Steunpunt Informele Zorg zoekt vrijwillige coaches

Zwolle – Steunpunt Informele Zorg, onderdeel van Vrijwilligerscentrale Zwolle, gaat vrijwilligers opleiden tot coach. De coaches gaan de vrijwilligers van de vrijwillige thuiszorg begeleiden. 

Met de vrijwillige thuiszorg, een dienst van Steunpunt Informele Zorg (SIZ), helpen Zwolse vrijwilligers andere Zwollenaren in diens thuissituatie. Een gehandicapt kind naar zwemles brengen of een dementerende bejaarde gezelschap houden bijvoorbeeld. Het doel hiervan is het ondersteunen en ontlasten van de mantelzorger, degene die normaal de dagelijkse zorg voor de hulpvrager draagt. Hierdoor kan de hulpvrager bovendien (langer) thuis blijven wonen.


Vanuit SIZ zijn zo’n 150 vrijwilligers actief op het gebied van deze informele zorg. Om de kwaliteit van het vrijwilligerswerk te vergroten en te blijven waarborgen, worden na de zomer coaches opgeleid. Monic Diks, coördinator informele zorg bij SIZ: “Zij zorgen dat de vrijwilliger het beste uit zichzelf haalt, hebben aandacht voor de vrijwilliger zelf en zorgen dat hij of zij geniet van het vrijwilligerswerk. Elke coach begeleidt straks vijf tot vijftien vrijwilligers.”

Coaching komt niet alleen de kwaliteit van het vrijwilligerswerk ten goede, het biedt ook een nieuwe vorm van vrijwilligerswerk. Diks: “Het is belangrijk om te blijven ontwikkelen, ook in het vrijwilligerswerk.”

Aanmelden

Wie interesse heeft om als vrijwillige coach aan de slag te gaan, meldt zich uiterlijk donderdag 23 juni aan voor de voorlichtingsbijeenkomst. Mail naar: info@informelezorgzwolle.nl. De voorlichting is op dinsdag 28 juni van 19.30 tot 21.00 uur. De daadwerkelijke training is eind september, begin oktober en bestaat uit twee keer een dag.

Artikel delen:

Reageer