Slokje in supermarkt levert bekeuring op

Zwolle – Een 59-jarige man uit Zwolle is vrijdagmiddag 10 juni aangehouden voor winkeldiefstal bij een winkel aan het Bachplein.

Winkelpersoneel zag dat de man een fles alcohol opende, eruit dronk en vervolgens de fles weer terug legde in het schap. Hij wilde de fles alcohol niet betalen en werd aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een winkelverbod van een jaar.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. nou daar moet je gewoon even niet aandenken. ik zie zovel van dat vieze zwerversvolk rondlopen als ik uit mn werk langs het bachplein fiets, het lijkt wel steeds erger te worden.


  Maak melding

 2. Verklaar je nader, Steef??

  Ik ben namelijk van mening, dat die fles niet meer verkocht kan worden, omdat er uit gedronken is. Of het nou de koningin was, of een zwerver, zoiets is niet fris.
  Wat mij betreft valt dat onder diefstal.


  Maak melding

 3. Steef: definitie diefstal:
  Het wederrechtelijk toeëigenen van zaken die aan een ander toebehoren.

  Gewoon 100 % diefstal. Maar krijg ook het gevoel bij jouw opmerking dat de winkelier dus niet moet zeuren.

  Door dit soort “klanten” gaat je winst cq zaak gewoon naar de klote… Dus diefstal is het en dat is schadelijk. En die “jattert” komt er dus mee weg als mensen dit geen diefstal noemen. Jammer. Want een dief = een dief = een DIEF!


  Maak melding

 4. Zeker valt dit onder diefstal! En als je te veel van dat soort volk in je winkel hebt gaat het ook ten koste van de uitstraling van de winkel.


  Maak melding

 5. Hoezo “stelen winkels van ons” bart1? Als consument bepaal je toch zeker zelf wat je waar koopt en voor hoeveel? Het lijkt me dat wij als consument meer keuze en beslissingsvrijheid hebben dan de winkeliers zelf, de winkeliers moeten immers verplicht forse bedragen afdragen aan de overheid en bijbehorende instanties.


  Maak melding

 6. Helemaal mee eens Hans!

  Bovendien kiezen winkeliers er niet voor om gespuis de winkel in te halen. Zo iemand op basis van uiterlijke kenmerken de toegang tot de winkel weigeren ligt ook moeilijk.


  Maak melding

Reageer