FC Zwolle Vrouwen ambitieus tweede seizoen in

Zwolle – FC Zwolle Vrouwen heeft de plannen voor het nieuwe seizoen rond. De selectie heeft een kwaliteitsimpuls ondergaan en telt 22 namen, de organisatie is uitgebreid met onder meer een manager marketing en sales en een algemeen adviseur. Ook is het gehele voorbereidingsprogramma rond met een aantal wedstrijden tegen internationale tegenstanders.

Nadat eerder al de komst van international Sylvia Smit (24) van SC Heerenveen werd bekendgemaakt, komt ook Lianne de Vries (20) over van FC Utrecht. Zij speelde eerder ook voor Oranje. Daarnaast maken Marianne van Brummelen (19), Carmen Bleuming (21) en Jolijn Heuvels (24) de overstap van landskampioen FC Twente naar FC Zwolle Vrouwen.

Van de FC Twente Beloften/ATC’65 – waar Bleuming het afgelopen seizoen voor uitkwam – komen de tweelingzusjes Nathalja en Marèse Nijman (18) en de 17-jarige keepster Kimberly Heijne verruilt FC Emmen voor FC Zwolle Vrouwen. Heijne behoort inmiddels tot de selectie van Oranje onder 19. Verder stapt middenveldster Suzanne Herpel (28) over van Be Quick’28 naar FC Zwolle Vrouwen. Daarmee komt het aantal nieuwelingen op negen en de selectie op 19 speelsters. Waarschijnlijk zullen nog drie talentvolle Be Quick’28-speelsters deel gaan uitmaken van de selectie, die ook komend jaar weer onder leiding staat van hoofdtrainer Bert Zuurman en assistent-trainer Sebastiaan Borgardijn. FC Zwolle heeft afscheid genomen van de Kenianen Doreen Nabwire, Martha Karimi, die teruggekeerd zijn. Verder vertrekken keepster Annet Bolk en Bouchra Moudou, maar wat zij gaan doen is nog niet bekend. Marjolein Jansen gaat lager spelen bij Be Quick’28 en ook Silvia Woudberg verlaat FC Zwolle Vrouwen, zij komt in het nieuwe seizoen zeer waarschijnlijk uit voor Oranje Nassau Groningen.

Naast de selectie, heeft FC Zwolle Vrouwen ook volop geïnvesteerd in de organisatie. Henry Beekman is algemeen- en technisch manager, Patty Beekman-Geerligs is verantwoordelijk voor marketing en sales en Erik Riemens is team- en communicatiemanager. Tevens is Bennie van de Vegte bereid gevonden om als algemeen adviseur op te treden. Verder blijft verzorgster Christien Rens actief bij FC Zwolle en verzorgt Jos Dohmen van Fysiostad weer de fysiotherapie.

FC Zwolle Vrouwen gaat zich buiten het veld komend seizoen richten op het actief werven en behouden van sponsors en de contacten in de regio met scholen en verenigingen verder uitbreiden en verstevigen. Op het gebied van communicatie zijn er concrete plannen voor een eigen website en is FC Zwolle Vrouwen inmiddels actief op twitter: @FCZwolleVrouwen. Verder heeft FC Zwolle Vrouwen drie speelsters bereid gevonden om naast het voetbal een aantal taken te gaan vervullen. Keepster Nadja Olthuis gaat zich bezighouden met het organiseren en geven van clinics, aanvoerster Mariska Kogelman verzorgt komend seizoen als opvolgster van Marieke van Tienhoven het materialenbeheer. Verder assisteert Linda van Beekhuizen bij de marketing en sales, clinics en gaat zij zich bezighouden met algemene administratieve zaken. Het voorbereidingsprogramma bevat elf oefenwedstrijden. FC Zwolle Vrouwen traint in de aanloop naar het nieuwe seizoen dat op vrijdag 2 september begint, in twee blokken. Het eerste blok begint op maandag 20 juni en duurt tot en met zaterdag 9 juli. Op vrijdag 24 juni ontvangt FC Zwolle een Fries Regioteam, dinsdag de 28-ste treft het Be Quick’28, op zaterdag 2 juli krijgt het Oranje Nassau Groningen op bezoek, terwijl zaterdag 9 juli de thuiswedstrijd FC Zwolle Vrouwen tegen FFC Duisburg 2 op het programma staat. Alle wedstrijden vinden in het stadion plaats.

Vervolgens is de selectie drie weken vrij, waarna op maandag 1 augustus de vijf weken durende voorbereiding begint. FC Zwolle oefent tegen SC Gelre (vrijdag 5 augustus), Be Quick’28 (dinsdag 9 augustus), het Duitse FC Heike Rheine (vrijdag 12 augustus), SC Heerenveen (dinsdag 16 augustus mogelijk in Jubbega), het Belgische Beveren Maasland/Sinaai Girls (zaterdag 20 augustus op het trainingkamp in Heemskerk bij Odin’59 dat gepland is op 18,19 en 20 augustus), FC Twente Beloften/ATC’65 op dinsdag 23 augustus en de Belgische promovendus KV Achterbroek op zaterdag 27 augustus. Al die wedstrijden worden in Zwolle afgewerkt. Tot slot, vindt de traditionele persdag waarschijnlijk plaats op zaterdagochtend 13 augustus, na afloop van de training.

Artikel delen:

Reageer