Aanklager KNVB in beroep tegen uitspraak keeper Boer

Zwolle – De aanklager betaald voetbal van de KNVB gaat in beroep tegen de uitspraak van de tuchtcommissie in de zaak rond Diederik Boer. De doelman van FC Zwolle zou onlangs tegen VVV-Venlo een ballenjongen hebben geslagen en kreeg daarvoor van de aanklager een schikkingsvoorstel van zes duels schorsing.

Boer beweerde dat daarvan geen sprake was, tekende beroep aan en dat werd door de tuchtcommissie gehonoreerd. Deze bracht de straf terug tot twee duels. Dat vindt de aanklager op zijn beurt onaanvaardbaar, die heeft daarom besloten in beroep te gaan.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. wat heeft die aanklager nou weer, is 2 wedstrijden niet genoeg of is het omdat het een ballenjongen was??? vraag eerst een waarom hij die bal zolang vasthield dit kan gezien worden als spelbederf en moet ook de ballenjongen worden gestraft


  Maak melding

 2. Mijn idee uit mijn glazen bol;

  wedstrijdje wie het verste kan pissen. Aanklager voelt zich niet gehoord/serieus genomen met zo’n forse reductie dus dan maar beroep aantekenen. Het heeft meer met het beperken van gezichtsverlies voor de aanklager te maken dan genoegdoening voor het ‘vermeende slachtoffer’ en een daadstellen voor het ‘ontoelaatbare gedrag’ van Boer.
  Boer krijgt zometeen nog een wedstrijd er bij en dan heeft ieders de helft. 3 wedstrijden straf vs 3 wedstrijden ‘korting’. Zwolle schikt and that’s it…


  Maak melding

 3. Doelman Diederik Boer van FC Zwolle is voor drie wedstrijden geschorst. De commissie van beroep van de KNVB heeft hem woensdag deze straf opgelegd.


  Maak melding

Reageer