Open Dag Oude Ambachtschool

Zwolle – Onlangs is de Oude Ambachtschool uit de jaren 30 gerenoveerd. Nu biedt het schitterende gebouw onderdak aan kunstenaars, ambachtslieden en woningen. Kunstenaars die zich ieder op zijn/haar eigen manier met duurzaamheid bezig houden. Op zaterdag opende DOAS zijn deuren voor het publiek.

11-06-2011_opendag_doas_7.jpg

Op deze dag lieten kunstenaars en ambachtslieden zien wat er met restmateriaal gedaan kan worden. Recyclen is hip en eigentijds! Voor kinderen werd er een workshop gegeven waarin uitgelegd werd wat recyclen is. Oud servies konden bezoekers laten beschilderen zodat het er weer als nieuw uitzag. Er werden verrijdbare tuintjes gemaakt van restmateriaal. De planten voor in deze tuintjes konden gedoneerd worden. Ook werd er een rijdend object gemaakt van restafval. Van resthout zal een tafel worden gemaakt. Keramiek werd gerecycled in de workshop `van oud naar nieuw slaan`.

11-06-2011_opendag_doas_2.jpg

11-06-2011_opendag_doas_3.jpg

11-06-2011_opendag_doas_4.jpg

Er werden foto`s geëxposeerd en er werd getoond hoe er van oude klei nieuwe dingen worden gemaakt. Defecte kleine huishoudelijke apparaten kon gerepareerd worden en gebroken metaal kon men laten lassen.

Ook werd er een demonstratie gegeven van het omsmelten van oud zilver tot een nieuw sieraad. Ook een beoordeling of oude sieraden gerepareerd, vermaakt of omgesmolten kon worden.

11-06-2011_opendag_doas_1.jpg

 

11-06-2011_opendag_doas_5.jpg

11-06-2011_opendag_doas_6.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Open Dag Oude Ambachtschool”

  1. Even voor de sceptici onder ons;
    Zo zie je maar dat er ook zeker wel goede dingen voortkomen vanuit de kraakbeweging. Was dit pand nooit gekraakt geweest dan was het allang ten onder gegaan aan vandalisme en andere rottigheid. Het zijn hier juist de krakers die het pand gered hebben, de status monument hebben afgedwongen en een levendige subcultuur hebben opgebouwd!! Dit alles ook nog eens voor eigen rekening met alleen hulp van goedwillende bedrijven die diverse materialen voor de opbouw belangeloos beschikbaar hebben gesteld.
    Zonder subcultuur geen cultuur!

Reacties zijn gesloten.