Halve Marathon Zwolle live bij RTV Oost

Zwolle – Zaterdagavond 18 juni vindt de elfde editie plaats van het Zilveren Kruis Achmea Halve Marathonfestival Zwolle. RTV Oost verzorgt van 19.00 tot 22.00 uur een rechtstreekse radio- en tv-uitzending van dit grote sportevenement, waarbij een recordaantal van 8500 atleten zich door de Zwolse binnenstad wringt. Voor het live tv-verslag wordt onder meer gebruik gemaakt van twee helikopters.

Het Zilveren Kruis Achmea Halve Marathonfestival Zwolle staat bekend als het gezelligste hardloopfestival van Nederland. Het deelnemersveld is enorm breed: van scholier tot wereldtopper, van recreant tot doorgewinterde hardloper, in Zwolle is iedereen van de partij! De hardlopers worden aangemoedigd door duizenden supporters. Langs het parcours spelen fanfares, bands en DJ´s. Op de Grote Markt is het onthaal grandioos.

Prominente deelnemers

De populariteit van het Zwolse loopfestijn lijkt ieder jaar te groeien. Opvallende aanwezigen dit jaar zijn voormalig topvolleyballer Bas van de Goor en de Keniaanse langeafstandsloper Wilson Kipsang. Van de Goor neemt – in het kader van zijn Bas van de Goor Foundation – deel met een groep diabetespatiënten. Kipsang loopt in Zwolle ter voorbereiding op zijn wereldrecordpoging later dit jaar.

Wedstrijdinformatie

De Zwolse Halve Marathon start om 20.15 uur op de Koggelaan en gaat via de Van Karnebeek bustunnel naar een parcours van drie ronden in de stad. Nieuw dit jaar is de Scania 4 EM Business Run, waarbij collega’s de eer van hun bedrijf kunnen verdedigen in de Wavin 4 Engelse Mijlen. Meer informatie over het Zilveren Kruis Achmea Halve Marathonfestival Zwolle is te vinden op www.halvemarathonzwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Henk hopelijk is het droog en goed weer anders kun je beter op tv oost kijken.Of om alles nog beter te kunnen zien en mee te maken moet je meelopen .Maar niet negatief doen over tv Twente zoals jij hier aangeeft want het is mooi dat ze het uitzenden    Maak melding

Reageer