Het weer: zonnige perioden

Zwolle – De Eerste Pinksterdag verloopt met zonnige perioden en op de meeste plaatsen blijft het droog. Vooral ’s ochtends is er veel ruimte voor de zon. Later ontstaan er enkele stapelwolken, waaruit misschien zeer lokaal een buitje ontstaat. ’s Middags trekken er ook velden met sluierbewolking vanuit het zuiden het land binnen, maar de zon weet daar over het algemeen goed doorheen te schijnen. Tegen de avond wordt de sluierbewolking in de zuidelijke provincies zo dik dat de zon erachter schuil gaat. De temperatuur pakt met maxima rond 19 graden een stuk hoger uit dan vandaag.

11-06-2011_weerfoto__nieuw_holtenbroek_.jpg
Muziekwijk Holtenbroek

Tweede Pinksterdag volgt het neerslagfront, dat door de sluierbewolking al werd aangekondigd. Het is bewolkt en vanuit het zuidwesten trekt een gebied met lichte regen of motregen over het land. Pas tegen de avond wordt het vanuit het westen geheel droog en ’s avonds weet de zon aan zee nog even door te breken. De maxima liggen maandagmiddag rond 20 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind. Op de Wadden wordt de wind mogelijk zelfs krachtig, windkracht 6.

Dinsdag is er een mix van wolken en zon. In de oostelijke helft van het land kan ’s middags een buitje ontstaan. De temperatuur ligt rond een graad of 19, wat vrij normaal is voor de tijd van het jaar. Verder staat er een meest matige westenwind. Typisch Hollands zomerweer dus! Woensdag belooft het ook nog een aardige dag te worden met zonnige perioden. De dagen erna wordt de kans op actieve buien groter. Aan de temperatuur verandert deze week weinig.

Artikel delen:

Reageer