Ontwikkeling nieuwbouw Kamperpoort stap verder

Zwolle – Met de samenwerkingsovereenkomsten tussen deltaWonen en de gemeente Zwolle en tussen Multi Vastgoed bv en de gemeente Zwolle, is de weg vrijgemaakt voor de verdere gebiedsontwikkeling Vogelbuurt/ Katwolderplein/Parkeergarage in de wijk Kamperpoort.

schermafbeelding_2011-06-08_om_17.24.25.png

Onderdeel van de overeenkomst is een financieel onderhandelingsakkoord dat bereikt is tussen de drie betrokken partijen. Hierdoor kan een belangrijk project voor de stad en de wijk Kamperpoort worden gerealiseerd. De overeenkomsten worden naar verwachting voor eind juni 2011 ondertekend.

De nu nog braakliggende locatie wordt bebouwd met een nieuwe Vogelbuurt bestaande uit 50 – 70 sociale huurwoningen. Het bouwprogramma voor het Katwolderplein bestaat uit een commercieel programma van circa 9.500 m2, een ondergrondse parkeergarage, circa 90 woningen. Het commerciële programma omvat circa 6.500 m2 detailhandel, een supermarkt van circa 1.000 m2 en horeca en leisure (2.000 m2), en een megabioscoop (circa 1.500 zitplaatsen). Deze gebiedsontwikkeling maakt onderdeel uit van de plannen voor de Kamperpoort. De Kamperpoort wordt een karakteristieke binnenstadswijk vol bijzondere woonmogelijkheden.

September vorig jaar presenteerden deltaWonen en Multi Vastgoed een eigen stedenbouwkundig plan voor het gebied. Nadat de gemeente Zwolle aangaf zich daarin te kunnen vinden, hebben de drie partijen verschillende juridische en financiële aspecten nader uitgewerkt. Ten opzichte van eerdere plannen is het grondgebied voor de Vogelbuurt iets groter geworden. Multi Vastgoed realiseert in plaats van de oorspronkelijk geraamde 135 koopwoningen (in diverse typen en prijsklassen) nu circa 90 woningen in het midden en hogere segment). De plannen voor het commercieel programma voor het Katwolderplein zijn niet gewijzigd.

Ondergrondse parkeergarage Er wordt uitgegaan van een ondergrondse parkeergarage van drie lagen. De gemeente onderzoekt de komende maanden verschillende ontwikkelvarianten voor deze parkeergarage met 800 tot 1.200 parkeerplaatsen.

Verwacht wordt dat de bouw van de woningen in de Vogelbuurt in 2012 kan starten, de oplevering is in 2013. De opening van de winkels, bioscoop en parkeergarage is voorzien in het voorjaar van 2016. De laatste woningen zullen naar verwachting medio 2016 worden opgeleverd.

Meer over de plannen voor de deelplannen voor de Kamperpoort is te vinden op www.kamperpoortzwolle.nl en op de sites van de betrokken partijen. Het stedenbouwkundig structuurontwerp en beeldkwaliteitplan is te vinden op www.zwolle.nl/bijlagenpersberichten

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Interessante tekeningen van de nieuwe Kamperpoort via de link van de persbijlagen. Bijvoorbeeld een transparant paviljoen aan de Pannenkoekendijk en een slanke woontoren in het midden van 30 meter hoog.


  Maak melding

 2. Zeker interessante tekeningen maar veel opties, het kan nog van alles worden en waarschijnlijk door geldgebrek wordt het het lelijkste.


  Maak melding

 3. Als ik dit plaatje goed interpreteer, loopt het van de Katerdijk (boven) tot aan de Rieteweg.
  IJsselhallen worden vervangen, Jumbo niet meer op de plek waar hij nu zit. De straat Veemarkt wordt ingekort, terwijl de Emmastraat juist wordt doorgetrokken.


  Maak melding

Reageer