een initiatief van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Sinds 2006 kunnen kinderen naast het uitbrengen van hun stem voor het beste kinderboek ook solliciteren voor een plek in de Senaat. Uit elke provincie wordt iemand geselecteerd. Hun taak is de boeken die zijn genomineerd te bespreken en het oordeel van alle stemmende kinderen van Nederland te bevestigen en te beargumenteren.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. De Senaat wordt geïnstalleerd door de voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO.

    ———————————-
    ik dacht, waar ken ik die kleurencombi toch van..


    Maak melding

Reageer