Man neergeschoten aan Sumatrastraat

Zwolle – Vrijdagmiddag, omstreeks 16.00 uur, is een 37-jarige man neergeschoten bij een woning aan de Sumatrastraat. Het slachtoffer zou in zijn borststreek zijn geschoten en is daarbij gewond geraakt.  Het slachtoffer is vrijdagavond uit het ziekenhuis ontslagen. Het slachtoffer en de verdachte kenden elkaar al voor dit incident.

10-06-2011_schietpartij_indischebuurt__sumatrastraat__4.jpg

De directe omgeving van de straat in de Indische Buurt werd kort na het incident onmiddelijk afgesloten. Een arrestatieteam van de politie spoedde zich naar het plaats delict. Aan de Bankastraat werd bij een woning een inval gedaan, maar daar werd de verdachte niet aangetroffen. Uit het onderzoek is gebleken dat het schietincident vermoedelijk is ontstaan na een uit de hand gelopen ruzie. De politie gaat er vanuit dat het een gerichte actie was. De verdachte is nog niet gevonden. De politie is gestart met een onderzoek. Mensen die meer weten wordt verzocht zich te melden via het alarmnummer 112.

Update Daderprofiel: Hindoestaans uiterlijk, ongeveer 28 jaar, zwart haar, kleine paardenstaart. Draagt zwart trainingspak met rode streep.

img_7974.jpg 

10-06-2011_schietpartij_indischebuurt__sumatrastraat__2.jpg

10-06-2011_schietpartij_indischebuurt__sumatrastraat__5.jpg 

img_7925.jpg

img_7952.jpg

10-06-2011_schietpartij_indischebuurt__sumatrastraat__3.jpg

 10-06-2011_schietpartij_indischebuurt__sumatrastraat__1.jpg

img_7914.jpg

img_7935.jpg

Artikel delen:
Reacties 38
 1. Jeetje! Heftig inderdaad!

  Bijzonder dat ze weten dat het een Nigeriaanse man is…dat wekt toch de indruk, dat ze ook weten wie het is….als je de nationaliteit al weet.


  Maak melding

 2. De 37-jarige man uit Zwolle die vrijdagmiddag 10 juni rond 16.00 uur is neergeschoten bij een woning aan de Sumatrastraat is vrijdagavond uit het ziekenhuis ontslagen. Het slachtoffer en de verdachte kenden elkaar al voor dit incident.

  Uit het onderzoek is gebleken dat het schietincident vermoedelijk is ontstaan na een uit de hand gelopen ruzie. De politie gaat er vanuit dat het een gerichte actie was. De verdachte is nog niet gevonden.

  De politie is nog steeds op zoek naar de verdachte en verzoekt mensen die informatie hebben over zijn verblijfplaats contact op te nemen. Het gaat om een man met een Hindoestaans uiterlijk van ongeveer 28 jaar met zwart haar in een paardenstaart. De man droeg tijdens het schietincident een zwart trainingspak met een rode streep. Het onderzoek is nog in volle gang. Buurtbewoners en getuigen zijn ondervraagd. Daarnaast is er een inval gedaan bij een woning aan de Bankastraat. Helaas werd de verdachte daar niet aangetroffen. In de woning wordt technisch onderzoek verricht.  Maak melding

 3. Euh… als de neergeschoten persoon ontslagen is uit het ziekenhuis én de verdachte kent is er nu toch gewoon mogelijk naam en exact signalement (eventueel met foto) van deze mijnheer te geven?


  Maak melding

 4. Bericht door Plantje, op 10 juni 2011 om 19:49
  Euh… als de neergeschoten persoon ontslagen is uit het ziekenhuis én de verdachte kent is er nu toch gewoon mogelijk naam en exact signalement (eventueel met foto) van deze mijnheer te geven?

  Dat lijkt mij ook….


  Maak melding

 5. Haha! Respect, John! (Excuus voor het off topic gaan).

  Zijn er overigens net zo’n beetje langs gereden; we gingen boodschappen doen. Maar aan de kant van de Vechtstraat is er gelukkig niets van te merken. Zodoende voorkomen ze denk ik ook wel heel wat pottekijkers.


  Maak melding

 6. ja hoor weer indische buurt????
  wat een bullshit er is al zolang niets meer gebeurt!
  had net zo goed holtebroek,aalanden,zuid,etc kunnen zijn.
  en een hindoestaanse?hoort helemaal niet thuis in de buurt!


  Maak melding

 7. Privacyregels h?… Het blijft een verdachte totdat hij aangewezen wordt als dader… Dus naam en foto mogen dan niet maar zo verspreid worden.


  Maak melding

 8. Annet, jouw vraag is volstrekt irrelevant, ieder slachtoffer van een geweldsmisdrijf is er 1 teveel. Afkomst is niet belangrijk wat dat betreft. Inderdaad, apart dat dit in Zwolle gebeurd is, zo vaak lezen we dit soort berichten niet hier. Gelukkig maar.


  Maak melding

 9. om even antwoord te geven aan annet,ja het slachtoffer is ook een buitenlandse..
  weet de namen ook maar is niet irrelevant om hier te plaatsen.
  het is te erg voor woorden dat er tijdens een vechtpartij tussen de twee geschoten word en dat er op dat moment ook kinderen in de straat aan het spelen waren.


  Maak melding

 10. Of het nu een chinees, turk of nederlander was, of dat het nu in zuid, holtebroek, stadshagen of dieze is geweest gaat hier helemaal niet over…. HEt gaat erom dat 2 mannen ruzie hebben,, en dat 1 daarvan gewoon even een pistool trekt en schiet… is die kerel wel goed bij zijn hoofd…. hoe zwak kan je wezen… Maar de indische buurt had vroeger een slechte naam,, maar nu valt het reuze mee,, het is nogal een gemixte buurt geworden… Maar goed,,,

  en heftig valt wel mee,, ik woon er bijna practisch bij in de straat,, maar zoveel lawaai hebben ze niet echt gehad wat dat betreft,, en dat voor het feit dat ze met superveel mensen waren lol


  Maak melding

 11. Achjah, als je cowboytje en indiaantje wil spelen is dat inderdaad niet handig in de buurt van kinderen, maar voor de rest is er niets aan de hand. Laat de politie maar lekker onderzoeken en uitzoeken…
  En er is niets mis hoor met de Indische Buurt, vind het een heerlijke buurt om te wonen!


  Maak melding

 12. Idd niks mis met de Indische buurt, toen mijn vriend er nog woonde was het daar altijd goed vertoeven…Nooit gezeik gehad daar en iedereen groet elkaar tenminste nog! 😀


  Maak melding

 13. Ik woon ook in de buurt en er is niks mis met de buurt
  het is altijd gezellig , zomers altijd buiten nooit wat aan de hand.
  Na een ding kan je niet gaan zeggen wijk dit en wijk dat , in elke wijk is er wel gezeur of wat dan ook.
  Overdag gebeurd het in bij zijn van kinderen dat is erger dan een buurt slecht praten lijkt me.


  Maak melding

 14. Boontje komt om zijn loontje, hij zal het wel verdienen. Deze man kost de staat alleen maar geld, als hij zelf een week niet op het buro zit dan is dat een uitzondering. Schieten mag niet, maar als je er zelf om vraagt, kun je er op wachten dat er iemand is die er iets aan doet. Dat zie je maar weer. DRANK en DRUGS maakt meer kapot dan je lief hebt .


  Maak melding

 15. 9 van de 10 schietpartijen vinden plaats tussen personen die elkaar kennen. Natuurlijk is de dader bekend! Personalia (en foto) mogen (nog) niet in de media. In het buitenland doen ze daar al niet moeilijk meer over; komt hier ook wel! Nog even wachten…


  Maak melding

 16. En weer is er een incident in de Indische buurt, het zoveelste alweer.
  Uit een veiligheids onderzoek van de gemeente Zwolle van een paar jaar terug kwam al naar voren dat de Indische buurt een van de meest onveiligste wijken van Zwolle is. En dan te bedenken dat de Indische buurt maar een paar straten groot is.
  Maar deze wijk heeft helaas wel een erg grote concentratie van maatschappelijk onaangepasten en degene die zich niet willen aanpassen aan datgene wat als normaal burger gedrag wordt beschouwd.
  Veel van dit soort idioten zien de Indische buurt dan ook als een vrijplaats voor hun crimineel gedrag.
  En zolang de gemeente Zwolle en SWZ de Indische buurt toch vooral blijft zien als het afvoerputje van de samenleving zal er ook nooit wat gaan veranderen.
  Het wordt tijd voor een zgn. Sociale schoonmaak.
  Als men alleen al die kneuzen met een strafblad uit deze buurt verwijderd, dan worden sommige straten in deze buurt wel erg leeg.
  Dat zou deze buurt alleen maar ten goede komen.


  Maak melding

 17. jack, zijn er cijfers om jouw aannamens over ‘de grote concentratie van maatschappelijk onaangepasten en degene die zich niet willen aanpassen aan datgene wat als normaal burger wordt beschouwd'(wat een zin trouwens) te bevestigen?

  En waar zie je dat aan terug dat de indische buurt een vrijplaats is voor crimineel gedrag?
  Hoe kom je er bij dat de gemeente en SWZ de indische buurt als afvoer putje zien? Volgensmij ben jij dat namelijk.

  Iemand met een strafblad uit een buurt verwijderen? Waar moeten die dan heen? Stadshagen? Zwolle zuid?


  Maak melding

 18. Het moet niet gekker worden! Nu ben ik het ook al met John eens!

  Ja Jack, waar zijn de cijfers? Hier iets roepen is zo gemakkelijk.


  Maak melding

 19. Hey John, misschien leef jij onder een steen en ben je niet helemaal op de hoogte van het huidige maatschappelijke klimaat.
  In mijn stukje roep ik maar wat, zonder daarbij diep over na te denken.
  Maar dat doet Geert Wilders toch ook; en tweederde van de Nederlandse bevolking loopt achter hem aan. Dat begon toen al met die relnicht Pim Fortuin; ‘Zeggen wat je denkt – en doen wat je zegt’. En de Nederlands bevolking vond het prachtig.
  Een volk krijgt kennelijk de politici die het verdient !…
  Mijn stukje mag je nog afdoen als onzinnig gekrabbel, maar bij het eerst volgende kabinet waarin Geert Wilders Minister President zal worden, zou dit zomaar beleid kunnen gaan worden.


  Maak melding

 20. Na de bijdrage van Jack om 11.50 weten we meteen dat we zijn bijdrage niet serieus hoeven te nemen. Wat een onzin!!


  Maak melding

 21. Erg jammee was er zo rustig laatste jaren dat ik bijna
  Dacht dat je er nu best kon wonen.
  Maar na dit bericht? Moet er niet aan denken dat me
  Kinderen op dat moment buiten aan het spelen waren


  Maak melding

Reageer