Verkeersstremmingen door evenementen

Zwolle – De komende weken vinden diverse evenementen en wegwerkzaamheden plaats in Zwolle met gevolgen voor het verkeer.  Op 16 en 18 juni zijn er omleidingen vanwege een braderie in Assendorp en de Halve Marathon in de omgeving van de binnenstad. Daarnaast vinden van 17 t/m 20 juni asfalteringswerkzaamheden plaats aan de Leo Majorlaan. Dit alles in goed overleg met de betrokken partijen. Via bereikbaarheidzwolle.nl zijn bij “wegwerkzaamheden in Zwolle” alle stremmingen in één overzicht in kaart gebracht.

Op 16 juni vindt een braderie plaats in de Assendorperstraat. Hiervoor wordt de Assendorperstraat ter hoogte van Dominicanenklooster afgesloten voor het verkeer. Stadslijn 3 van Syntus rijdt deze dag niet via de Assendorperstraat maar via de Wethouder Alferinkweg. Er wordt ook gewerkt aan de Luttenbergstraat. Op 16 en 17 juni vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats. Het gemotoriseerde verkeer wordt verzocht om te rijden via Groot Wezenland (voor het ziekenhuis langs) – Schuurmanstraat – Wethouder Alferinkweg. Ook is het mogelijk te rijden via de Stationsweg, Oosterlaan of als alternatief via de Van Karnebeekstraat.


Groeneweg

Parallel gelegen aan de Assendorperstraat ligt de Groeneweg. Ter hoogte van het Azaleapark vinden rioolwerkzaamheden plaats. Verkeer ondervindt hiervan stremming tot 29 juli.

Halve Marathon

Op 18 juni vindt de Halve Marathon plaats. Tijdens de marathon zullen de stads- en streeklijnen volgens een alternatieve route rijden.De afzetting van het parcours begint om 16.30 uur met waarschijnlijk enige verkeershinder tot gevolg. Vanaf 18.30 uur is het parcours afgesloten voor verkeer. De 4 mijl start om 19.15, de halve marathon om 20.15 uur. Vanwege de start van de halve marathon om 20.15 uur zal het verkeer gestremd zijn op de Burgemeester van Roijensingel – Groot Wezenland tot circa 20.30 uur.

Omdat er naast verkeersafsluitingen vanwege het parcours ook wegwerkzaamheden plaatsvinden in de Luttenbergstraat en de Leo Majorlaan wordt de volgende omleidingsroute aanbevolen:Ceintuurbaan, Heinoseweg, Oldeneelallee, Marsweg, Hortensiastraat, Deventerstraatweg, Oosterlaan, Stationsplein, Stationsweg, Burg. van Roijensingel. Dit is tevens de rijroute voor het bereiken van het ziekenhuis De Weezenlanden, gevestigd aan Groot Wezenland.

De wijk Wipstrik is tijdens de Halve Marthon bereikbaar via Ceintuurbaan – Tesselschadestraat.De route van het stads- en streekvervoer van Syntus en Connexxion wordt aangepast. Kijk voor meer informatie op www.syntusoverijssel.nl en www.connexxion.nl.

Asfalteringswerkzaamheden Ceintuurbaan en Leo Majorlaan

Van 17 t/m 20 juni vinden asfalteringswerkzaamheden plaats aan de Ceintuurbaan en de Leo Majorlaan – mits het weer het toelaat. Dit in verband met de reconstructie Ceintuurbaan, waarbij besloten is alle deklagen van het asfalt in één keer aan te brengen. Dit betekent dat de Leo Majorlaan alsmede de kruising Wipstrikkerallee – Leo Majorlaan afgesloten is voor verkeer van vrijdagavond 19.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur. Via omleidingsborden wordt het verkeer via alternatieve routes geleid. Met de organisatie van de Halve Marathon is dit overlegd en afgestemd.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer