Mickey Nijkamp Nederlands Kampioen wielrennen

Zwolle – De Zwolse wielrenster Mickey Nijkamp is Eerste Pinksterdag in Den Haag Nederlands Kampioen wielrennen geworden. Zij versloeg haar concurrenten door op 3 kilometer van de streep weg te rijden uit de kopgroep.

mickey_nijkamp_nederlands_kampioen.jpg

Naast het stadion van Ado Den Haag werd eerste Pinksterdag het NK jeugdwielrennen op de weg verreden. Ook de Zwolse Wielervereniging de Hanzerenners was aanwezig met aantal renners dat zich hadden weten te plaatsen voor dit jaarlijkse hoogtepunt van het jeugdwielerennen. In 7 verschillende categorieën werd er gestreden voor het felbegeerde rood-wit-blauwe tricot.  Vooraf behoorde de 9 jarige Mickey Nijkamp al tot de favorieten. Gelukkig maakte zij haar favorietenrol meer dan waar door op 3 kilometer voor de finish weg te rijden van haar medevluchters. Met een super demarage wist zij direct een gat te slaan van ongeveer 50 meter. Haar achtervolgers hebben enorm hun best gedaan om  dit gat dicht te rijden. Toch wist Mickey de voorsprong vast te houden om daarna solo over de finish te komen voor Fleur van de Peet en Shirim van Amrooij. Tijdens de prijsuitrijking kreeg zij naast de grote beker een echte rood-wit-blauwe trui waarna het Wilhelmus voor haar alleen gespeeld.

Mickey zit in de groep 5 van basisschool het Veldboeket. Op de vraag welke trui zij op de eerstvolgende schooldag aan zal trekken antwoord zij: “Deze natuurlijk” aldus een breed lachende Mickey Nijkamp. Ook Ilse Grit deed van zich spreken. Deze jeugdige renster streed tot aan de finale voor de hoofdprijs mee, maar moest in de eindsprint genoegen nemen met een hele mooie 8e plaats.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Hallo Mickey,

  Gefeliciteerd met je overwinning.
  Het rood, wit, blauwe shirt staat je prachtig…..en trek het volgende week maar gerust aan!
  Super!!!!!
  Groetjes, Juf Sjoukje:D


  Maak melding

 2. Hoi Sjoukje,

  Wat leuk om van jou een bericht te lezen. Mickey ligt nu heerlijk te slapen maar zal het haar morgen laten zien!
  Het was een fantastische dag! En Mickey trekt DE TRUI zeker aan naar school, ze wil zelfs trakteren hahaha.

  Groetjes Lisette


  Maak melding

Reageer