Laatste rit over de Oude IJsselbrug

Zwolle – Het komend Pinksterweekend beginnen de voorbereidingen van de sloop van de Oude IJsselbrug. In het kader daarvan vertrok vrijdag rond 12.00 uur een stoomlocomotief voor een afscheidsrit over de markante brug over de IJssel bij Zwolle.

laatste_trein_ijsselspoorbrug_8378_470.jpg

Nu de nieuwe en hogere Hanzeboog gereed is voor het treinverkeer van en naar Zwolle is het gebruik van de Oude IJsselbrug niet meer nodig. De stoomlocomotief vertrok vanuit station Zwolle voor een laatste rit over de rails van de IJsselbrug. Langs de route en bij de IJssel keken tientallen treinliefhebbers naar het nostalgische tafereel.

wz04.jpg

laatste_trein_ijsselspoorbrug_8390_470.jpg

laatste_trein_ijsselspoorbrug_8344_470.jpg

wz01.jpg

wz02.jpg

wz03.jpg

wz05.jpg

wz06.jpg

wz07.jpg

wz08.jpg

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Wow Hans!

  PS net op ’t 3fm journaal: dat die brug een tijdje geleden te vroeg dichtklapte (hier in de buurt), kwam door een menselijke fout. Ken de man (niet persoonlijk overigens), maar er gaan ook geluiden dat de man schaamteloos in de steek is gelaten door zijn werkgever RWS….Nou ja, de rechter heeft gesproken.


  Maak melding

 2. Ik fietste net onder het station door toen dat ding vertrok en ik heb hem nog lang kunnen horen. Mooi initiatief zoiets!

  Willen de mensen die zeuren over het lawaai van diverse festivals zich nu ook even laten horen? 😀


  Maak melding

 3. Een stoomlocomotief? Ik dacht al wat een kabaal. DIt gaat Zwolle zeker elke keer doen als er een brug afgeschreven wordt, dan kan nog wat worden met al die bruggen. Hoeveel kost zoiets wel niet? (zo goed Plantje?)


  Maak melding

 4. Euh ja, die arie was ik dus niet.
  Ik vond het jammer hier pas vandaag over te horen, want had graag met die trein meegereist….


  Maak melding

 5. Ja arie, dat was precies de reactie die ik bedoelde!

  Mooie foto’s van een leuk evenement! Moet zeggen, dat ik er ook niets vanaf wist!


  Maak melding

 6. GRRRR -wissikooknie >:(>:(>:(>:(
  Jammer dat ik dat heb moeten missen – prachtig gezicht. Zo samengebracht in stukjes prachtige techniek. Brug+trein = smullen 🙂

  @stefan – mooi filmpje. Alleen je naam staat in de weg 😉


  Maak melding

Reageer