Het weer: later buien

Zwolle – Vrijdag lost eventuele aanwezige mist snel op en is er in de ochtend nog ruimte voor wat zon. ‘s Middags volgen er vanuit het zuiden buien. In het oosten en zuidoosten is daarbij onweer mogelijk. Het wordt 17 graden aan zee tot 20 graden in Limburg en er staat niet veel wind. In de avond trekken de buien richting het noorden. Het is bewolkt en regenachtig, pas in de nacht wordt het vanuit het zuiden weer droog en klaart het op. De minima liggen rond een graad of 8 en er is opnieuw kans op mist.

09-06-2011_weerfoto__nieuwe_ijsselbrug_.jpg
Nieuwe IJsselbrug

Zaterdag begint de dag droog en met veel zon. In de middag ontstaan er steeds meer stapelwolken die uitgroeien tot buien. Het wordt 16-19 graden en er waait een matige, in het noorden vrij krachtige, zuidwestenwind. Zondag, Eerste Pinksterdag, wordt vanuit het zuiden wat warmere lucht aangevoerd en loopt de temperatuur op tot gemiddeld 20 graden. Wel is er veel sluierbewolking, maar de zon weet daar regelmatig doorheen te prikken. In de avond neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen toe. Tweede Pinksterdag en de dagen daarna blijft het licht wisselvallig zomerweer. Er zijn zonnige perioden, afgewisseld door stapelwolken en een enkele bui bij maxima rond 20 graden.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Goedemorgen! Soortgelijke plaat als eerder deze week. Dichterbij maar een net eem iets andere brug. Vind deze plaat mooier. En buien? So what, lekker belangrijk……………d’r kump een lang weekend an: werkze, menschen. 😉


    Maak melding

Reageer