Extra opleidingsplaatsen Defensie bij Deltion

Zwolle – Het Ministerie van Defensie heeft het Deltion College gevraagd komend schooljaar meer studenten op te leiden binnen Veiligheid & Vakmanschap, de opleiding voor toekomstige militairen. Ook in tijden van bezuinigingen en gedwongen ontslagen bij Defensie blijft er behoefte aan goed opgeleide nieuwe militairen.

Jolanda Pool, opleidingsmanager Deltion: ‘’Defensie bepaalt aan de hand van toekomstige missies en operaties de benodigde inzet van militairen en daarmee het aantal militairen wat nieuw opgeleid moet worden. Gezien de omvangrijke bezuinigingen zal Defensie aan minder militaire operaties deel gaan nemen, maar ook voor alles wat Defensie nog wel blijft doen zijn goede militairen nodig. Defensie heeft Deltion gevraagd deze militairen op te leiden.’’ Het Deltion College is door Defensie geselecteerd om de opleiding Veiligheid & Vakmanschap te verzorgen, waar door intensief contact met alle krijgsmachtonderdelen veel kennis en ervaring aanwezig is.

Zo worden studenten begeleidt door militaire professionals, is het introductiebivak op een kazerne, wordt er veel gesport en hard gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling. Na het algemene deel van de opleiding volgt een specialisatie in een van de gekozen vakrichtingen; Grondoptreden, Maritiem, Techniek of ICT.

Civiele vakopleiding

Gedurende de opleiding wordt veel praktijk- en vakgericht gewerkt voor een optimale voorbereiding op een eerste functie bij Defensie. Jongeren die de opleiding hebben afgerond, hebben dankzij de civiele vakopleiding en werkervaring een goed arbeidsperspectief met vele doorgroeimogelijkheden, zowel binnen Defensie als daarbuiten.

Artikel delen:

Reageer