Deltion studenten checken gemeentepersoneel

Zwolle – Kamer sh0.15 in het Zwolse Stadskantoor bood deze ochtend de aanblik van een medisch centrum. Vandaag en volgende week dinsdag kunnen medewerkers van de gemeente Zwolle zich vrijwillig onderwerpen aan een health check. De benodigde handelingen worden uitgevoerd door aankomend doktersassistenten van het Deltion College. Ze wisselen elkaar af in groepjes van 4.

health_check_bij_gemeente_zwolle.jpg

Tweedejaarsstudentes Maya, Rowan, Daniëlle L. en Daniëlle W. verwelkomen de eerste medewerker om 9.00 uur met een handdruk zoals je die ook bij de dokter ziet. Achtereenvolgens wordt bloed geprikt (HB), de bloeddruk gemeten, de BMI bepaald en een peakflowtest gedaan. Met deze tests en een vragenlijst wordt een interpretatie gemaakt van de gezondheid van de medewerker. Die krijgt een persoonlijke scorekaart mee en voorlichtingsmateriaal over de betekenis van de gemeten waarden. De uitslagen worden alleen gedeeld met de medewerker zelf. De werkgever ontvangt een rapportage op algemeen niveau. Ruim zestig medewerkers van de gemeente hebben zich aangemeld voor de health check.

Praktijkopdrachten vormen een belangrijk deel van het mbo-onderwijs bij Deltion. In samenwerking met werkgevers en instanties worden situaties gecreëerd waarin de studenten hun professionele vaardigheden kunnen aanleren. De studenten van de opleidingen Assistenten in de Gezondheidszorg zijn regelmatig te vinden bij werkgevers, op evenementen of in het onderwijs. Zo geeft een andere groep studenten volgende week EHBO-les aan leerlingen van het Agnietencollege in Zwartsluis.

Artikel delen:

Reageer