Het weer: buiige regen

Zwolle – Zaterdag begint de dag met wat zon, maar al vrij snel trekt er vanaf de Noordzee een storing met buiige regen het land binnen. In de middag breiden de buien zich uit naar de rest van het land. Daarbij is kans op onweer. Tussen de buien door is er toch nog wat ruimte voor de zon. Er staat een matige, in het westen vrij krachtige zuidwestenwind en de temperatuur blijft steken rond een frisse 17 graden. De avond en nacht naar zondag verlopen helder en droog bij een graad of 8.

10-06-2011_weerfoto_markebuurt_zwolle-zuid.jpg
Markebuurt

Zondag, Eerste Pinksterdag, wordt de mooiste dag van het weekend. Er is redelijk wat zon, al neemt in de loop van de dag de (hoge) bewolking wel toe. Het blijft droog en het wordt iets warmer: gemiddeld een graad of 19. Maandag, Tweede Pinksterdag, verloopt bewolkt en regenachtig. De temperatuur ligt opnieuw aan de lage kant: slechts 17 graden. Er staat bovendien een stevige zuidwestenwind. In de avond klaart het vanuit het westen op en breekt de zon nog af en toe door. De dagen daarna blijft het licht wisselvallig zomerweer. Er zijn zonnige perioden, afgewisseld door stapelwolken en een enkele bui bij maxima rond 20 graden. Later in de week neemt de kans op buien verder toe en wordt het frisser.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Lieve foto zeg! Behoorlijke familie zwaan is er ff uut. Op zoek naar eten waarschijnlijk. Wie zou nou de belangrijkste zijn? De voorste-de vader? De middelste-de moeder? Of zou de moeder vooraan zwemmen? Of zouden zwanen daar helemaal niet om geven en gewoon op instinct hun kids beschermen? Vast het laatste….zou ook veruit het mooiste zijn.


    Maak melding

Reageer